“Fratag dem statsborgerskabet – udvis imamerne – stop samarbejdet” – stærke reaktioner på Grimhøj Moskéen

Det har vakt bestyrtelse, at formanden for bestyrelsen for Grimhøj moskeen i Aarhus har kaldt en dansk selvmordsbomber i Irak for “en helt”.

 

PET har sagt, at de hellige krigere der drager til Syrien udgør det største terrorrisiko, når de vender hjem.

 

Det skønnes at mindst 90 unge danske muslimer nu er rejst til Syrien og 11 er blevet dræbt.

 

Problemet er kendt i alle europæiske lande. Og overalt er man nu i gang med at tage forholdsregler.

 

I Storbritannien slår man hårdt ned på britiske jihad-turister. Således mistede i alt 20 personer sidste år deres britiske statsborgerskab på grund af deltagelse i den syriske borgerkrig, skrev den britiske avis, The Independent, 23. december 2013.

 

Ifølge avisen havde i alt 37 personer siden maj 2010 på denne måde mistet deres statsborgerskab med den begrundelse, at deres tilstedeværelse i Storbritannien ifølge det britiske indenrigsministerium ”ikke er befordrende for almenvellet.”

 

 

”Et statsborgerskab er et privilegium og ikke en ret,” fastslog den britiske indenrigsminister, Theresa May (Cons.), i den forbindelse.

 

 

”Vi er alt for bløde i Danmark”

I Dansk Folkeparti har man gennem længere tid skævet til Storbritannien, forklarer partiets udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen.

 

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

”I forhold til Storbritannien, så er det bestemt værd at se på deres regler. Vi er alt for bløde i Danmark. Umiddelbart hælder vi til, at det skal være domstolene (der fratager statsborgerskaber, red.), men vi er også åbne for helt nye ideer,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

 

”For eksempel kunne Folketinget fratage disse personer deres statsborgerskab, ligesom Folketinget tildeler statsborgerskab, men det skal ske efter nogle retningslinjer og efter anbefaling fra PET og ressortministeren,” fastslår Martin Henriksen.

 

Han understreger desuden, at hvis der er parlamentarisk vilje til at kigge fordomsfrit på, hvad andre gør, og hvad vi selv kan gøre bedre, så vil Dansk Folkeparti bestemt ikke være en stopklods, men tværtimod også byde ind med nye ideer.

 

 

”Jo før, vi kan slippe af med de her islamiske tosser, jo bedre for Danmark,” fastslår Martin Henriksen.

 

 

Venstre: Storbritannien er ikke bundet af en konvention

Læs også
Befolkningen siger nej til at modtage jihad-terrorister, jihad-brude og deres børn – men politikerne tænker kun på konventionerne

Hos Venstre afviser partiets politiske ordfører, Inger Støjberg, umiddelbart enhver tanke om at følge det britiske eksempel og fratage jihad-turister deres statsborgerskab.

 

 

”Storbritannien er ikke bundet af samme konvention, som vi er, da de ikke har skrevet under, så det kan jeg ikke rigtigt komme ind på nu,” siger Inger Støjberg til Den Korte Avis og fortsætter:

 

 

”Det, vi først og fremmest bør gøre nu, er at undersøge og foretage analyser af, hvordan de enkelte lande griber problemet an med at hindre deres unge mennesker i at blive radikaliserede og tage til Syrien og kæmpe i borgerkrigen og så se, om vi kan lære noget af det.”

 

 

”Du er en fej hund”

Debatten om danske jihad-turisters deltagelse i den syriske borgerkrig er for alvor blusset op igen, efter at formanden for den berygtede moské på Grimhøjvej i Aarhus, Oussama El-Saadi, har kaldt den danske konvertit, kun 21-årige Viktor Kristensen, for en helt, efter at han i Irak var gået i døden som selvmordsterrorist i kampen for Allahs sag.

 

Læs også
Cherif El-Ayouty advarer: Islams endelige mål er at erobre Vesten

 

Og fortsat fastholder, at en selvmordterrorist er en helt.

 

 

Det fik blandt mange andre Inger Støjberg helt op i det røde felt. På sin facebook kaldte hun moskéformanden for en ”fej hund”, og i mandags dukkede hun op i moskéen på Grimhøjvej i Aarhus.

 

 

”Jeg ville fortælle ham det op i hans åbne ansigt, at han er en fej hund” siger Inger Støjberg i dag til Den Korte Avis.

 

 

Og det gjorde hun med ordene:

 

Læs også
Video – Mor om morderisk søn: Han er Islams stolthed

 

””Jeg har kaldt dig en fej hund, og det synes jeg også, du er. Jeg begriber ikke, at du sidder her i dag og begræder, at Viktor Kristensen er død samtidig med, at du kalder ham en helt. Jeg synes, du skylder ham, hans familie og det danske samfund en undskyldning,” sagde Inger Støjberg blandt andet. (Se TV-indslaget med klip fra samtalen her på siden)

 

 

Kommunen bør stoppe det samarbejde

Venstres politiske ordfører mener, at Aarhus Kommune sender et både forkert og direkte katastrofalt signal ved fortsat at samarbejde med moskéen efter formandens udtalelser, og ligeledes også på baggrund af, at 22 unge muslimer fra moskéen er rejst til Syrien for at kæmpe i borgerkrigen sammen med islamistiske oprørere.

 

 

Med Viktor Kristensen, der drog afsted som selvmordsterrorist, bliver det til i alt 23.

 

 

”Kommunen bør stoppe det samarbejde omgående,” siger Inger Støjberg til Den Korte Avis og begrunder:

Læs også
Ny stormoské med minaret i Aarhus – nu kan der lyde bønnekald med “Allahu akbar” over byen, advarer DF

 

 

”Det er et helt forkert signal, de sender. Ved at fortsætte samarbejdet legitimerer kommunen moskéen og det, der foregår i den og risikerer, at forældre sender deres unge hen i moskéen i den tro, at der ikke er nogen fare på færde, når nu kommunen er inde i billedet og dermed blåstempler.”

 

 

Inger Støjberg peger i den forbindelse på moskéformandens autoritet i forhold til de unge.

 

 

”Han er én, de helt automatisk ser op til som et forbillede, og det kræver vist ikke megen fantasi at forestille sig, hvordan det vil påvirke de unge og gøre indtryk på dem, når han kalder en selvmorsterrorist for en helt,” siger Inger Støjberg

 

 

Væk med den himmelråbende naivitet

Også hos Liberal Alliance har moskéformandens betegnelse af Viktor Kristensen som en helt, fordi han døde som selvmordsterrorist, fået partiets udlændingeordfører, Merete Riisager, til at reagere kraftigt.

 

 

Hun opfordrer nu til en fast og kompromisløs linje over for de religiøse kræfter her i landet, som opfordrer og ansporer til vold.

 

 

”Først og fremmest skal der gøres op med den himmelråbende naivitet, der er i forhold til de miljøer. Der skal ikke snakkes og føres såkaldt dialog med dem,” siger Merete Riisager til Den Korte Avis og fortsætter:

 

 

”De skal i stedet have stolen for døren og gøres begribeligt, at vi ikke vil acceptere opfordringer til vold og krig under dække af religionsfrihed. Det korrumperer vores frihedsrettigheder og nedbryder tolerancen over for religiøse mindretal,” understreger Merete Riisager.

 

 

Smid udenlandske jihad-imamer ud af landet

Merete Riisager opfordrer nu Folketingets flertal til at gennemføre tre specifikke stramninger i lovgivningen.

 

 

For det første skal udenlandske imamer, der prædiker jihad, udvises. For det andet skal trossamfund, der billiger jihad, opløses og endelig skal for det tredje alle, der opfordrer til vold, retsforfølges.

 

 

Desuden, understreger Merete Riisager, bør unge, der vender tilbage fra jihad, mødes med meget større konsekvens, end tilfældet er i dag.

 

 

”De er hjernevaskede, afsporede og indskrænkede. Vi kan ikke bare lade dem gå frit omkring som tikkende bomber på landets gymnasier og handelsskoler,” fastslår Liberal Alliances udlændingeordfører, Merete Riisager.

 

 

Hos Dansk Folkeparti kan udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, ikke umiddelbart se noget problem i, at DF tilslutter sig Merete Riisagers forslag.

 

 

”Men nu vil jeg naturligvis se noget konkret først,” siger Martin Henriksen, som har fået Merete Riisagers forslag til lovstramninger refereret af Den Korte Avis.

 

 

Regeringen tørrer problemerne af på kommunerne

Ifølge regeringen er radikaliseringen af unge muslimer og deres jihad-rejser til den syriske borgerkrig hverken regerings eller Folketingets ansvar.

 

 

I hvert fald ikke, hvis man skal tro social- og integrationsminister Manu Sareen (R). I

 

 

en pressemeddelelse i går skrev han, at det er kommunernes ansvar at forhindre radikalisering, ligesom det også er kommunernes ansvar at forhindre, at unge mennesker rejser til Syrien for at deltage i borgerkrigen.

 

 

”Der er kommuner, som er godt i gang og for eksempel etablerer mentor-ordninger. Men vi kan desværre se, at indsatsen ikke når alle. Kommunerne er derfor nødt til at bruge alle midler for at stoppe denne trafik til Syrien,” kræver Manu Sareen i sin pressemeddelelse

 

 

Han oplyser, at han nu vil skrive ud til landets 98 kommuner for at indskærpe, hvilke forpligtelser og handlemuligheder de har i deres forebyggelsesarbejde.

 

 

Af en eller anden grund glemmer Manu Sareen at tilføje, at kommunerne skal bære ansvaret på trods af, at alle deres problemer stammer fra Christiansborg samt advare om, at problemerne fremover vil blive forværret takket være de radikales afgørende indflydelse på den nuværende regerings udlændingepolitik.

 

http://www.tv2oj.dk/artikel/208542:Aarhus–Politiker–Sig-undskyld

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…