Forbuddet mod, at hunde går i vandet, bliver med garanti ikke overholdt

skærmprint

Det gav genlyd, da det torsdag kom frem, at Friluftsrådet har nedlagt forbud mod, at hunde bader ved strande med blåt flag.

 

Forbuddet kommer fra en internationale græsrods-organisation ”Blue Flag”. Men forbuddet bygger på en rapport fra FN, og det er det danske Friluftsråd, som villigt har ført det ud i livet. Begrundelsen er den, at der er fare for kolibakterier. Men den holder ikke, når man undersøger sagen nærmere. Det vender vi tilbage til.

 

Danskerne raser

Da forbuddet blev kendt, udløste det stærke reaktioner. Artikler om emnet blev storlæst. Og på forskellige facebooksider rasede danskerne og tager sig til hovedet over dette sidste nye påfund.

 

”Vanvittigt”. ”Helt ude i hampen”, er nogle af de udtryk der gik igen.

 

Andre skrev helt direkte, at de ikke ville rette sig efter forbuddet.

 

En af dem var realitystjernen Linse Kessler, der også har kæmpet mod hundeloven:

 

”I har lavet en hundelov, som slagter vores uskyldige hunde. I himler op om hygiejne. JEG tisser i vandet, når jeg bader, og det gør halvdelen af DK’s befolkning,” skriver Linse Kessler og erklærer, at hun fortsat vil lufte sine hunde, hvor når det passer hende.

 

Dansk Kennelklub er vrede og der er dyrlæger, der åbent siger fra. (DR)

 

I det hele taget er det mere end tvivlsom om forbuddet bliver overholdt. Foragten for det mærkelige påhit fra FN blev vist på mange måder.

 

På stranden i Tornby i Vendsyssel mødte Den Korte Avis to mærkelige skabninger:

Læs også
Erdogan vil ødelægge kurderne – EU og FN er magtesløse

 

Det var Øffe og Ninus. men ved nærmere eftersyn gemte der sig bag maskerne Loui og Mille.

 

 

Men også flere politikere står af:

 

I Jammerbugt Kommune med de populære strande i Løkken og Blokhus lægger Erik Ingerslev (SF), der er medlem af teknisk udvalg, ikke fingrene imellem:

 

”Jeg kan ikke se problemet i at have hunde med og lade dem nyde de kolde bølger. Det næste bliver vel, at vi mennesker også skal have været i bad, inden vi går ud ligesom i svømmehallen,” siger en hovedrystende Erik Ingerslev til DR Nordjylland.

 

Læs også
Danmark underskrev Marrakesh-pagten om afrikanske migranter – nu begynder presset

Orla Hav fra Socialdemokraterne, der er valgt i Nordjylland, vil have regeringen til at bede og en særordning for Danmark.

 

Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkepartier siger, det kan blive nødvendigt for Danmark at forlade ordningen.

 

Forbud vil betyde tab af turistindtægter i millionklassen

I Varde slår turistchef Colin Seymore alarm.

 

”Det nye forbud mod hundebadning vil koste 1,2 millioner overnatninger. Hundeejere vil vælge Danmark fra,” siger han til TV Syd.

 

Varde Kommune har seks strande med blåt flag og nogle af de største sommerhusområder på Vestkysten, og Coplin Seymore anslår, at især de mange tyskere, som har deres hunde med på ferie, vil blive væk.

 

Badekonsulent uden kendskab til vandet ved kysterne

Læs også
FN´s globale pagt – hvad er det for noget og hvad skal det gøre godt for?

I et forsøg på at dæmme op for den massive kritik af badeforbuddet påpeger Bjarke Lembrecht Frandsen, der er Friluftsrådets Blå Flag-konsulent, at de områder, der har Blå Flag ikke fylder hele stranden, og at hundeejere blot kan gå et par hundrede meter til højre eller venstre og lade deres hunde gå i vandet der. (DR Nyhederne)

 

”Blå Flag er jo en defineret del af stranden, og går man væk fra det område, er det lovligt,” siger han til DR Nyhederne.

 

Noget tyder på, at Friluftsrådets badekonsulent er uvidende om, at der ved alle vore kyster er større eller mindre strømme i havet, og de fører altså bakterier og andet med sig, uanset om der er blå flag eller ej.

 

Om hunde bader ved blå flag eller uden for blå flag bliver resultatet således det samme. Bakterierne vil under alle omstændigheder blive flyttet rundt i vandet.

 

Det hele ligner mest af alt et forbud for forbuddets skyld, hvilket da også indirekte fremgår af begrundelsen.

 

Så kan man lige så godt forbyde mennesker at bade

Det er blandt andet FN-organisationen WHO, der er årsag til det mildest talt besynderlige forbud. Medens dødeligheden blandt spædbørn i Afrika er den højeste i verden og 15 gange så stor som i Vesten, har FN’s Verdenssundhedsorganisation, WHO, haft travlt med at undersøge, om hundebadning ved vore strande udgør en sundhedsfare.

Læs også
Løkke risikerer at blive straffet af vælgerne for dansk deltagelse i den foruroligende FN-pagt om migration

 

Og det gør det, erklærer WHO i en rapport. WHO har åbenbart haft folk rendende i hælene på badende hunde og dermed påvist, at der kommer colibakterier i vandet, når hundene bader.

 

Hvis man fastholder det med hygiejnen, kan man ligesågodt forbyde mennesker at bade.

 

Ifølge Statens Serum Instituts hjemmeside er det nemlig især mennesket bærere af colibakterier.

 

Mennesker, kvæg, geder og får, men ingen hunde

På sin hjemmeside skriver Statens Seruminstitut således omkring badevand og smitte, at:

 

”De fleste bakterier af arten Escherichia coli (colibakterier) er naturligt forekommende bakterier i menneskers dyr og tarme og forårsager dermed ikke sygdom. Visse grupper af E. coli forårsager dog forskellige former infektion.”

 

Læs også
FN og UNWRAs holdning til det såkaldte palæstinensiske flygtningeproblem er en farce

Herpå opregner Seruminstituttet tre forskellige typer, hvor badevand er impliceret:

 

VTEC smitter fra person til person eller i drikke- og badevand samt gennem fødevarer, som er blevet forurenet med afføring fra dyr eller mennesker. Findes primært i raske drøvtyggere, fx kvæg, geder og får.

 

ETEC, hvor smitten overføres fra forurenet drikke- og badevand og fødevarer, der er blevet forurenet med afføring fra mennesker.

 

EIEC findes kun hos mennesker og smitter fra person til person eller via drikke- og badevand samt fødevarer, som er blevet forurenet med afføring fra mennesker.

 

Altså ikke et ord om hunde, men primært mennesker. I øvrigt har det altid heddet sig, at det har en helende virkning, hvis man lader en hund slikke et sår. Tænk blot på salig Lazarus.

 

Badehygiejne? Må gerne bade i friluftsbad iført tøj

Hvis begrundelsen for forbuddet mod hundebadning alene omhandler hygiejne, kan man undre sig meget over, at embedslægen i Odense har godkendt badning med tøj på i Odense Friluftsbad, hvilket ikke er specielt hygiejnisk.

 

Her til kommer de mange babyer, der bader nøgne ved stranden. Modsat hunde, som kun kan forrette deres afføring stående, besørger børn gerne i vandet, og børns afføring er så smitsom, at man i daginstitutionerne ved bleskift skal bruge handsker, sprit og op til fire underlag under barnet, så næste barn ikke smittes.

 

Så at gøre hunde til de største syndere i den henseende er vel mere et udtryk for hysteri end for egentlig hygiejne, og det vil i høj grad klæde Friluftsrådet at kontakte FN og WHO og bede dem fremlægge statistisk materiale, der dokumenterer, at badende hunde har forårsaget coli-infektioner hos mennesker.

 

Intet forbud i Sverige

Carsten Birk, der er næstformand i Dansk Kennelklub kalder det grotesk, at man har gennemtrumfet et badeforbud for hunde på grundlag af WHO’s rapport. Det er bureaukrater uden føling med virkeligheden, siger han til BT.

 

Det er da heller ikke alle lande, der har gennemført forbuddet. I Sverige må hundene fortsat bade fra strande med Blåt Flag.

 

Ifølge projektleder Henrik Alsén fra Blå Flagg Sverige eksisterer der nemlig ikke noget generelt forbud mod hundebadning på strande med blåt flag i Sverige. Det skriver den svenske avis Sydsvenskan ifølge DR.dk.

 

Knap 50 lande er tilsluttet ordningen med Blåt flag.

 

Forbud mod biler på stranden er på vej

Det næste forbud kan betyde, at der ikke må være biler på stande med Blåt Flag. Det oplyser DR Nordjylland.

 

Det oprører flere i Nordjylland.

 

Friluftsrådet har forståelse for frustrationerne.

 

Derfor arbejder organisationen også på, at de danske strande kan få dispensation fra reglen, meddeler Bjarke Frandsen, som er Blå Flag-konsulent fra Friluftsrådet, til DR Nordjylland.

 

Læs om forbuddet mod hunde her og få linket til Friluftsrådets detaljerede regler:

 

http://dogsuniverse.dk/artikler/hunden-ma-ikke-laengere-svomme-pa-mange-danske-strande/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…