Berygtet indvandrerbande vokser og breder sig ud over Danmark

facebook

Den berygtede indvandrebande fra Vollsmose, Black Army, er ikke længere et lokalt Odense-fænomen.

 

Banden, der sidder på det meste af narkohandelen i Odense og desuden afpresser forretningsindehavere af især pizzariaer og shawarmabarer, har tilsyneladende udvidet sine aktiviteter til Aarhus, hvor en kendt kriminel gruppe fra Gellerupparken nu er begyndt at føre sig frem i Black Army Uniformer.

 

Det sker samtidig med, at Black Army i lørdags inviterede indvandrebanden Loyal to Familia fra Storkøbenhavn og det nordsjællandske område samt Bandidos til fest i klubhuset på Nyborgvej i Odense.

 

Visitationszoner og mandsopdækning

Begge begivenheder fik både Fyns Politi og Østjyllands Politi til at reagere promte.

 

I Odense oprettede Fyns Politi visitationszoner i weekenden fra lørdag klokken 12 til søndag klokken 13 og mødte lørdag talstærkt op ved Black Armys klubhus, hvor samtlige gæster blev visiteret og fotograferet, efterhånden som de dukkede op, ligesom mandsopdækningen af klubhuset også havde til formål at forhindre rivaliserende bander i at blande sig i festen.

 

Ifølge en pressemeddelelse frygtede Fyns Politi således, at det på grund af interne spændinger i visse bandegrupper og spændinger mellem rivaliserende bander kunne komme til voldelige sammenstød med anvendelse af våben i forbindelse med festen.

 

”Grupperingerne er særdeles mobile, og det forventes, at der ikke kun vil være stor aktivitet, der hvor festen afholdes, men også flere steder i byen. Eventuelle sammenstød mellem grupperingerne kan derfor frygtres at opstå i forbindelse med deres færden inden for det område, som visitationszonen omfatter,” skriver Fyns Politi blandt andet sin pressemeddelelse

 

Bandidos blev væk

I alt 140 bandemedlemmer fra Odense, Aarhus og det storkøbenhavnske og nordsjællandske område mødte op til festen, som forløb stille og roligt. Kun Bandidos blev væk.

 

Alle festdeltagere blev uden protester visiteret, registreret med navn og adresse og fotograferet af politiet, efterhånden som de dukkede op. Politiet havde blandt andet etableret sig med et telt, hvor fotografering og kropsvisitering bistået af narkohunde fandt sted.

 

Læs også
Ny stormoské med minaret i Aarhus – nu kan der lyde bønnekald med “Allahu akbar” over byen, advarer DF

Der blev dog fundet hverken narko eller skydevåben på gæsterne.

 

For nogle blev festen dog knap så morsom. Ifølge Fyens Stiftstidende fik tre klippet pladerne på deres bil, medens en fjerde fik bilen konfiskeret, da han mødte op i stofpåvirket tilstand og tidligere havde været straffet for overtrædelse af færdselsloven.

 

Aarhus: halvdelen af banden arresteret

Da en kendt kriminel indvandregruppe fra Gellerupparken og omegn i sidste uge pludselig begyndte at føre sig frem i Black Army uniformer, slog Østjyllands Politi til med det samme og arresterede halvdelen af banden, som nu sidder varetægtsfængslet.

 

”Det skal ikke være let at være bande i Aarhus,” fastslår vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen fra Østjyllands Politi og fortsætter:

 

”Når vi observerer begyndende grupperinger, for eksempel når nogle begynder at uniformere sig under bestemte navne, så bliver der holdt ekstra øje med dem, og det har ført til, at vi nu har en væsentlig del af gruppen (Black Army, red.) arresteret.

 

Bøjgaard Madsen oplyser, at senest er to mænd i torsdags den 7. august blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for ulovlig besiddelse af skydevåben.

Læs også
Fire marokkanere i centrum af Aarhus: Generede folk og skubbede til børn på løbehjul

 

Hvad angår sigtelserne mod de øvrige varetægtsfængslede bandemedlemmer har Jesper Bøjgaard Madsen ingen kommentarer, da alle sagerne er behandlet for lukkede døre.

 

Det handler om narko, våben og afpresning

I den forløbne uge har Østjyllands Politi været i tæt kontakt med Fyns Politi for at få informationer om Black Army og bandens aktiviteter.

 

”Vi videregiver vores erfaringer med bandens opstart her i Odense og kan sige noget om centrale aktører,” oplyser Thomas Anderskov, der er leder af Fyns Politi’s afdeling for efterforskning af organiseret kriminalitet til Fyens.dk og fortsætter:

 

”Derudover videregiver vi erfaringerne fra Vollsmose, hvor politiet har kørt hårdt på Black Army, og hvad det har betydet i forhold til at skabe tryghed i området.”

 

Og Thomas Anderskov er ikke i tvivl om, hvad der venter i Østjylland, efter at Black Army har oprettet en afdeling i Aarhus:

 

Læs også
Medlem af indvandrerbande tiltalt for tre drabsforsøg på Nørrebro

”Banden udøver samme former for kriminalitet som rockerne, og det er blandt andet noget med våben og narko. Men afpresning er også en del af det, siger Thomas Anderskov til Fyens.dk.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…