”Jeg forstår godt, at man dræber nu,” siger muslimsk talsmand om Islamisk Stat. Hvad mener Karen Hækkerup om det?

Collage

Islamisk Stats frygtelige forbrydelser er nu veldokumenterede. De har selv bidraget til det, fordi de lægger en masse videoer og fotos ud på internettet, som de bruger til at prale med deres fremfærd.

 

Hvor de kommer frem, giver de ikke-muslimer valget mellem at flygte, omvende sig til islam eller dø.

 

De halshugger både voksne og børn. De hugger arme og ben af, andre bliver korsfæstede. De massehenretter fanger med nakkeskud. De fjerner kvinder fra deres familier, voldtager dem, bortgifter dem og sælger dem.

 

De opdrager deres egne børn til den mest forfærdende brutalitet, blandt andet ved at lade dem stille op til fotografering med et afhugget hoved i hånden.

 

Deres mål er et islamisk kalifat, hvor det nøje skal overvåges, at alle lever efter shariaen. Det er dette kalifat, som de nu er i gang med at gøre til virkelighed i de områder, som de kontrollerer.

 

I en sådan stat er demokrati, ytringsfrihed og kvinders ligeværd fuldstændig utænkelige størrelser. Enhver afvigelse fra shariaen bliver kvast.

 

Terrorgruppen Islamisk Stat (IS) spreder i øjeblikket med sine sadistiske myrderier og voldtægter af anderledes troende og politiske modstandere skræk og rædsel i først og fremmest Irak, men også i Syrien.

 

Muslimsk talmand i Aarhus: ”Jeg forstår godt, at de dræber”

Terrorgruppen arbejder på at indføre den rene islamiske stat med benhård sharia, det såkaldte kalifat, og det giver Islamisk Stat tilhængere i Danmark og det øvrige Europa.

 

Blandt dem er talsmanden for den berygtede moské på Grimhøjvej i Aarhus, Fadi Abdallah.

 

”En Islamisk Stat vil altid være, hvad vi muslimer længes efter, derfor kan vi heller ikke lade være med at støtte Islamisk Stat, selvom den kommer med fejl, så må vi se tiden an,” sagde han til Den Korte Avis i går mandag den 1. september og fortsatte:

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

 

”Vilkårene er jo ikke de samme dernede som her: Jeg forstår godt, at man dræber folk nu,” understregede Fadi Abdallah.

 

Martin Henriksen (DF): Justitsministeren må på banen nu

Udtalelserne fra Grimhøj-moskéens talsmand om at dræbe vækker dyb bekymring. Ifølge Østjyllands Politi har størstedelen af de unge mennesker, der er rejst til Syrien for at deltage i borgerkrigen på islamiske terroristers side, haft deres gang i Grimhøj-moskeen. Politiet har talt om mindst 22.

 

Af samme grund har talsmandens udtalelser i Den Korte Avis i går fået Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, til at reagere med krav om handling fra justitsminister Karen Hækkerup (S):

 

”Vil ministeren kommentere på artiklen (i Den Korte Avis, red.) samt undersøge, om de nye oplysninger giver anledning til at forbyde foreningen (foreningen, der driver moskéen, red.) eller giver anledning til overvejelser omkring ny lovgivning,” hedder det i Martin Henriksens skriftlige spørgsmål til Karen Hækkerup.

 

Hvor går grænserne for religionsfrihed?

I en uddybende kommentar til Den Korte Avis siger Martin Henriksen blandt andet:

Læs også
BBC: Kilde siger, at den efterlyste tyrker fra Utrecht har været terrorist for Islamisk Stat

”Det er så trist, at den slags mennesker frit kan undergrave vores samfund, uden at der bliver grebet ind fra politisk side. Det er derfor vi nu retter denne henvendelse til justitsministeren og beder hende inddrage talsmandens udtalelser i vurderingen af, om foreningen kan forbydes,” siger Martin Henriksen og fortsætter:

 

”Vi har allerede sendt adskillige spørgsmål afsted vedrørende imamens opfordring til drab på jøder og bedt om en vurdering af, hvor grænserne for religionsfriheden og foreningsfriheden går, for der må jo jævnfør grundloven være nogle grænser. Vi mangler at få disse grænser defineret mere præcist, og det er efter min opfattelse en politisk opgave,” understreger Martin Henriksen.

 

I øvrigt efterlyser Martin Henriksen, at de muslimske foreninger bredt går ud og tager afstand fra terrorbevægelsen Islamisk Stat.

”Det er dybt beskæmmende, at der ikke har været en markant afstandtagen,” siger Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, og påpeger, at de bør huske på, at deres loyalitet ligger hos det land, der har taget imod dem, og ikke alle mulige andre steder.

 

Mette Reissmann: Han er afskyelig, men ytringsfriheden …

Hos Socialdemokraterne tager partiets udlændinge- og integrationsordfører, Mette Reissmann, også skarpt afstand fra afstand fra moské-talsmand Fadi Abdallahs udtalelser i gårsdagens avis.

 

”Det er jo helt forrykt, hvad han siger, og sådan opfører man sig ikke i Danmark, og da slet ikke, når man er talsmand for en moské. Problemet er jo, at de påvirker de unge, og at der er nogen derude, der tager dem alvorligt,” siger Mette Reissmann til Den Korte Avis.

 

Læs også
Tre partier siger nej til at lade Islamisk Stats tilhængere komme tilbage til Danmark

Hun understreger på den anden side, at man fra socialdemokratisk hold ikke vil gribe direkte ind over for personer og organisationer, der som Fadi Abdalla fremsætter udtalelser om Islamisk Stat som for eksempel: ”Jeg forstår godt, at man dræber nu”.

 

”Han er afskyelig, ingen tvivl om det, men griber man ind, er problemet, at man kommer på kant med ytringsfriheden. De eneste direkte muligheder, vi har, er at fratage tilrejsende imamer deres opholdstilladelse,” understreger Mette Reissmann.

 

Problemet skal klares med oplysning og rådgivning

I stedet for at forsøge sig med forbud mod radikale muslimske foreninger, der virker samfundsundergravende, vil Socialdemokratiet sætte ind med påvirkning af de unges familier, understreger Mette Reissmann.

”Vi har allerede igangsat en indsats med fokus på oplysning og rådgivning og andre initiativer over for forældrene for på den måde at forhindre, at de unge havner i kløerne på islamisterne,” fremhæver Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Mette Reissmann.

 

”Du er en fej hund”

Det ikke første gang, en talsmand for moskéen på Grimhøjvej i Aarhus har været ude med udtalelser, som har virket oprørende på landets lovgivere, uden at det dog af den grund har fået konsekvenser.

 

Således udtalte moskéens tidligere talsmand, Ousamma El-Saardis, lørdag den 19. april i år til TV2, at den danske konvertit, 21-årige Victor Kristensen, var en helt, fordi han havde ofret sig som selvmordsbomber i Irak.

Læs også
Ömer har kæmpet for Islamisk Stat, nu flæber han og vil ‘hjem’ – men Danmark skal først og fremmest beskytte den danske befolkning

 

Inden han drog ud som hellig kriger, havde Viktor Kristensen haft sin gang i moskéen, og udtalelsen medførte, at Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, som på det tidspunkt var integrationsordfører, mandag den 21. april dukkede op i moskéen og konfronterede talsmanden med sin mening om ham, og blandt andet kaldte ham en ”fej hund”.

 

Moskéens imam politianmeldt for opfodring til drab på jøder

Også moskéens imam, Abu Bial Ismail; der er dansk statsborger, har været i offentlighedes søgelys i en sådan grad, at han blev politianmeldt i både Danmark og Tyskland for opfordring til drab på jøder.

 

Anmeldelsen er sket efter, at han under en fredagsbøn den 18. juli år i Al-Nusra moskéen i Berlin (opkaldt efter terrororganisationen Al-Nusra, der er på FN’s terrorliste) blandt andet udtalte:

 

”Allah, udryd de zionistiske jøder. De er ikke nogen udfordring for dig. Tæl dem og dræb dem hver og én. Skån ingen af dem. Få dem til at lide forfærdeligt.”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…