Kan jeg lade min far stå som ejer af min bil for at spare på bilforsikringen?

Foto: Colourbox

Advokat Søren Vasegaard Andreasen besvarer spørgsmål om lov og ret. Har du et spørgsmål, du ønsker besvaret, kan du sende det til [email protected]. Udvalgte spørgsmål vil i anonymiseret form blive besvaret her i avisen.

 

Spørgsmål:

Jeg er en ung mand på 18 år, og jeg har netop købt min første bil. Imidlertid er det hundedyrt at få den forsikret. Det billigste tilbud jeg har kunnet få er på 20.000 kr. og det endda med en høj selvrisiko.

 

Men hvis jeg i stedet sætter bilen over i min fars navn, kan jeg spare 15.000 kr. om året på forsikringen. Mit spørgsmål er bare, om det overhovedet er lovligt?

 

Svar:

Det er ikke ulovligt at sætte bilen over i din fars navn, men jeg vil alligevel kraftigt fraråde dig at gøre det.

 

Sker der en skade på bilen, eller kører du galt og skader andre, så vil bilforsikringen kun dække ¼ af omkostningerne forbundet med skaden, da du reelt skulle have betalt 20.000 kr. for forsikringen, men kun har betalt 5.000 kr.

 

Ved færdselsuheld sker der ofte store skader på enten ting eller mennesker, og udgifterne til reparationer og personskadeerstatninger til de tilskadekomne kan sagtens løbe op i millionbeløb.

 

Du risikerer altså i værste fald at hænge på en stor personlig gæld resten af dit liv, hvis du vælger den her-og-nu billige løsning, men det alligevel efterfølgende går galt, og du bliver ansvarlig for et færdselsuheld.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…