Mand med høreapparat blev slået ned – de troede han var fra politiet

Foto: Colourbox

En ældre mand blev angiveligt overfaldet, fordi hans høreapparat lignede politiets øresnegl.

 

Det beretter en svensk politimand på sin blog.

 

Hændelsen skete i sensommeren i den udsatte bydel Tensta i Stockholm, hvor der bor mange indvandrere.

 

Den ældre mand stod ifølge politirapporten udenfor stationen i Tensta og ventede på en ven. Pludselig blev han konfronteret af flere unge mænd, der ville vide, hvad han lavede der.

 

Ifølge offerets anmeldelse fordi hans høreapparat lignede sådanne øresnegle som civile politibetjente bruger. (Metro.se)

 

”En af dem begyndte at anklage ham for at være en politimand og puffe til ham,” skriver politimanden Martin Marmgren om episoden på sin blog og fortsætter.

 

”Fyren begyndte herefter at slå mod den ældre mand, og da han forsøgte at forsvare sig selv, blev han angrebet af spark fra nogle andre fyre.”

 

Det lykkes dog manden at holde balancen under overfaldet, hvorefter han flygtede ind i billethallen. Overfaldsmændene fulgte ikke efter. Sandsynligvis fordi bygningen var overvåget af kameraer.

 

Offeret har anmeldt overfaldet til politiet.

 

Hader politiet

Martin Marmgren understreger i indlægget, at han ikke selv var på sagen, men han skriver, at han kender til lignende sager.

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

 

”Det er helt almindeligt for kolleger der arbejder civilt i området at blive stillet spørgsmål og nogle gange endda angrebet,” skriver han og fortsætter

 

”For nylig havde jeg en sag, hvor en gruppe unge mænd jagtede en kollega med det erklærede mål at ”tage ham”.”

 

Det ser ud til, at det bliver mere farligt at udføre sit arbejde som politimand. Det svenske politiforbund arbejder på at øge sikkerheden for sine medlemmer, hvis situation er blevet mere truende.

 

”Jeg kan ikke sige, at civilt politi er specielle mål, men vi modtager mange signaler om at det hårdt for politiet derude. Klimaet er blevet hårdere,” siger forbundets ombudsmand Hasse Olsson til Metro.se.

 

Politichikane

Had mod politiet er et problem, der findes mange steder. Også i Danmark.

 

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

Den Korte Avis har flere gange bragt historier om, hvordan politi og brandvæsen bliver angrebet med stenkast for eksempel i Vollsmose, på Motalavej i Korsør, Gellerup i Aarhus og flere andre steder.

 

Politiforbundets formand Claus Oxholm slog i vinters alarm. Omfanget af chikane mod politiet er stort og kan få fatale konsekvenser, hvis ikke der bliver sat ind og trygheden i arbejdet og respekten for politiet bliver genoprettet.

 

”Vi risikerer et handlingslammet politi, hvis politifolk frygter, at deres arbejde får konsekvenser for dem,” fastslog Claus Oxfeldt overfor Weekendavisen og sagde:

 

”Det er sørgeligt at sige det, men i Gellerup går politifolkene ikke samme vej hjem hver dag. Respekten for politiet er mindre. Chikanen mod politifolkene er massiv.” (DKA 29.1.14)

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…