Hvornår kan jeg selv bestemme over min arv?

Økonomisk rådgiver Kim Vallentin besvarer hver uge spørgsmål fra læserne OM PRIVATØKONOMI. Har du et spørgsmål, du ønsker besvaret, kan du sende det til [email protected]. Udvalgte spørgsmål vil i anonymiseret form blive besvaret her i avisen.  Send spørgsmål til Kim Valentin.

 

Hej Kim

 

Jeg har for 6 år siden arvet nogle penge. På daværende tidspunkt var det min mor, der bestemte over pengene, da jeg var under 18 år.

 

Men nu er jeg blevet 17 år og kunne godt tænke mig at smide nogle af de penge, jeg har, i nogle andre aktier.

 

Kan du fortælle mig, om jeg selv kan tage dem ud fra de aktier/obligationer, de er i i dag og smide dem i andre aktier? Eller er det først som 18 eller helt som 21 år, det er muligt selv at bestemme over dem?

 

Hilsen Mathias

 

Svar:

 

Hej Mathias

 

Jeg svarer på vegne af Kim, da dit spørgsmål handler om jura.

 

Så længe du ikke er myndig – ej fyldt 18 år – så er det dine forældre, som på vegne af dig skal varetage dine interesser.

 

Læs også
Ugens brevkasse: Jeg vil gerne sælge mit hus til mine børnebørn

Når du så oplyser, at der er tale om en arv, så er der en mulighed for, at det af et testamente fremgik, at den arv, som du skulle modtage, skulle være båndlagt, indtil du fyldte 18 eller 21 år.

 

Er det tilfældet, så kan du først få råderet over din arv enten efter det fyldte 18.år eller 21.år alt efter, hvad der står herom i testamentet.

 

Med venlig hilsen

 

Jan Juul Jørgensen, Chefjurist

Finanshuset i Fredensborg

 

Læs mere om arv, familiejura og privatøkonomi i vores gratis nyhedsbrev FinansNyt. Send mig FinansNyt helt gratis.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…