Pas på i sommervarmen: Drikker du som en kamel, skader du dit sexliv

Det er en myte, at mennesker skal drikke to liter vand om dagen af sundhedsmæssige grunde. Det kan tværtimod være skadeligt at gøre det, advarer den norske urolog og ekspert i urinvejssygdomme, Sissel Overn.

 

 

Den fokus, der er på drikkevand i store mængder, mener hun således er forkert.

 

 

Vi er ikke kameler

Ifølge det norske nyhedsmedie Klikk påpeger Sissel Overn, at mennesker ikke kan drikke vand på forskud, da vi ikke har mulighed for at oplagre vand.

 

 

”Vi behøver ikke at drikke vand før motion, fordi vi ikke har nogen steder at lagre det overskydende vand, ligesom kameler har. Det er kun nødvendigt at drikke vand før en lang træningstur, men hvis vi bare skal dyrke almindelig motion, er det ikke nødvendigt,” siger Sissel Overn ifølge jp.dk til Klikk.

 

 

Tværtimod understreger Sissel Overn, at man kun skal drikke vand, når man er tørstig og ikke som et forebyggende middel.

 

 

Risikerer et ringere sexliv

Alt det vand, som vi tror, at vi dagen igennem skal drikke i små slurke, klan få direkte skadelige virkninger såsom vandladningsproblemer, et ringere sexliv og depressioner, advarer Sissel Overn.

 

 

Læs også
Vand – en pengemaskine for kommunale forsyningsselskaber

Den norske ekspert er med i et projekt, der undersøger vandladningsproblemer, og hun fortæller, at det modsat den almindelige opfattelse primært er unge, der har vandladningsproblemer.

 

 

”Men de vil ikke tale om det, da problemerne er indhyllet i tabu,” siger Sissel Overn.

 

 

I samme undersøgelse svarer 31 procent af mændene med vandladningsproblemer, at de af samme grund er blevet mindre seksuelt aktive, medens det tilsvarende tal for kvinderne er 23 procent.

 

 

Så pas på med vanddrikkeriet derude i sommervarmen!

 

 

Læs også
Verdens ressourcer kan ikke længere dække verdens behov!

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…