Julekrybbe med Jesusbarnet forbudt i rådhushal

Colourbox

I tyve år har der været tradition for at opstille en julekrybbe med jesusbarnet, Maria og Josef, de hellige tre konger og en hyrde med to små lam i hallen til departementet Vendées administrationsbygning i byen Nantes. Men i år er den fjernet op til julen.

 

Det skyldes en protest fra formanden for fritænkernes forening i Vendée.

 

Jean Regourde, som fritænkeren hedder, påberåber sig, at krybben er et religiøst symbol, som krænker den franske lov fra 1905 om at holde kirke og stat adskilt.

 

I det statslige TV France 2 blev fjernelsen af krybben kommenteret med, at religiøse symboler faktisk er fjernet fra de fleste offentlige bygninger i Frankrig, og tjenestemænd er pålagt forpligtelse til at udvise streng neutralitet og ikke bære eller tillade religiøse symboler på arbejdspladsen.

 

I den lille kommune Joue-sur-Erde i nabodepartementet Loire-Atlantique fjernede man så sent som i 2010 et krucifiks, som ellers havde hængt i byrådssalen i flere årtier.

 

Vendees administrationsråd har appelleret fjernelsen af julekrybben til justitsmisteriet i Paris.

 

I appellen hedder det, at respekten for verdslighed ikke bør gå så vidt som til at omfatte undertrykkelse af alle traditioner og beskæring af Frankrigs kulturelle rødder.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…