En modig ung kvinde kom to teenagepiger til undsætning – det kostede hende livet

You Tube

Tugce Albayrak sad os spiste en burger på McDonald’s i den tyske by Offenbach den 15. november.

 

Pludselig hører hun råb om hjælp ude fra toilettet. Hun går derud og griber ind, da hun finder ud af, at to teenagepiger på en 13 til 16 år bliver generet af tre mænd.

 

Ifølge en rekonstruktionsvideo forlader de tre mænd derefter toilettet. Se videoen længere nede.

 

Men da den unge tyrkisk-tyske kvinde lidt senere er på restaurantens parkeringsplads sammen med nogle venner, ankommer en bil. En mand stiger ud og angriber hende med slag i hovedet. Tugce falder om, og hun kommer aldrig til bevidsthed igen.

 

Tugces venner forsøger at lægge sig imellem, men det lykkes alligevel den 18-årige at ramme hende.

 

To uger senere, den 28. november, slukkede forældre for respiratoren, efter at lægerne havde erklæret, at Tugce aldrig ville komme til bevidsthed igen.

 

Det skete på dagen, hvor hun kom til verden for 23 år siden.

 

Tugces far beder de to teenagepiger om hjælp

En 18-årig serbisk mand Sanel M er varetægtsfængslet for overfaldet. Manden har indrømmet, at han har slået Tugce i hovedet. Sanel M kommer fra den muslimsk dominerede Sandzak-region i det sydvestlige Serbien. (Deutsche Welle 29.11.14)

 

Sanel M skulle være kendt af politiet og tidligere dømt for vold, tyveri og røveri.

 

Tugces far Ali Albayrak beder de to teenagepiger, som hun kom til undsætning, om at stå frem og hjælpe med opklaringen.

Læs også
Tyskland: En “latent følelse af utryghed”

 

”Tugce kommer ikke tilbage, men I skylder hende at stå frem. Min datter reddede jer og gjorde alt, hvad hun kunne, for at der ikke skulle ske jer noget. Måske døde hun endda for jeres skyld. Så jeg beder jer indtrængende om at gå til politiet og fortælle, hvad I ved,” siger han. (Daily Mail 01.12.14)

 

Obduktionsrapporten offentliggøres mandag.

 

Tugce var en helt og en rollemodel

Tugce Albayrak var studerende ved Justus Liebig Universitetet i Gelnhausen, hvor der er taget initiativ til en underskriftsindsamling med henblik på en fortjenstmedalje for civilt mod. 100.000 har hidtil skrevet under.

 

Der har også været adskillige mindeforsamlinger, blandt andet foran hospitalet i Offenbach, hvor Tugce lå.

 

Læs også
Bliver en vis Annegret Kramp-Karrenbauer – også kaldt AKK – Tysklands næste kansler?

 

Den tyske præsident Joachim Gauck overvejer nu, om Tugce skal hædres med en medalje og han beskriver hende som en rollemodel.

 

”Ligesom alle andre borgere, er jeg chokeret og rystet over denne forfærdelige handling. Tugce fortjener vores taknemmelighed og respekt, og hun vil altid være en rollemodel for os. Når andre mennesker kiggede den anden vej, viste Tugce et moralsk mod ud over det sædvanlige,” Joachim Gauck. (Daily Mail)

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…