Hun gjorde sin datter alvorligt syg for at få opmærksomhed på Facebook

Skærmprint

Facebook har givet nye muligheder for at kommunikere med andre mennesker – herunder mennesker, man i øvrigt ikke kender. For mange mennesker er det i al fredsommelighed blevet et positivt islæt i hverdagen.

 

Men i visse tilfælde kan higen efter opmærksomhed på Facebook gå helt over gevind.

 

Nogle mennesker slår for eksempel meget private for ikke at sige intime sider af deres tilværelse op på deres Facebook-profil.

 

Andre ender i det sygelige i deres higen efter, at folk på Facebook skal lægge mærke til dem og tage del i deres liv.

 

En bizar og frygtelig historie viser, hvor langt ud man kan komme.

 

Den handler om en mor, der forgiftede sin datter gennem ni måneder og dermed gjorde hende alvorligt syg. Alt sammen for at opnå opmærksomhed og medfølelse på Facebook.

 

Skrev gribende om datterens ”kamp for livet”

I 2012-2013 gav moderen på 23 år, der er beskyttet af navneforbud, sin dengang fireårige datter stoffer, der bliver brugt i kemoterapi mod kræft. Hun købte disse stoffer over nettet, hvilket i sig selv er bemærkelsesværdigt.

 

Resultatet var blandt andet, at datteren blev plaget af tiltagende kvalme, opkast, hårtab. Til sidst var hun tæt på at dø. Blandt andet blev hun ramt af knoglemarvssvigt.

 

Mens det stod på, beskrev moderen i gribende vendinger hendes datters ”kamp for livet” på Facebook. Det gav støtte fra 8.000 personer og sågar omkring 3.000 kr. i økonomiske bidrag. Og i det hele taget en masse opmærksomhed og medfølelse.

 

Men til sidst blev det opdaget, hvad hun var i gang med. Onsdag faldt der dom ved retten i Brisbane, Australien.

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

 

”Ubegribeligt svigt”

Hun blev idømt maksimum seks års fængsel. Med den tid, hun allerede har siddet inde, har hun mulighed for prøveløsladelse i april 2015.

 

I forbindelse med domsafsigelsen erklærede dommeren hendes svigt af datterens tillid for ”ubegribelig”. ”Du har påført din datter stor lidelse,” føjede hun til.

 

Hendes forsvarer forsøgte at få hende erklæret psykisk syg, men det lykkedes ikke.

 

Men helt almindelig er hun bestemt ikke. Hendes søgen efter opmærksomhed er abnorm. Hun har således også foregivet blindtarmsbetændelse for at blive opereret for den.

 

En stakkel, men en afstumpet stakkel

Hun får næppe forældremyndigheden over sin datter og søn tilbage. Og hun må leve med bevidstheden om sin forfærdende ugerning. Måske vil hendes datter engang afkræve hende en forklaring på, hvorfor hun gjorde det.

Læs også
10 tips til at spotte fup-konkurrencer på Facebook

 

Heldigvis ser det ud til, at den nu femårige datter slipper uden større fysiske mén. Men hun har måttet igennem medicinsk behandling. Og det kan ikke udelukkes, at der senere viser sig negative konsekvenser, for eksempel i form af barnløshed.

 

Pigen er nu i mormoderens varetægt. Uden for retten berettede denne om, hvor hjerteskærende det havde været, at se barnebarnet så sygt. Men hun vil ikke slå hånden af sin datter.

 

På sin vis er pigens mor jo også en stakkel i sin desperate jagt på lidt Facebook-opmærksomhed. Men hun er en afstumpet stakkel, der har forvoldt sit barn en skade, der aldrig vil kunne undskyldes eller bortforklares.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…