Politisk korrekt vanvid i TV: Censurerede ordet ”pige” ud af en sportsreportage

bbc

Mark Beaumont er vært i et sportsprogram på det britiske BBC. Han lavede en udsendelse om de såkaldte Commonwealth Games (for landene fra det britiske statssamfund).

 

For at skabe lidt liv i programmet tog Beumont en dyst med den 19-årige judo-kæmper Cynthia Rahming fra Bahamas. Hun smed ham eftertrykkeligt i gulvet.

 

Han lavede sjov med det og erklærede: ”Det er jeg ikke sikker på, at jeg kan leve med – at blive slået af en 19-årig pige.”

 

Det kunne måske krænke nogen …

Det skulle han aldrig have gjort. I første omgang blev programmet udsendt, men så greb hans ledelse ind og fik slettet ordet ”pige” i genudsendelsen. Ordet blev anset for upassende!

 

Det stod ikke helt klart hvorfor. Men det lå lidt mellem linjerne, at det kunne opfattes som ”sexistisk” – altså diskriminerende over for kvinder.

 

Det må siges at være ualmindelig langt ude. Marc Beaumonts spøgefulde bemærkning tog jo gas på mandestolthed og var i øvrigt en måde at sige på, at unge Cynthia var skrap til judo – og i hvert fald et nummer for skrap for ham.

 

Men BBC er ikke for ingenting kendt som en højborg for den politiske korrekthed. En talsmand for selskabet forklarede: ”Det var ikke Marks mening at støde nogen. Men ordet ”pige” blev fjernet, hvis det nu gjorde det (altså stødte nogen).”

 

Man kan ikke lige forklare, hvad der skulle være galt med studieværtens formulering. Men man har fået den idé, at der måske findes nogen et eller andet sted, der ikke bryder sig om ordet i denne sammenhæng.

 

Fanatikere

Sådan er politisk korrekthed, når den går helt amok: Man forbyder ord, vendinger og billeder, fordi det ikke kan udelukkes, at nogen kunne føle sig fornærmet over dem.

 

Læs også
Facebook: Mere regeringsstyret censur

Eller hvis det går højt, har et enkelt brokkehoved klaget, og så skynder man sig at føje klageren. I Sverige har man for eksempel set det med kager, der er blevet anklaget for at være ”racistiske” eller ”nazistiske” (Den Korte Avis har tidligere skrevet om det).

 

Det skaber en fuldkommen syg atmosfære, der gør folk bange for at bruge deres ytringsfrihed, fordi hvad som helst kan blive udlagt som en krænkelse af en eller anden gruppe.

 

Som det konservative britiske parlamentsmedlem, Philip Davies, siger:

 

”De finder fornærmelser, hvor ingen har ønsket at fornærme og ingen har følt sig fornærmet. Vi ender i en situation, hvor ingen tør sige noget af frygt for, at en eller anden politisk korrekt fanatiker udnævner det til en krænkelse.”

 

Protester på Facebook

Judo-kæmperen Cynthia forsikrer over for Daily Mail, at hun bestemt ikke har følt sig krænket. Vrede TV-seere protesterede på Facebook. En af dem, Stephen Williams, havde en interessant pointe:

 

Han gjorde opmærksom på, at BBC har meget få kvindelige studieværter over 50 år – men til gengæld en del mandlige. ”Man fjerner ordet ”pige”, fordi det kan være sexistisk. Men tilsyneladende er det helt i orden at fjerne kvinder lidt oppe i årene fra skærmen.”

Læs også
Kina: Den perfekte højteknologiske totalitærstat

 

Dermed sætter han fingeren på et centralt træk ved den politiske korrekthed: det tommetykke hykleri.

 

Fremover vil man måske opleve sætninger i BBC-TV, der for eksempel lyder: ”Ægteparret har to børn, en dreng og en biip”. Bare for at være på den sikre side.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…