Karen Hækkerup: ”Go’ da’ mand, grænsebom”

”Grænsebomme er det glade vanvid”. Med den påstand som overskrift udtalte justitsminister Karen Hækkerup (S) sig i Berlinske Tidende lørdag den 21. juni i år om grænsekontrol.

 

Ud over at kalde grænsebomme det glade vanvid udbredte Karen Hækkerup sig i vage og generelle vendinger om elektronisk paskontrol ved grænserne i en situation, hvor befolkningen i stigende grad plages af udenlandske kriminelle, der strømmer ind og ud af landet gennem de pivåbne grænser.

 

Og, som vi dokumenterer i dagens tophistorie, også af udviste kriminelle, der uhindret vender tilbage til Danmark og fortsætter med at begå kriminalitet.

 

Hvordan vil ministeren stoppe østeuropæiske kriminelle?

Udtalelserne undrede Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, så via Folketingets Retsudvalg bad han Karen Hækkerup med henvisning til artiklen i Berlingske om nogle præcise svar på, hvordan hun som den ansvarlige minister på området har tænkt sig at sikre de danske grænser.

 

I sit skriftlige spørgsmål bad Peter Skaarup således Karen Hækkerup oplyse, ”hvilke initiativer ministeren konkret vil tage for at hindre østeuropæiske kriminelles adgang til Danmark,” ligesom han også bad Karen Hækkerup oplyse, ”hvor ministeren konkret forestiller sig, at disse ABC-gates (elektronisk paskontrol, red.) skal opstilles.”

 

Nåeh, jo – nu skal du bare høre …

I sit svar skriver Karen Hækkerup indledningsvis:

 

”Justitsministeriet og politiet forholder sig positivt til ideen om i samarbejde med selskabet Københavns Lufthavne A/S at indføre automatisk paskontrol (Automatic Border Control) i Københavns Lufthavn. Ifølge Rigspolitiet er politiet i dialog med Københavns Lufthavne A/S om finansieringen.”

 

Det blev hverken spørgeren eller journalisten, der havde håbet på en positiv historie om, at der nu bliver sat en effektiv stopper for udenlandske kriminelles frie indrejse, meget klogere af, og i resten af svaret lades alt håb ude:

 

”Som omtalt i artiklen i Berlingske Tidende den 21. juni 2014,” fortsætter Karen Hækkerup, ”har Justitsministeriet i øvrigt nedsat en intern arbejdsgruppe med deltagelse af Rigspolitiet, Københavns Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Udlændingestyrelsen, der blandt andet skal se på, hvordan politiets kontrol af udlændinge i lufthavne og andre grænseområder kan styrkes, således at politiet udstyres med de bedst mulige redskaber til at forebygge og forhindre illegal indvandring samt menneskesmugling og anden kriminalitet begået af tilrejsende kriminelle.”

 

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

Det lyder jo meget godt alt sammen, og det er det sikkert også, men ikke så meget som en linje om det, der helt konkret blev spurgt om, nemlig hvordan Karen Hækkerup som den ansvarlige minister har tænkt sig at sætte en stopper for østeuropæiske kriminelles frie indrejse i Danmark, og heller ikke et ord om placeringen af de meget omtalte ABC-gates.

 

Peter Skaarup: ”Der er behov for effektive løsninger her og nu”

I en kommentar til svaret fra Karen Hækkerup understreger Peter Skaarup, at der er behov for effektive løsninger her og nu, og at det ville klæde justitsministeren at melde klart ud.

 

”Justitsministeriets embedsmænd har desværre leveret et ganske intetsigende svar på mit spørgsmål om, hvilke konkrete initiativer regeringen vil tage for at stoppe kriminelle østeuropæeres adgang til Danmark,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Statistikkerne viser desværre gangske tydeligt, at tilrejsende udenlandske og især østeuropæiske kriminelles hærgen er et stort problem, og det ville klæde ministeren, hvis hun meldte klart ud, hvordan regeringen præcist har tænkt sig at dæmme op for dette problem,” lyder det fra Peter Skaarup, idet han tilføjer:

 

”Jeg håber, at det nedsatte udvalg ikke blot er en syltekrukke. Der er helt åbenlyst behov for effektive løsninger her og nu,” understreger Dansk Folkepartis retsordfører og gruppeformand, Peter Skaarup.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…