Ny undersøgelse viser mænd og kvinders holdning til shopping

fdm

Der er ikke længe til foråret melder sin ankomst, og traditionen tro er der rigtig mange danskere, der tager afsted på storbyferie. Både for at nyde de varmere temperaturer og den gode mad i f.eks. Rom eller Madrid, men i høj grad også for at fylde kufferten med nye ting til garderoben. Men når det kommer til shopping, er der ikke overensstemmelse mellem mand og kone om, hvem der er den foretrukne shopping-partner.

 

Foretrækker konen

Når der skal shoppes på storbyferien, foretrækker manden at tage konen med. Men det går ikke begge veje, for konens favorit shopping-partner er veninden, viser en undersøgelse fra FDM travel.

 

I en undersøgelse Voxmeter har foretaget på vegne af FDM travel, svarer over hver anden mand (54%), at han helst vil have konen med på shopping-tur i udlandet. Derimod svarer under hver tredje kvinde (32%), at manden er favorit shopping-partneren.

 

Kvinder foretrækker veninder

”Ikke så overraskende viser vores undersøgelse også, at kvinderne hellere vil shoppe med veninderne. Det viser sig også i vores salg af storbyrejser, hvor mange kvinder vælger at lade manden blive hjemme og i stedet tage med veninderne på en shopping-tur.”

 

“Det er især storbyer som Paris og London, der hitter, og byder på et langt større udbud af butikker og shopping-centre end herhjemme. Og så selvfølgelig New York, som er favorit rejsemålet for mange shoppe-glade rejsende”, siger adm. direktør hos FDM travel, Jan Lockhart.

 

Mange undgår det helst

Det er dog ikke alle mænd, der har lyst til at tage konen med ud at shoppe. Der er nemlig også mange, der helst undgår overhovedet at shoppe på ferien. Hver fjerde mand (25 %) svarer således, at han helst undgår shopping.

 

”Har man andre interesser end sin ægtefælle, er der altid den mulighed, at man deler sig op i et par timer og oplever byen på egen hånd. Så mens den ene udforsker f.eks. Londons hippe shopping-gader, kan manden besøge ’Science Museum’ eller måske det mere anderledes ’Sherlock Holmes Museum’. Går turen til Barcelona kunne et besøg på Camp Nou også være et oplagt alternativ til shopping-turen”, siger Jan Lockhart.

 

Storbyferie

Hvad enten man planlægger at tage konen, manden eller vennerne med på shopping-tur til en storby, er der inspiration og priser at hente påwww.fdm-travel.dk/storbyferie

 

Læs også
Livsfarlig sabotage: Flere og flere biler får skruet deres hjulbolte løs – hvor kommer denne hang til at bringe andre i fare fra?

Undersøgelsen er foretaget af Voxmeter på vegne af FDM travel og er baseret på svar fra 1.000 danskere.

 

www.fdm.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…