Hun havde en sjov ting i vinduet, som pludselig blev kaldt racistisk – men hun gav sig ikke

swns

Det ringede på døren. 70-årige Anne Feast åbnede. Uden for stod to politifolk.

 

”De sagde, at de skulle tale med mig om det ’sorte legeme’, der hang i mit vindue,” fortæller Anne Feast til Daily Mail.

 

”Jeg sagde: ’Hva’beha’r? Mener I baby-gorillaen?”

 

”Nå, det er det, der er tale om?” Betjentene fortalte, at gorillaen havde krænket en forbipasserende. Figuren kunne betragtes som ”racemæssigt krænkende” – altså racistisk. Så den skulle ned, selv om det bare var en tøj-gorilla.

 

Anne Feast blev stiktosset: ”Jeg sagde til dem, at jeg under ingen omstændigheder ville tage den ned, og for at være ærlig så smækkede jeg nærmest døren i for næsen af dem. Jeg var så chokeret.”

 

Siden skulle hun blive endnu mere chokeret.

 

”Jeg kunne da ikke lave en hvid gorilla”

Anne Feast, der er pensioneret bankrådgiver, er vild med at strikke. Hun har to kufferter fulde med sine kreationer, og hun anbringer dem på skift i et vindue ud mod gaden i det hus, som hun og manden Philip ejer.

 

I øjeblikket stod gorillaen Cilla for tur – den havde indtaget forskellige positioner i vinduet. Hvordan kunne det krænke nogen?

 

”Det er fuldkommen latterligt,” siger hun. ”Den er absolut ikke racistisk. Gorillaer er sorte. Jeg kunne da ikke lave en hvid én.”

 

Hendes mand Philip satte et skilt i vinduet med teksten:

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

”Til rette vedkommende. Er du den person som har klaget til politiet over den strikkede legetøjsgorilla i vores vindue? Hvorfor bankede du ikke på vores dør og fortalte os ansigt til ansigt, hvad der efter din mening var galt med dette legetøj? Disse legetøjsfigurer fremkalder normalt smil på de fleste menneskers ansigter, specielt unger. Jeg kunne sådan tænke mig at se dit ansigt, men det sker ikke, gør det?????”

 

Det skete ganske rigtigt ikke. Men det var der en helt anden grund til, end ægteparret forestillede sig.

Foto: SWNS

 

Politiets mærkelige forklaring

Det viste sig nemlig, at der slet ikke var blevet klaget til politiet over gorillaen!

 

Her er politiets forklaring: De to betjente kom gående forbi og så en genstand hængende i et vindue, som de mente kunne blive betragtet som racemæssigt krænkende (racistisk).

 

Læs også
”De kalder os hvide svin”

Politiet fortæller dog ikke, hvorfor betjentene bildte Anne Feast ind, at der var indgivet en klage – når det var dem selv, der så racisme i den uskyldige gorilla.

 

Samtidig hævder politiet, at de to betjente straks gik igen, da de havde fået at vide, at der var tale om en strikket gorilla. Man afviser, at Anne Feast på noget tidspunkt var blevet bedt om at fjerne den fra vinduet.

 

Det lyder unægtelig mærkeligt. Hvis betjentene bare gik igen, hvorfor skulle Anne og Philip så køre sagen videre og sætte et vredt skilt i vinduet?

 

Man kan få det indtryk, at sagen er et eksempel på, hvor meget den politiske korrekthed også har fået tag i politiet. Sådan at man begynder at gribe ind over for mulige krænkelser, selv når ingen har følt sig krænket. Politiet går forrest i jagten på ”racistiske” spøgelser.

 

Mønsteret kendes i Danmark

Dette eksempel drejer sig om Storbritannien. Men også i Danmark ser man efterhånden ganske stærke tendenser til politiets korrekthed i dele af politiet – især på ledelsesniveau.

 

Skulle man være i tvivl, kan man for eksempel studere den bløde og meget forstående pædagogik, som ledelsen i Østjyllands Politi anvender over for unge rabiate islamister, der har været eller drømmer om at blive hellige krigere.

Læs også
Beskyldningerne om antisemitisme mod det britiske Labourparti – og deres lunkne forsøg på at gøre noget ved det

 

Når de er blevet rabiate, er det det danske samfunds skyld, må man forstå på det østjyske politi. Det handler slet ikke om islamisme, men om at samfundet behandler dem dårligt.

 

Endnu har de i Østjylland ikke formuleret retningslinjer for at imødegå racistiske strikkede gorillaer. Men det kan jo komme.

 

Man gribes i at sukke efter ledende politifolk, der skruer ned for den politiske korrekthed og op for den sunde fornuft.

 

Eller sagt på en anden måde: Det ville være fint med et politi, der koncentrerer sig om at være … politi.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…