Lasse i sin mors vold

Modelfoto: Colourbox

For nyligt mødte jeg Lasse. Lasse er en lille dreng på knap 10 måneder. Lasse boede ikke hos sin mor men hos noget familie, som havde valgt at tage sig af Lasse.

 

Det har de valgt at gøre, fordi de ikke har tillid til moren.

 

Ligegyldighed

Moderen har droppet den ene uddannelse efter den anden.

 

Hun er i gang med at få sin førtidspension. Ikke fordi man kan sige hun fejler noget specifikt.

 

Hun blev gravid og troede, at hendes drømmefyr var faren. Da det viste sig ikke at være sandt, viste hun ligegyldighed over for Lasse. Hun fik ham ofte passet af familien.

 

Og en dag da nogen bragte Lasse hjem til hende, lå hun bevidstløs på gulvet efter at have ædt en mængde piller. Da var det, at en del af hans familie valgte at tage ham til sig. De har brugt lang tid på at få ham til at føle sig tryg igen.

 

Kommunen ser dog ingen grund til at tvangsfjerne Lasse, så Lasse er netop kommet hjem til mor igen.

 

En lille dreng som Lasse har brug for omsorg og kærlighed. Lasse har brug for tryghed. Det bedste for Lasse er, hvis hans mor kan give ham dette.

 

Men kan hun det?

 

Svære spørgsmål

Læs også
Flygtninge skal bo i millionvillaer, som kommunen køber til dem

Hvordan ser Lasses fremtid ud?

Vil moderen fortsætte med at sætte sine egne behov før Lasses? Vil moderen give Lasse den stabilitet og omsorg, som han har brug for?

 

Eller vil Lasse få et liv, hvor moderen skiftevis vil ham og er ligeglad med ham?

 

Vil Lasse opleve at komme hjem fra skole, og måtte ringe til ambulancen for at få moderen til udpumpning efter hun igen har ædt en masse piller?

 

Vil kommunen finde ud af, når Lasse bliver 7 eller 9 år gammel, at Lasse mor ikke kan tage vare på ham, og derfor sender de ham i pleje eller institution?

 

Hvor mange gange når hans mor at svigte ham inden da?

 

Vil Lasse blive barn af systemet, hvor han oplever svigt på svigt til trods for os politikeres mange forsøg på at undgå disse svigt?

Læs også
Henrik Dams store tragedie: Mine to døtre døde

 

Hvorfor vil kommunen ikke fjerne ham nu? Og ville det være bedre for Lasse at blive tvangsbortadopteret til en familie, der ville ham og ville give ham en tryg opvækst med masser af kærlighed og omsorg?

 

En opvækst hvor hans mor ikke kan kræve ham tilbage, når hun nu lige er interesseret i ham igen. Men også en tilværelse, hvor han vil spørge sig selv, hvor er min mor.

 

Hvordan giver vi Lasse den mest trygge og kærlige opvækst?

 

Begge er blevet svigtet

Det er spørgsmål, jeg stiller mig selv. Mit hjerte bliver tungt ved tanken om, at jeg ikke kan beskytte Lasse.

 

Lasse og hans mor er allerede blevet svigtet af systemet.

 

Læs også
Skolen tog et stort skridt og forbød eleverne at have mobiltelefoner – først rasede de, men så skete noget helt fantastisk

Moderen skulle ikke have lov til at falde ud af den ene uddannelse efter den anden og bare sygemelde sig, selv om hun er frisk nok til at tage i byen.

 

Hun burde ikke blive førtidspensionist, men hjælpes til at blive en del af det arbejdende Danmark. Det har nemlig også betydning for hendes selvværd og Lasses fremtid.

 

Lasse burde ikke opleve sin mor liggende livløs på gulvet. Hvis ikke det kunne afhjælpes med mentorordning for moderen eller anden støtte, så burde kommunen gribe ind og fjerne eller tvangsbortadoptere Lasse.

 

Louise Schack Elholm er familieordfører for Venstre

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…