Islamist-leder forhører tre lastbilchauffører i de islamiske regler. Svarer de forkert, skal de dræbes. Se, hvad der sker

Han er en af de mest berygtede ledere for den islamistiske terrorbevægelse ISIS, som længe har hærget i Syrien og nu forsøger at tage magten i Irak.

 

ISIS er så ekstrem, at det er for meget for selv al-Qaeda. Over alt, hvor den trænger frem i Irak, udfører den blodige henrettelser. Der er nu dukket fotos op af dynger af lig, som stammer fra massenedskydninger af tilfangetagne irakiske soldater.

 

Forleden skar ISIS-folk hovedet af en irakisk politimand. Bagefter pralede de med, at de nu kunne spille fodbold med en bold af menneskehud – altså politimandens hoved. En makaber henvisning til VM i fodbold.

 

Shakir Wahiyib, som man ser på billedet, er en slags chefbøddel i ISIS. Han står for mange af henrettelserne.

 

Han står med et lille smil om læberne, for han nyder sin rolle. Det har han ry for. Det hedder sig oven i købet, at han har kvindelige beundrere i hele Mellemøsten. Han er også vældig glad for det tilnavn, han har blandt sine tilhængere: ”ørkenløven”.

 

Hans forfængelighed er efter sigende årsagen til, at hans ansigt ikke er tildækket, sådan som de fleste kommandanter i ISIS ellers bruger det. Han vil gerne kunne ses, mens han soler sig i sin magt som bestialsk bøddel.

 

Tre chauffører til religiøs eksamen

Shakir Wahiyib vakte første gang opmærksomhed i Vesten, da han sidste år optrådte i den video, vi viser her.

 

På videoen er han og hans folk i gang med at afskære de forsyninger, der kommer fra Irak til Bashar al-Assads regime i Syrien, som ISIS kæmper mod. I den forbindelse standser de tre lastbiler og kommanderer de syriske chauffører ud.

 

Shakir Wahiyib giver sig til at udspørge chaufførerne. Han vil høre, om de er shia-muslimer – for hvis de er det, er de hans dødsfjender. ISIS er sunni-muslimsk.

 

Chaufførerne fornemmer, hvor han vil hen, så de forsikrer, at de er sunnier, og at de slet ikke har noget med Assad-regimet at gøre.

Læs også
USA forlader Syrien og giver plads til farlige alliancer – men der er en forklaring på Trupms beslutning

 

Men han stiller sig ikke tilfreds. Han går dem på klingen med hensyn til deres religiøse viden og ståsted. De gengiver noget usikkert den muslimske trosbekendelse, hvilket bestemt ikke overbeviser ham om, at de er hellige folk som ham selv.

 

Så forhører ham dem om nogle mere krævende detaljer i de islamiske regler: Hvor mange gange skal man knæle under bønnen morgen, middag og aften?

 

Det har de tydeligvis ikke styr på. De svarer forskelligt og forsøger efter alt at dømme bare at gætte.

 

Fjender

Det får helt fatale konsekvenser for dem. Denne eksamination drejer sig nemlig ikke bare om, hvor stive de er i de religiøse pligter. Den drejer sig om, hvorvidt de er venner eller fjender og dermed, hvorvidt de skal leve eller dø.

 

Shakir Wahiyib ser deres manglende hellighed som et bevis på, at de slet ikke står på ISIS’ side i Syrien. For ISIS dyrker en ikke bare brutal, men også ekstremt fundamentalistisk islam. De kan deres bønneregler.

 

Læs også
Irakisk flygtning levede fyrsteligt på ydelser fra den svenske stat, som han plattede sig til … i Irak

For folk som Wahiyib er der ikke nogen mellemvej. Hvis ikke man er ven, er man fjende. I dette tilfælde mistænker han oven i købet chaufførerne for at høre hjemme i den værst tænkelige fjendes lejr – altså, at de støtter Bashar al-Assad.

 

Det hjælper dem intet, at de bedyrer, at de kun kører med disse lastbiler, fordi de skal tjene penge. Han har stemplet dem som religiøse forbrydere.

 

Han bruger skældsordet ”polyteister” om dem, dvs. tilhængere af flere guder. Det er en temmelig mærkværdig beskyldning, men det er han ligeglad med. Profeten Muhammed erklærede, at man skal bekæmpe polyteister, så det er altid en god begrundelse for at slagte nogen.

 

Dømt til døden

Og slagtet bliver de tre chauffører. De svarede forkert og dumpede dermed til den eksamen, som Shakir Wahiyib arrangerede for dem på den støvede landevej.

 

I videoens slutning ser man dem knæle omgivet af hellige krigere med geværer. Sekunder efter er de dræbt ved nakkeskud.

 

Shakir Wahiyib har sikkert været vældig tilfreds. Han har fået demonstreret sin magt i Allahs navn.

Læs også
Det amerikanske angreb på en syrisk flybase var velovervejet – Trump havde to grunde til at gennemføre det

 

Endnu engang kan han smile til fotografen.

 

 

 

Se forløbet i videoen her:


Sådan foregik det. Lastbilerne stoppes:

Chaufførerne forhøres:

 

Læs også
Sverige forbyder flyvninger til Irak og rammer dermed irakiske flygtninge, der tager hjem på ferie i Irak

 

De har ikke svaret rigtig på spørgsmålene om koranen og de hellige pligter. De skal knæle:

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…