I saksens tjeneste i Tokyo

Privat

Japanske børn, unge og gamle satte for nyligt flittigt saksen til papiret ved Torben Jarlstrøm Clausens klippeværksted i H.C. Andersen Park i Funbashi ved Tokyo. I værkstedet satte de japanske deltagere straks saksen til papiret og forløse deres helt egne klippede eksistenser, fortæller den odenseanske papirklipper:

 

“Jeg er ganske imponeret over den japanske tilgang til til klipperiet. Efter en ganske kort introduktion tog børn helt ned til blot ca. 5 år saksen og klipper løs. Det var utroligt dejligt at dele min passion for papirklipperiet med de japanske deltagere”, siger Torben Jarlstrøm Clausen, som fortæller, at han også var imponeret over hvor spændende klip de japanske deltagere lavede under seancen.

 

 

Under opholdet i Japan fik Torben Jarlstrøm Clausen bl.a. udbygget sin saksebeholdning. Da han var i Japan første gang i 2011, fik han foræret en fantastisk japansk saks, som straks blev hans absolutte yndlingssaks.

 

Da indbydelsen til en ny Japantur tikkede ind, blev han spurgt, om der var noget vi gerne ville se. Torben Jarlstrøm Clausen ønskede bl.a. at købe nye sakse magen til sin ynglingssaks og personalet i H.C. Andersen Park fandt ud af hvor saksen var lavet:

 

“Det var en stor oplevelse at besøg “saksemanden” Kimio Ieata i downtown Tokyo. Han var meget gæstfri og besøget i værkstedet var som at træde ind i en tidslomme med gamle maskiner og ædelt håndværk”, siger Torben Jarlstrøm Clausen, som fortæller, at han fik købt to at de eftertragtede sakse med hjem.

 

Om papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen

Torben Jarlstrøm Clausens klippede eksistenser er allerede gemt i papiret, før han sætter saksen til papiret. Han kan fornemme, at de er i papiret, men på det tidspunkt er de triste og tynget af livets lod. Ved saksens hjælp bliver de klippet fri og færdes glade i vores mangfoldige verden.

 

 

Torben Jarlstrøm Clausen sprang ud som praktiserende papirklipper i 2004 og han har siden udstillet over 100 steder. Fx ved H.C. Andersens Hus, Tobaksgården i Assens og derudover en lang række kunstforeninger, gallerier m.m. To gange har han udstillet i Japan og har desuden været på japansk TV flere gange.

Læs også
Dannebrog: Folkets flag og et nationalt symbol – en bog skrevet med et varmt, dansk hjerte

Torben Jarlstrøm Clausen har holdt flere klippeværksteder i H.C. Andersen Park i Funabashi lige uden for Tokyo. Han har udgivet bogen “De Klippede” og deltog desuden på H.C. Andersen Festivals i 2013 med en lang række velbesøgte klippeværksteder og han er med på festivalen igen i 2014. Følg Torben Jarlstrøm Clausen på www.jarlstroem-klip.dk ogwww.facebook.com/papirklipper.

Turen til Japan var en del af en fejring af Odense og Funabashis 25 års jubilæum for byernes venskabsbysamarbejde.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…