Rasende danske kunder fik Ikea til at bøje sig i krigen om pølser

collage

Lidt uden for København på Vestegnen ligger en meget stor afdeling af møbelkæden Ikea. En betydelig del af borgerne her har indvandrerbaggrund, og det gælder også kunderne i Ikea. Det fik virksomheden  til at træffe en beslutning, der favoriserede muslimerne på danskernes bekostning.

 

Ikea har en populær café, som i flere år har haft et slagnummer: En kogt pølse til kun en femmer. Og en pølse var en pølse.

 

Men for en måned siden var det pludselig ikke længere sådan. (Den Korte Avis)

 

Pølser af halalslagtet kød

Nu måtte pølsen til en femmer ikke være lavet af svinekød. Nu skulle den være lavet af kylling og kalkun. Og den skulle være halalslagtet af hensyn til muslimerne.

 

Man kunne fortsat købe svinekødspølser, men de kostede nu det dobbelte. Mange protesterede. Men ledelsen i Ikea sagde, at de bare tog hensyn til kunderne, som for en stor dels vedkommende er muslimer, og de spiser jo ikke svinekød.

 

En del muslimske kunder var tilfredse, andre var helt ligeglade. Men der var en del danske kritikere, og de krævede den billige svinekødspølse tilbage. (Metroxpress)

 

Nogle af kritikerne kaldte Ikeas beslutning for et knæfald for et urimeligt religiøst krav.

 

Nu er kritikken blevet hørt.

 

Da Metroxpress fredag besøgte Ikea i Taastrup, var den billige svinekødspølse genindført. En medarbejder forklarede:

 

”De muslimske kunder var vrede over, at vi kun havde svinepølser. Derfor indførte vi halalpølser med kylling og kalkun, men så blev de etnisk danske kunder sure. Så nu har vi indført begge slags pølser, så alle er glade”.

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

 

Danskerne skal ikke sættes til side

Det bekræftede Metroexpress, der talte med 10 mennesker med dansk baggrund og 10 muslimer, som alle mente, at det var en god beslutning.

 

Tre unge danske mænd sagde til avisen, at man i det hele taget skal lade være med at bøje sig for særkrav fra muslimer.

 

” Alle er velkomne i Danmark, men må prøve at indordne sig,” sagde den 22-årige Kasper Bülow. ”Enig,” sagde Malthe Pedersen, 21 år. ”Det er fint at give muslimer en valgmulighed, men det må ikke ske på bekostning af vores nationalspise; svinepølsen,” tilføjede Martin Birkedal.

 

De muslimer, Metroxpress var i kontakt med, mente altså også, at det var ok:

 

”Det var også noget pjat helt at fjerne svinekødspølsen, for den har danskere ret til, for det er deres land, selv om man kalder Høje Taastrup ‘Istanbul’. Fint, at man nu kan få begge,” siger den 39-årige muslim Sara Anwar, som har irakisk baggrund.

 

Læs også
Fupjournalistik: Politiken fortier muslimers rolle i de alvorlige uroligheder på Nørrebro

Hendes 19-årige søn Hussein Muhammed Ali bifalder også, at man nu kan få begge slags pølser.

 

”En dansker kunne glemme alt om at kræve en svinekødspølse i Mellemøsten,” siger han. 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…