Martin Henriksen: “Jeg blev truet på livet og havde livvagter alle døgnets 24 timer”

Foto: Carsten Lundager

Hvem husker ikke det natlige forsøg på mordbrand i 2005 mod daværende integrationsminister Rikke Hvilshøj (V): Midt om natten skulle familien med to små børn redde sig ud af deres brændende hus via en terrassedør.

 

En organisation, der kaldte sig ”Aktionsgruppen Grænseløse Beate”, erklærede dagen efter i en mail til landets redaktioner, at ildspåsættelsen var sket i protest mod VKO’s flygtningepolitik. ”Derfor handler vi nu!,” hed det blandet andet i mailen, der var sendt fra en internetcafé på Nørrebro.

 

Rikke Hvilshøj var efterfølgende under konstant beskyttelse af PET-livvagter.

 

Senere led andre en lignende skæbne: Tegneren Kurt Westergaard har livvagter døgnet rundt og bor i et sikret hus. Anders Fogh Rasmussen, Naser Khader og Pia Kjærsgaard er andre, der har haft eller fortsat har politibeskyttelse døgnet rundt.

 

Og nu er turen igen kommet til en fremtrædende politiker på flygtninge- og indvandrerområdet.

 

Det er Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen. Han har i et år været under politibeskyttelse døgnets 24 timer.

 

Livvagter, selv når der blot skulle tømmes postkasse

For godt et år siden meddelte PET Martin Henriksen, at nu var truslerne mod ham så alvorlige og konkrete, at det var nødvendigt med livvagter døgnet rundt.

 

Det ændrede tilværelsen radikalt for Martin Henriksen og hans familie.

 

”Jeg vil nødig gå i detaljer, men jeg kan sige, at jeg nu godt ved, hvordan det er at have vagter døgnet rundt,” fortæller Martin Henriksen til Den Korte Avis.

 

Selv når han blot skulle ud og tømme sin postkasse, fulgte livvagterne med.

Læs også
18-årig syrisk kvinde truede med at sprænge politimand i luften – nu skærpes hendes straf

 

Martin Henriksen kan ikke fortælle om de konkrete trusler, og hvad der udløste dem, vil Martin Henriksen helst ikke oplyse noget om, ligesom han selvfølgelig heller vil fortælle noget om de sikkerhedsforanstaltninger, han nu er omgivet af, efter at trusselniveauet er droslet ned.

 

I dag kan han leve et nogenlunde normalt liv, men sådan var det ikke tidligere på året.

 

Svært at vænne sig til at være fulgt døgnet rundt

På et tidspunkt vurderede PET, at terrortruslen mod Martin Henriksen var så alvorlig og konkret, at han befandt sig i direkte livsfare.

 

Derfor fik han livvagter på. Og de var der døgnet rundt. Han var aldrig alene, men blev konstant fulgt af PET’s livvagter.

 

Livvagterne var med, når han skulle en smut ned på tanken.

 

Læs også
Berygtet bandeleder truede hjemløs, der skulle fortælle politiet om bandens overfald på ham – men så skete der noget, som bøllen ikke havde regnet med

Livvagterne var med, når han skulle til en familiefest.

 

Livvagterne var med, når han skulle gå de få meter fra huset ud til vejen for at hente post.

 

”Man vænner sig bare ikke lige til, at der følger nogen med dig, når turen går til Folketinget, til et debatmøde eller til noget privat. På et tidspunkt gik jeg ikke uden for min dør, medmindre der var nogen med. Det er ret specielt,” fortæller Martin Henriksen.

 

Men han understreger også:

 

”Det er betryggende at vide, at der løbende bliver holdt øje med trusselbilledet, og jeg er tilfreds med den måde, som både politiet og PET har håndteret det på. Det har været fint og professionelt.”

 

Vil ikke lade sig kue

Martin Henriksen har selvfølgelig spurgt sig selv, om det er værd at sætte livet på spil på grund af holdninger og politiske overbevisninger.

Læs også
Mette Frederiksen siger, at hun vil udfordre EU om udvisning af romaer: Nu vil Dansk Folkeparti fremsætte forslag, der tager hende på ordet

 

Men han har truffet sin beslutning. Han vil ikke lade sig kue.

 

”Spørgsmålet om, hvorvidt det er det værd, er et svært spørgsmål, men svaret er ja, og jeg stiller op igen, hvis partiets medlemmer og vælgerne vil bakke mig op,” siger Martin Henriksen og fortsætter:

 

”Og så ville det sende et uheldigt signal, hvis noget sådant skulle afgøre min politiske fremtid og få indflydelse på mine politiske holdninger, men jeg kan sagtens forstå, hvis andre siger stop. Det må man gøre op med sig selv,” siger han.

 

”Men det er trist, at der er mennesker, som ikke respekterer nogle af de mest grundlæggende principper i vores folkestyre.”

 

Valgt i Tårnbykredsen og medlem af Europarådet

Martin Henriksen er valgt i Nørrebro- og Tårnbykredsen, Københavns Storkreds, og fik ved folketingsvalget den 15. september 2011 i alt 1.625 personlige stemmer. På valgnatten blev hans datter også født.

 

Læs også
Danskere bør aldrig være i mindretal

Han har været medlem af Folketinget siden valget 8. februar 2005, dengang valgt i Vestre Storkreds.

 

Martin Henriksen er 34 år gammel, født den 25. januar 1980, og bor i sin valgkreds i Dragør. Han har gennem tiden arbejdet som postbud, chauffør, pædagogmedhjælper og lagerarbejder og aftjent sin værnepligt ved Gardehusarregimentets kamptropper. Han har desuden en HF-eksamen.

 

I dag er Martin Henriksen en af Folketingets mest markante ordførere inden for sit område, udlændinge- og integrationspolitikken. Han sidder i bestyrelsen for i Dansk Folkepartis folketingsgruppe og i partiets hovedbestyrelse. Desuden er han medlem af Europarådet og en lang række af Folketingets udvalg.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…