Når det gælder EU, er Venstre to partier i ét

collage

For fjorten år siden tilføjede tilhængerne af Den Europæiske Union sig selv deres første nederlag. Dengang, i februar 2000, forsøgte en koalition af 14 lande, anført af socialdemokraten Poul Nyrup Rasmussen, at skabe en front til afstraffelse af Østrig, hvor det højreorienterede og stærkt indvandringskritiske Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ, indtrådte i en samlingsregering. Det hele fes ud i lidt diplomatisk obstruktion og nogle skabagtigt indignerede taler, men det efterlod en urolig følelse: Hvilke lande får næste gang den politisk korrekte kærlighed at føle?

 

Og netop i disse dage, hvor mange danskere funderer over, hvor grænsen mellem EU og Danmark går, foreslår EU-kommissionen selvsikkert, at den skal have ny magt til at sætte Danmark, Holland, Ungarn, Tyskland, Polen – ja, sætte os alle på plads, hvis vælgerne træffer valg, som er i modstrid med unionens ”grundlæggende værdier”.

 

De grundlæggende værdier

Lad os først se på ”de grundlæggende værdier”. De er nedfældet i denne rapport fra EU-parlamentet,“Rapport om de fundamentale rettigheders tilstand i Den Europæiske Union” fra parlamentets “Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs“. Den opremser rettigheder for flygtninge, indvandrere, kvinder, transseksuelle, romaer, muslimer, ateister, handicappede, ældre, transvestitter, mindretal, enlige, fattige og lønmodtagere ja, alle og alt mellem himmel og jord.

 

Hvor megen respekt skal medlemslandene så vise denne nye menneskerets-religion?

 

“Andre overvejelser må ikke have fortrin frem for at respektere og garantere disse fundamentale rettigheder.“ Altså: det danske folketings og domstoles beslutninger kommer i anden række.

 

Magtmidlerne

Lad os så se på magtmidlerne: Hidtil har Kommissionen kun kunnet ty til artikel 7 i traktaten, hvormed et medlemsland kan fratages sine rettigheder, f.eks. stemmeretten i landenes ministerråd. Den nye ”middelvej” består i tre trin: Først overvåger og kontrollerer Kommissionen det formastelige land. Dernæst fremsætter Kommissionen krav om indrømmelser. Og sluttelig skrider Kommissionen til at indføre sanktioner.

 

Men EU-parlamentet ønskede at gå endnu videre. Venstres Jens Rohde mener ifølge Altinget.dk, endda, at de nye straffe-beføjelser til Kommissionen er tandløse: ”Her fortsætter man bare på den måde, man hidtil har gjort det på. Men vi må bare konstatere, at det virker ikke,” siger han og fortsætter: ”Kommissionen har jo de økonomiske sanktioner som middel på andre områder. Der kunne man godt have bragt noget ind i det, som måske også kunne have sendt et signal til Ungarn og andre, der påtænker at forbryde sig mod de fælles værdier, at man faktisk tager det alvorligt”.

 

Et eksempel

Så forestil dig, at vælgerne vælger et folketing, som begynder at udvise narkohandlere, mordere og voldtægtsforbrydere efter udstået straf? Som sænker den kriminelle lavalder? Som tvinger domstolene til at idømme minimumsstraffe? Som nægter at indføre særrettigheder til fremmede religioner? Som hasteekspederer åbenlyse fup-flygtninge ud af landet? Hvad hvis Kommissionen, bistået af Parlamentet og NGO’er, som skal have en ny ophøjet rolle som ”eksperter” og ”konsulenter”, mener, at den slags er i modstrid med ”de fælles værdier”? Jamen så er næste naturlige skridt EU-domstolen i Luxembourg, økonomisk og politisk afstraffelse og fratagelse af Danmarks rettigheder i EU.

 

Den grundlæggende forskel på Venstre og Dansk Folkeparti i forholdet til EU er, at mens Venstre har ”hegnspæle”, der kan flyttes rundt, som vinden blæser, så har mit parti principper. Vi har blandt andet det princip, at befolkningen i et demokratisk land uden indblanding skal kunne afgøre indre anliggender. Hjemme i Danmark brokker Venstre brokker sig kun over EU, hvis EU’s opførsel truer med at skade Venstre til næste valg. Men nede i Bruxelles vil Venstre give EU mere magt til at tryne lande som Danmark. Jens Rohde skal igen have tak for sin befriende ærlighed.

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

 

http://www.altinget.dk/artikel/kommissionen-vil-stramme-grebet-om-eus-demokratisyndere?ref=newsletter&refid=14240&utm_source=Nyhedsbrev&utm_medium=e-mail&utm_campaign=altingetdk

 

 

 

 

http://blogs.jp.dk/messerschmidt/2014/02/28/mere-magt-til-vogternes-rad-i-bruxelles/

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…