De har ført hellig krig på dansk kontanthjælp, regeringen har truet dem med hårde straffe – men se, hvad det er blevet til

Den danske regering tager tilsyneladende væsentligt blidere på folk, der er involveret i hellig krig i Syrien og Irak, end andre lande gør.

 

Det er blevet afsløret, at en række af krigerne er fortsat med at modtage ulovlig dansk kontanthjælp m.m., mens de har været dernede. Nu har 28 fået en straf for det … men den består bare i, at de skal betale ydelserne tilbage.

 

Nok så alvorligt er det, at regeringens trusler mod folk, der deltager i hellig krig, foreløbig er løbet ud i ingenting. Der har ellers været tale om både inddragelse af pas, fratagelse af opholdstilladelse og hårde straffe i øvrigt. Men det er foreløbig blevet ved ordene.

 

I fredags kunne man se, hvor kontant andre lande farer frem mod islamistiske fanatikere.

 

Her deltog 500 politifolk i Østrig ifølge Ritzau i en storstilet aktion mod moskeer, bederum og lejligheder i byerne Wien, Graz og Linz. Der er nu udsendt 25 arrestordrer på personer, der menes at stå bag rekrutteringen af hellige terrorister til den syriske borgerkrig.

 

I lighed med Danmark menes også Østrig at bidrage med ikke under hundrede muslimer til terrorhandlinger i Syrien og Irak, men i modsætning til Danmark forsøger de østrigske myndigheder åbenbart at sætte en effektiv stopper for trafikken.

 

I Danmark foretager man imidlertid ikke den slags aktioner, og på trods af regeringens gentagne erklæringer har man i Danmark i modsætning til for eksempel England og Norge heller ikke gjort noget for at straffe dem, der vender tilbage til Danmark efter endt terrorvirksomhed.

 

Nu vil Dansk Folkepartis Peter Skaarup have en forklaring fra justitsminister Mette Frederiksen.

 

Mette Frederiksen: Jeg er skræmt

I juni måned sidste år erklærede daværende justitsminister Morten Bødskov (S), at hellige krigere skal straffes hårdt, men hidtil har den skarpeste reaktion været kravet om tilbagebetaling af sociale ydelser, som 28 hellige krigere har modtaget, medens de formentlig udøvede terror i Syrien og Irak.

 

Der har ikke været sparet på de stærke ord fra den nuværende justitsminister Mette Frederiksen (S):

Læs også
Mette F. lægger ud med store løftebrud i udlændingepolitikken – vi får flere flygtninge

 

”Jeg er skræmt over at se, at folk med bopæl her i landet drager i hellig krig,” siger hun til BT og fortsætter:

 

”Men hvis nogle af dem samtidig modtager danske velfærdsydelser, så er vi jo nærmest til grin for vore egne penge. Den slags skal bare stoppes, og det bliver det.”

 

Gør det nu også det?

 

Peter Skaarup: Regeringens passivitet er til grin

Peter Skaarup vil gerne overtage Mette Frederiksens udtryk om, at situationen er til grin. Men han mener først og fremmest, at det er regeringen, der er til grin, når myndighederne ikke retsforfølger folk, der helt åbenbart har deltaget i terrorhandlinger.

 

Han vil nu bede Mette Frederiksen forklare, hvorfor regeringen tilsyneladende intet gør i retning af at retsforfølge de 28 udover at kræve tilbagebetaling af offentlige ydelser.

 

Læs også
Mette Frederiksen satsede voldsomt og tabte – kaotiske tilstande hos de røde

”Efter at det er kommet frem, at vi nu har navnene på 28 såkaldt hellige krigere, forbløffer det mig, at myndighederne tilsyneladende intet gør for at retsforfølge dem, og det er da helt til grin, hvis regeringens skarpeste sanktion er krav om tilbagebetaling af de sociale ydelser, de har modtaget, medens de formentlig udøvede terror i Syrien og måske også i Irak,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis, og han fortsætter:

 

”Tidligere har regeringen gjort et stort nummer ud af at spille med musklerne og erklære, at hellige krigere skal straffes. Jeg vil nu rette en henvendelse til justitsministeren og bede hende redegøre for, hvorfor myndighederne tilsyneladende forholder sig passivt, nu hvor man har chancen.”

 

Henviser til Karen Hækkerup

Dansk Folkepartis retsordfører henviser her til udtalelser, som tidligere justitsminister Karen Hækkerup (S) fremsatte i Ekstra Bladet den 12. september om folk, der fra Danmark drager i hellig krig i Syrien og Irak:

 

”Vi vil sige til dem, at vi ikke ønsker, at de tager ned og deltager i væbnede konflikter, og gør de det alligevel, vil konsekvensen være, at de mister deres opholdsgrundlag i Danmark,” sagde den daværende justitsminister og understregede med hensyn til bevisførelsen:

 

”Det her er faktisk en lille genistreg forstået på den måde, at vi i ganske lang tid har ønsket os at kunne rejse nogle straffesager og kunne bevise, hvad folk har deltaget i af uhyrligheder. Men det har vist sig at være ganske svært, fordi der er krigszoner,” sagde Karen Hækkerup dengang til Ekstra Bladet og fortsatte:

 

”Nu vender vi den på hovedet og siger, at det er nok, at de rejser ind i området, og så behøver vi ikke at dokumentere, hvad du har lavet, mens du var der.”

Læs også
Regeringsforhandlingerne er ramt af store problemer – men Journalistisk Venstreparti prøver at hjælpe ’deres’ Mette

 

Og nu er det, at Peter Skaarup vil vide, hvorfor det ikke er sket.

 

”Som den tidligere justitsminister så klart har udtrykt det, så er det regeringens holdning, at det i sig selv er strafbart at tage af sted og deltage i kamphandlinger i en krigszone,” siger Peter Skaarup og understreger:

 

”Og jeg synes helt ærligt, at den nuværende justitsminister skylder en særdeles god forklaring på, hvorfor man endnu ikke har ladet handling følge på ord og retsforfølger de 28, men blot krævet penge tilbage,” siger Dansk Folkepartis retsordfører og gruppeformand, Peter Skaarup, til Den Korte Avis.

 

PET: Pas jer selv og bland jer udenom

Da Radio 24Syv i september offentliggjorde fotos af den 25-årige Mohammad fra Ishøj, bad Peter Skaarup den 14. oktober Mette Frederiksen redegøre for, hvorfor der ikke var rejst straffesag for deltagelse i terrorhandlinger.

 

På de viste fotos optrådte den 25-årige, der nu har skiftet navn til det danske Jacob, med sort skæg og iført Islamisk Stats uniform med tørklæde om panden, sort tøj, et bælte over brystet med påskriften ”Islamisk Stat for Irak og Levanten” samtidig med, at han sad på knæ og pegede på et afhugget hoved.

 

Læs også
De Radikale er hårde over for danskerne, men bløde over for indvandrerne – en farlig partner for Socialdemokratiet

Mette Frederiksen overlod besvarelsen af Peter Skaarups spørgsmål til Københavns Politi, der videresendte spørgsmålet til Politiets Efterretningstjeneste (PET). Den Korte Avis har fået indblik i svaret, som kort og godt rummer denne besked til Peter Skaarup og Folketingets Retsudvalg:

 

”Politiets Efterretningstjeneste har den 14. oktober 2014 modtaget Københavns Politis materiale i sagen, som er under behandling hos Politiets Efterretningstjeneste,” svarer PET og fortsætter:

 

”Der kan ikke inden for rammerne af en folketingsbesvarelse gives nærmere oplysninger om, hvilke tiltag Politiets Efterretningstjeneste har iværksat i sagen.”

 

Eller sagt på en anden måde, så lyder den klare besked fra PET til de folkevalgte, der har ansvaret for landets lovgivning og befolkningens sikkerhed: ”Pas jer selv og bland jer udenom.”

 

Men hvad siger justitsministeren som den politisk ansvarlige? Har hun slet ikke noget at tilføje?

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…