Politiet måtte tilkalde militærets bomberydder i kampen mod narkobander på Christiania

Arkivfoto

Skal en politiindsats gøres op i kroner og ører, tjener polititjenestemændene i Københavns Politis specialafdeling, Task Force Pusherstreet, så rigeligt deres løn inklusive pensioner hjem.

 

Det fremgår af specialafdelingens opgørelse over beslaglagt narko, penge og andre værdier for de første otte måneder af i år.

 

Lidt over 100 millioner kroner

Beløbsmæssigt er resultatet af de razziaer og den efterforskning, Task Force Pusherstreet har gennemført i løbet af årets første måneder, i størrelsesordenen lidt over 100 millioner kroner.

 

Det er dog ikke alle millionerne, der er rullet direkte i statskassen. Langt hovedparten er markedsværdien af den narko, der er blevet beslaglagt, og altså tabt investeringer og fortjenster for pusherne og deres leverandører.

 

Det drejer sig alt i alt om 86.326.525 kroner, der er fordelt på 83.757.475 kroner for markedsværdien på den beslaglagte hash/skunk og markedsværdien af beslaglagte joints for i alt 2.569.050 kroner.

 

Til statskassen blev der i løbet af årets første otte måneder beslaglagt i alt 17.776.734 kroner. Det drejer sig om 2.717.397 danske kroner og om udenlandsk valuta omregnet til 9.431.872 danske kroner.

 

Desuden blev der beslaglagt værdier for 5.647.465 kroner.

 

Næsten 200 overtrædelser af våbenloven

Ud over den beslaglagte narko har der været 179 sager vedrørende våbenloven. Det drejer sig især om ulovlige knive og stikvåben samt slagvåben i form af køller og lignende.

 

Der til kommer gaspistoler og strømpistoler for slet ikke at tale om krysantemumbomber, kanonslag, røggranater og såkaldte chockgranater. For slet ikke at tale om 1,6 kilo sortkrudt og diverse former for pebersprays samt 88 stykker skarp ammunition.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

I alt i alt blev 126 personer i årets otte første måneder varetægtsfængslet for narkohandel som følge af aktionerne i Christiania, medens ikke færre end 1.945 personer blev sigtet for besiddelse af narko.

 

Tåregas mod politiet, men alligevel fremskridt

Under en aktion mod hashhandlen i Christianias Pusherstreet den 3. juli i år, blev politiet blandt andet angrebet med tåregas fra en ukendt person, ligesom hashhandlerne i boderne gjorde modstand med det resultat, at politiet anholdte syv i alderen 21-54 år.

 

”De anholdte opførte sig i vores øjne meget voldsomt. Vi valgte kun at tage to af de anholdte med ud fra Pusherstreet, medens vi løslod de fem øvrige på stedet efter sigtelse,” fortæller politikommissær Steffen Thaaning Steffen fra Københavns Politis Task Force Christiania og fortsætter:

 

”Det er værd at hæfte sig ved, at de andre kriminelle pushere og vagter forholdt sig i ro under aktionen, og at der denne gang ikke blev kastet med sten og flasker, hvilket er en positiv udvikling, som vi håber fortsætter. Vi er glade for lidt,” siger Thaaning Steffensen.

 

Militærets bomberyddere blev tilkaldt

Steffen Thaaning Steffen fortæller, at militærets bomberyddere blev tilkaldt, efter at der i en lejlighed blev fundet tegn på produktion af sprængstoffer.

 

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

Det viste sig, at der i lejligheden blev fundet 63 kilo fabriksfremstillet og hjemmelavet fyrværkeri.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…