Københavns stormoské – fremtidig dansk udklækningsanstalt for hardcore islamister?

Collage

Efterhånden som personkredsen bag den stærkt omdiskuterede stormoské på Rovsinggade på det ydre Nørrebro i København er blevet undersøgt, fremtræder der et billede af et foretagende, der ledes af rabiate islamister.

 

Dansk Islamisk Råd, der står bag opførelsen og får den daglige ledelse af moskéen, er en del af Det Muslimske Broderskabs europæiske netværk, og på sin hjemmeside reklamerer Rådet for en anden af Broderskabets afdelinger, ”Det Europæiske Råd for Fatwa og Forskning.”

 

”Hitlers holocaust var Allahs straf til jøderne”

Formanden her er den 85-årige prædikant Yussuf al Qaradawi, der har indrejseforbud i Frankrig på grund af sin opbakning til selvmordterrorister, og som ifølge Ekstra Bladet blandt andet er berygtet for udtalelser om, at Hitlers holocaust var Allahs straf til jøderne, og at frafaldne fra islam skal straffes med døden.

 

Han hyldes af moskeens kommende imam, Jehad al-Farra, som i slutningen af marts sidste år ifølge sin arabiske facebook-profil deltog i Det Muslimske Broderselskabs generalforsamling i Syrien. Han var på det tidspunkt medlem af bestyrelsen i Dansk Islamisk Råd, hvor han også tidligere har været formand.

 

På sin hjemmeside har Dansk Islamisk Råd ifølge Ekstra Bladet lagt en video ud med en hyldest til den 85-årige rabiate prædikant, der som nævnt hylder selvmordsterrorister og har indrejseforbud i Frankrig, og hvor stormoskeens kommende imam efterfølgende holder en 22 minutter lang prædiken på arabisk om islam.

 

Med i billedet hører, at det Muslimske Broderskab, som stormoskeens ledelse på sin hjemmeside indirekte erkender at være en del af, kæmper for at indføre den islamiske lov, Sharia, globalt.

 

Den, der betaler for musikken …

Manden, der finansierer det islamiske gilde i København med 150 millioner kroner, er den berygtede islamiske oliestat Qatars afgående emir, Harmad bin Khalifa al-Thani.

 

Han er blandt andet ejer af den stærkt omdiskuterede arabiske TV-kanal al-Jazeera, som i forbindelse med terrorhandlingerne mod USA i september 2001 promoverede videoer fra Osama Bin Laden og dermed fungerede som terroristernes talerør, ligesom al-Jazeera i sine arabiske udsendelser bringer overvejende positive reportager om Det Muslimske Broderskab.

 

Da det sidste år kom frem, at byggeriet af stormoskeen blev finansieret med 150 millioner kroner fra Qatar, fik det det ifølge Berlingske medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation til at frygte for en stærk radikalisering af det muslimske samfund i Danmark.

 

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

Blandt dem det socialdemokratiske medlem, Lars Aslan Rasmussen, som i sin tid stemte for at give tilladelse til byggeriet:

 

”Den slags gaver fra Qatar er ikke gratis, og jeg er bekymret for, at muslimer i Danmark risikerer at blive radikaliseret og skubbet endnu længere vægt fra det samfund, som de skal være en del af,” sagde Aslan Rasmussen i september sidste år til Berlingske.

 

DF’s Martin Henriksen: Folketinget bør forbyde stormoskeer

Hos Dansk Folkeparti er udlændinge-og integrationsordfører, Martin Henriksen, rystet over, at islamisterne i Dansk Islamisk Råd her haft et så let spil med at få tilladelse til at bygge en stormoske i København.

 

Martin Henriksen påpeger i den forbindelse, at hvis hverken PET eller Justitsministeriet anser stormoskeens tilknytning til Det muslimske Broderskab som værende et sikkerhedsproblem, så er vejen banet for, at andre ekstreme organisationer kan etablere sig i Danmark.

 

”Stod det til mig, så satte vi embedsværket i gang med at formulere et forbud mod stormoskeer. Det er tale om hardcore islamister, som jeg slet ikke mener hører hjemme i Danmark. Jeg mener faktisk, at Danmark ville være et bedre sted, hvis de ikke var her,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis.

 

Han vil nu også undersøge, hvilke finansielle kræfter, der står bag den nye planlagte stormoské i Århus.

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

 

Det værste er ligegyldigheden

Marin Henriksen finder de øvrige partiers laden stå til over for islamismens fremmarch symboliseret ved stormoskeer og minareter dybt uansvarlig.

 

”Det værste er ligegyldigheden,” siger Martin Henriksen, ”og det faktum, at ingen partier gider noget. Der har aldrig været en ægte politisk vilje til at forhindre opførelsen af dette symbol på islamismens indtog i Danmark. Både kommuner og skiftende regeringer har sovet i timen,” siger Martin Henriksen og fortsætter:

 

”Og de har dermed i realiteten sagt god for parallelsamfundene. Det er dybt uansvarligt.”

 

Har intet med religionsfrihed og religion at gøre

Martin Henriksen understreger på det kraftigste, at det ikke har noget med et ønske om indskrænkning af religionsfriheden at gøre, når Dansk Folkeparti vil forhindre bygning af stormoskeer.

 

”Der er tale om, at disse bygninger ikke passer ind nogen steder, og der er ingen, der siger, at man skal have en bestemt bygning for at kunne praktisere ens tro,” siger Martin Henriksen og understreger:

Læs også
Danmark har fået en ny stormoské – Den Korte Avis har været på besøg

 

”Dertil kommer, at islamisme, som vi for eksempel ser det på Nørrebro, ikke har noget med religion at gøre. Der er tværtimod tale om en ekstrem politisk bevægelse, som afgørende vil forandre vores land, og det skal vi da gå imod. Jeg mener, at Folketinget har en pligt til at stoppe denne negative udvikling.”

 

Martin Henriksen advarer således på det kraftigste, at man fra de øvrige partiers side fortsætter med denne laden stå til holdning.

 

”Vi har foreslået et forbud mod stormoskeer, vi har foreslået et forbund mod minareter, vi har foreslået, at der ikke skal kunne overføres midler fra udenlandske islamistiske bevægelser, men de andre vil ingenting,” siger Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, til Den Korte Avis

 

Dronningen er inviteret med til indvielsen

Danmarks første stormoské vil blive indviet den 19. juni, og ifølge Kristeligt Dagblad er blandt andre Dronningen inviteret. Hvorvidt majestæten har sagt ja tak, forlyder der dog intet om.

 

Til gengæld har Helle Thorning-Schmidt (S) meldt ud, at hun ikke kommer, og det samme gælder Købehavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF):

 

Læs også
Vores naboland i opløsning: Nu har Sverige fået en regering med en minister, der hylder ekstrem islamist

”Jeg har ingen planer om at deltage i arrangement og være med til at blåstemple projektet,” siger Carl Christian Ebbesen til Berlingske, og han suppleres af socialdemokraternes integrationsordfører i København, Lars Aslan Rasmussen:

 

”Personer, som går ind for menneskerettigheder dukker ikke op til åbningen af et projekt, der er finansieret af en diktator i et land, der ikke har religionsfrihed,” fastslår Lars Aslan Rasmussen.

 

Til gengæld er der en vis sandsynlighed for, at Københavns tidligere kultur- og fritidsborgmester, Venstres Pia Allerslev, dukker op ved indvielsen.

 

”Det hører en storby til at have en moske med minaret, og derfor skal København selvfølgelig også have en,” kvidrede hun i september sidste år til Berlingske.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…