I Danmark har islamister overtaget en fodboldklub – i andre lande går de nu efter skolerne

Det vakte opsigt, da islamister fra organisationen Hizb ut-Tahrir forleden overtog fodboldklubben Brøndby Strand Idrætsklub og begyndte at indføre islamiske regler (forbud mod øl og pølser).

 

Den samme organisation fik tidligere kontrol med en beboerbestyrelse i boligområdet Egedalsvænge, hvor de gjorde livet surt for ikke-muslimer.

 

Overalt, hvor de kan komme af sted med det, forsøger islamister at skabe muslimske parallelsamfund, der indfører islamiske regler og lukker af i forhold til det omgivende samfund.

 

I andre lande er denne udvikling længere fremme. Her går islamister nu efter at vinde magt over skolerne i områder med mange muslimer. Den tendens vil også vokse sig stærkere i Danmark.

 

Den Korte Avis har beskrevet, hvordan disse ekstreme kræfter målrettet er gået efter at overtage ledelsen af skoler i en række byer i Storbritannien, med Birmingham i spidsen.

 

Nu er der også voksende bekymring i Tyskland over, at rabiate islamister får stadig større magt i skolerne – det gælder blandt andet Hizb ut-Tahrir, som ellers er forbudt i Tyskland. Tysklands næststørste by, Hamborg, er således plaget af problemet.

 

En lærers angst

Han er lærer i Hamborg, og han er bange. Han har gennem årene været vant til at håndtere rødder, der var utilpassede i skolen. Men nu oplever han noget, der er anderledes og mere skræmmende.

 

Efter timerne kan han pludselig blive omgivet af fem-seks elever, der truer ham: ”Vi ved, hvor du bor.” ”Vi ved, hvor dine børn går i skole.” ”Vi tager hen i vores moské og får nogle af vores brødre med herhen.” Disse elever slår om sig med islamistiske paroler i skolen.

 

Den pågældende lærer har – anonymt – berettet om sine oplevelser til avisen Hamburger Abendblatt. På hans skole er de islamistiske aktiviteter endnu ikke sat i system, det er mindre grupper, der markerer sig med aggressiv optræden og islamistiske krav.

 

Men på andre skoler er der tale om velorganiserede kræfter med en klar strategi. Nogle kalder dem islamister, andre kalder dem salafister. Ekstreme er de i hvert fald.

Læs også
Tyskland: En “latent følelse af utryghed”

 

En fortrolig rapport

Det fremgår af en fortrolig rapport, som forleden blev lækket til avisen Bild. Den er udarbejdet af ”Landesinstitut für Lehrerbildung”, der varetager læreruddannelse.

 

Det har i et stykke tid været vurderingen, at mindst 25 skoler i Hamborg er blevet infiltreret af islamister/salafister. Men byens rådmand for uddannelse, der er socialdemokrat og fortaler for det multikulturelle samfund, har ikke villet sige, hvilke skoler det drejer sig om.

 

Syv af skolerne bliver imidlertid afsløret i den rapport, som Bild har fået.

 

Rapporten gør det samtidig klart, at der i mange tilfælde er tale om en systematisk religionskrig. Den er vendt mod både ikke-muslimske lærere og elever og mod muslimske elever og deres forældre, der ikke lever op til den radikale udgave af islam.

 

Aggressive islamister

De islamistiske elever stiller alle mulige krav til undervisningen. De kræver ret til at bede i klasselokalerne, og de forsamler sig til højlydt bøn i skolegården for at provokere. De muslimske elever, der ikke vil deltage, bliver mødt med aggressive reaktioner.

Læs også
Bliver en vis Annegret Kramp-Karrenbauer – også kaldt AKK – Tysklands næste kansler?

 

Piger, der ikke går tildækket, får besked om, at de skal gøre det. Der stilles også krav til de muslimske elever om, hvad de må spise.

 

Udover presset blandt eleverne, er der forældre med ekstreme synspunkter, som går hårdt til de mere moderate forældre for at få dem til at tilpasse sig den hårde linje.

 

Undertiden bruger islamisterne vold for at få de genstridige på plads.

 

Lærere og skoleledere vurderer, at de muslimske ekstremisters forsøg på at køre skolerne ”efter deres egne regler” er taget til i de seneste måneder.

 

Særlig slemt står det til i bydelen Mümmelmannsberg, hvor der foregår grov kønsdiskrimination, påklædningstvang og religiøst motiveret vold.

 

I februar tegnede en anden rapport, som blev lækket til Hamburger Morgenpost, et lignende billede.

Læs også
Afrikaner fik afvist sin asylansøgning, men han blev ikke udvist – det fik frygtelige konsekvenser for en 9-årig pige

 

Her berettes det, at piger pludselig ikke længere må lege eller danse i undervisningen. Elever må heller ikke længere tage med på skoleudflugter. Og i elevernes venskabsbøger optræder nu radikal salafistisk propaganda.

 

Islamisternes indflydelse

Disse meget radikale kræfter er et absolut mindretal blandt Tysklands muslimer.

 

Men i en bredere udgave er der betydelig klangbund for fundamentalistiske holdninger i den muslimske befolkning. Og ekstremisternes velorganiserede og aggressive fremfærd betyder, at de får stadig stærkere indflydelse.

 

Mere moderate muslimer tør ofte ikke sætte sig op imod dem. Det samme er tilfældet med de ikke-muslimske lærere.

 

På en skole forsøgte en lærer at organisere et lærer-forældremøde om de trusler, han og andre havde modtaget fra ekstremisterne. Men flere af hans kolleger turde ikke være med, og så blev mødet aflyst.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

Efterretningstjenestens advarsel

Hans-Georg Maassen, der er leder af efterretningstjenesten ”Bundesamt für Verfassungsschutz”, tager salafisternes trussel mod Tyskland alvorligt.

 

Han siger, at denne trussel er voksende og advarer om, at hvis regeringen ikke ”tager beslutsomme skridt mod de voldelige islamister” vil disse kræfter ”fortsætte med at vokse, og voldstruslen vil øges”.

 

Det gælder altså blandt andet i Hamborgs skoler.

 

Tyskland og Storbritannien i dag. Danmark i morgen?

 

(Kilder: Bild, Hamburger Morgenpost, Hamburger Abendblatt, Soeren Kern/Gatestone Institute)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…