Læs resultatet af afstemningen blandt læserne om stroppetur til glemsomme elever

 

 

Den Korte Avis havde i går en afstemning blandt læserne. Spørgsmålet lød: “Er det i orden at straffe skolelever, der ikke gør det, de skal?

 

Mange var inde at stemme, og emnet blev debatteret på Facebook.

 

Resultat

93% stemte JA

6% stemte NEJ

1% stemte VED IKKE

 

 

Mange gav deres holdning til kende på Facebook:

 

 

I orden

Michael Christensen skrev: “Jeg synes, at det er i orden. Bare de er godt nok klædt på. Jeg har set eksempler på at folk gang efter gang “glemmer” deres gymnastiktøj fordi de ikke gider gymnastik. Det skal ikke belønnes med en fritime ikke at ville deltage.”

 

Støt lærere og pædagogerne

Anders Guldhammer Boelsmand skrev: “Det er så nemt at sige, men når der så endelig er en pædagog eller lærer der siger stop, så får vi de her historier om forældre der mener deres børn bliver ydmyget eller helt og aldeles uretfærdigt behandlet.
Så får skolen en over nakken, jeg kan sku godt forstå hvis lærere og pædagoger giver op for de kan næsten kun gøre det forkerte. Nu er det på tide at bakke op omkring skolen og brug af konsekvenser.”

 

Læs også
Ny S-minister løber fra sit ansvar for, at indvandrerbørn lærer dansk sprog og danske værdier

Ydmygende behandling

Anne Mette Andersen skrev: “Rystende hvor mange voksne her der synes det er helt ok at straffe børn med ydmygende meningsløse straffe og sanktioner. Er I helt væk ? I kan da selv gå 40 gange rundt på jeres arbejde i gården og slå streger ved hver omgang, som så jeres chef kan supervisere, hver gang i glemte noget på jeres arbejde. Godt den mor protesterede, man skal ikke lære sine børn at de skal finde sig i den slags ydmygende behandling. Ville aldrig have mit barn til at gå på en sådan gammeldags skole.”

 

Drop den lilla ble

Henrik Blitger skrev: “Det er helt i orden. Generelt mangler vi at droppe den lilla ble og få noget konsekvens. Vi skal ikke tilbage til den sorte skole, men en mellemting fra hvad vi har i dag vil være fint.”

 

Respekt er en mangelvare

Birthe Hedegaard Holm skrev: “Ovennævnte tilfælde, som har sat dette emne til debat, er da helt i sin orden. Selvfølgelig må der da sanktioner til, for hvor ender vort skolevæsen ellers henne. I dag er respekt i den grad en mangelvare, og for mange elever udviser en ligegyldighed over for systemet.”

 

Rust børnene til det virkelige liv

Irene Færgemann Helt skrev: “okay efter min holdning.. For når disse børn skal ud i det virkelige liv, rammer hammeren hårdt, også er der ingen Kære Moar eller far.. Mange forældre er bange for konsekvenser. Men i bund og grund er det nok deres eget lille barn, de oplever og mærker. En gåtur er smertefri, giver endda fornyet energi, røde kinder, D vitamin, bevægelse, kontra sidde ned på en hård stol..”

 

Læs også
Tyrkiets islamistiske præsident Erdogan har store magtambitioner – men landets økonomi bliver kørt i sænk

Dårligt spørgsmål

Jacqueline Beck skrev: “Det er umuligt at stemme, som den er sat op. JA det er i orden at bede børnene om at lave noget i den time de har idræt, men der skal stadig være en lærer til stede. Barnet kan jo sagtens have bevægelse uden idrætstøj. Man kunne også sende barnet hjem efter sit idrætstøj… NEJ jeg synes ikke det er i orden, hvad den skole gjorde.”

 

Forældrenes ansvar

Liljan Sørensen skrev: “For det første så havde den stakkels dreng ikke fået idrætstøjet med i skole og for det andet så har hans forældre sendt ham i skole med gummisko og uden varmt tøj! I januar måned når det er iskoldt ! Hvem er det lige der skal hanke op i sig selv her…..jeg ville i hvertfald have dårlig samvittighed hvis det var mit barn!”

 

Ikke for de yngste

Gitte Sørensen skrev: “Jeg synes bestemt at barnets alder har en MEGET stor betydning om det er okay eller ej! Jeg ville overhovedet ikke synes det var okay hvis det var min datter på 7 år, der skulle straffes med at gå rundt i så lang tid alene. Det er jo forældrene der har ansvaret for at de små elever er vel forberede. Men drejer det sig om store “dovne” teenager, jaa så det i orden! og man “glemmer” helt sikkert ikke gymnastik tøjet igen lige med det samme”

 

Jeg hadede gymnastik

Kitt Belinda Poulsen skrev: “Jeg havde sgu da med glæde gået de ture. Jeg hadede gymnastik og ville gøre alt for at slippe. Den værste straf var at skulle sidde og glo på de andre have gymnastik. Hvad er der nu galt med den straf?”

 

Læs også
Skole i indvandretæt Göteborg slår alarm – børn ned til 7-8 år kontrollere deres kammerater

Deltag i debatten på Facebook: http://www.facebook.com/denkorteavis

 

Læserbreve kan indsendes til [email protected]

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…