Video: Det mest groteske butikstyveri nogen sinde?

Normalt er tyverier i butikker noget, der foregår i det skjulte. Eller også er der tale om røveri, hvor man truer personalet med våben.

 

Men denne video viser et butikstyveri, der foregår på en helt anden måde. Det går ud over en 7-Eleven kiosk i Washington DC.

 

Først træder en ung mand ind i butikken. Så kommer der flere efter ham. Så nogle kvinder, og så flere mænd. I alt bliver det til 20.

 

De vader lige ind, tager, hvad der passer dem, i butikken og bærer det med sig ud. Det hele varer kun cirka et minut. Den enlige ansatte, der er til stede, har ikke en chance for at reagere.

 

Dette må kandidere til titlen som det mest groteske butikstyveri nogen sinde.

 

Opløsning

Pointen i optrinnet er, at hvis 20 unge mennesker beslutter sig for, at de vil lave et lyntyveri mod en butik, hvor der kun er én ansat, så kan de bare gøre det. Det er kun et spørgsmål om at være tilstrækkelig hæmningsløs.

 

Man kan ikke holde orden i et samfund med politi alene. Man er nødt til at have en samfundsmoral, som sørger for, at folk omgås hinanden rimelig fredeligt og civiliseret. Så man for eksempel ikke plyndrer løs i en butik, bare fordi man har mulighed for det.

 

Det ejendommelige butikstyveri er udtryk for en samfundsmoral i opløsning. Den slags risikerer at føre til, at folk begår selvtægt for at beskytte sig selv og deres ejendom. Et udbredt fænomen i USA, og noget, der også kan komme mere af hos os.

 

De unge butikstyve mangler enhver respekt for et civiliseret samfunds værdier. Og de regner åbenbart heller ikke med, at de bliver fundet og straffet for tyveriet. De dasker bare ind ad døren med ansigterne fuldt synlige på overvågningsvideoen.

 

Man må virkelig sige, at ordet selvbetjening her får en ny mening.

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…