Politiet afslører: Christiania svømmer i narko og våben

Med to store aktioner i januar og februar har Task Force Pusherstreet, TFP, der er en specialafdeling ved Københavns Politi, allerede fra årets start rettet et alvorligt slag mod ikke blot hashhandlen på Christiania, men også personerne bag.

 

Således er nu i alt 18 personer varetægtsfængslet som følge af indsatsen i årets to første måneder.

 

Det blev der beslaglagt

De samlede beslaglæggelser af hash efter blot to razziaer i Christiania løb for januar og februar tilsammen op i intet mindre end 180,5 kilo plus lidt over halvandet kilo konfiskeret fra kunderne.

 

Desuden har der været flittig aktivitet i bageriet. Hos hashhandlerne blev der således konfiskeret ikke færre end 891 hashkager og hos kunderne ni.

 

Der til kommer ikke færre end 21.048 joints (Hashcigaret med filter, red.) samt 281 joints, som kunderne måtte aflevere.

 

En joint rulles enten af hashmix, pot eller skunk, og i den kategori konfiskerede politiet i alt 75 kilo hos pusherne og 289 gram hos kunderne. (Hashmix er tørt ristet hash. Pot udvindes af de tørrede topskud fra Cannabis-planten, medens skunk udvindes af en forædlet Cannabis sort, og er ifølge Sundhedsstyrelsen i øvrigt under mistanke for at kunne medføre skizofreni, red.)

 

Desuden blev der konfiskeret tilsammen 21,2 gram kokain, amfetamin og ecstasy.

 

 

Samlet værdi på markedet: små 14 millioner kroner

Værdien af den beslaglagte hash med videre har Task Force Pusherstreet beregnet ud fra en markedspris på 50 kroner for et gram hash og ligeledes 50 kroner per gram for en joint.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Det betyder, at pusherne på Christiania og deres bagmænd alene i årets to første måneder er gået glip af indtægter på omkring 14 millioner: 12.886.485 kroner på salget af hash og skunk og 1.071.000 kroner på salget af joints.

 

Dertil kommer de pengebeløb, der blev konfiskeret under razziaerne. Det drejer om 141.461,00 danske kroner og udenlandsk valuta omregnet til danske kroner på cirka 746.964,00 kroner. Eller i alt cirka en lille million danske kroner.

 

Krysantermumbomber og røggranater

Udover beslaglæggelsen af euforisende stoffer til en værdi af næsten 14 millioner kroner, blev der under de to razziaer i januar og februar også beslaglagt en lang række våben og ulovligt fyrværkeri.

 

Det samlede antal beslaglæggelse, hvor politiet også fandt ejermændene, er på 334 styks. Her iblandt 25 pebersprays, seks strømpistoler og ni slagvåben, blandt andet totenschlægere plus 275 stykker fyrværker såsom krysantemumbomber, kanonslag og røggranater.

 

Som hittegods, det vil sige våben, hvor ejermændene ikke kunne findes, beslaglagde Task Force Pusherstreet blandt andet 50 stykker fyrværkeri, blandt andet en røggranat og et nødblus plus seks våben i form af tre stikvåben, to slagvåben og en peberspray.

 

I Christiania er der en bygning, der hedder Fredens Ark. Den ransagede Task Force Pusherstreet den 7. november sidste år og beslaglade udover 512.000 kroner, flere sække og tasker med joints samt hashplader også to knojern.

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede

 

Over 450 sigtelser

Efter de to razziaer på Christiania i år henholdsvis den 13. januar og 27. februar blev der rejst i alt 463 sigtelser, hvoraf de 419 drejede sig om købere, der var i besiddelse af narkotika.

 

Det afgøres med bødestraf, hvor bøden for at være i besiddelse af op til 9,9 gram hash ifølge hjemmesiden ”din forsvarer.dk” er på 2.000 kroner. Herefter kommer fængselsstraf på tale, hvis mængden af hash er på 100 gram eller der over.

 

For de hårdere stoffer er bøden tilsvarende større. Således straffes besiddelse af 0,9 gram heroin med 3.000 kroner, medens op til tre tabletter ecstasytabletter ligeledes udløser en bødestraf på 3.000 kroner.

 

For de øvrige overtrædelser er der rejst 23 sager vedrørende overtrædelser af straffeloven. Heraf de ni om overtrædelse af straffelovens paragraf 191, narkoparagraffen om handel med euforiserende stoffer og med straframmer på op til mellem 10 og 16 år, samt hele ti sager om angreb på politiet og forsøg på at hindre politiet i at udføre deres arbejde.

 

Blandt dem er syv tiltalte efter straffelovens paragraf 119 stykke 1, der kan give fængsle i op til otte år

 

Læs også
Bag politiets fine forklaringer på, at man ikke kommer ud til butikstyverier, ligger en langt barskere virkelighed

Beslaglagde syv millioner kroner på et år

Task Force Pusherstreet blev oprettet af Københavns Politi den 1. september 2012 som et våben mod hashhandlen på Christiania.

 

Da enheden efter et års forløb opgjorde status den 1. september 2013 havde indsatsen resulteret i konfiskationer af små syv millioner kroner, beslaglæggelse af 1,1 tons hash til en værdi af 55 millioner på gadeplan samt anholdelse af 79 personer med tilknytning til hashsalg.

 

Hidtil har det åbenlyse hashmarkedet på Christiana ifølge Københavns Politi omsat omkring én milliard kroner, men efter den målrettede indsats med oprettelsen af Task Force Pusherstreet skønnede lederen af taskforcen, vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen sidste år i en mail til Ritzau, at hashhandlen er blevet nedsat med en tredjedel.

 

Task Force Pusherstreets aktioner er ikke kun vendt mod salget af hash i Christiania. I gaderne omkring den såkaldte fristad jagter politiet også hashkøbere og narkopåvirkede bilister.

 

Alene i dette års første to måneder har Task Force Pusherstreet således i gaderne omkring Christiania optaget 47 rapporter om spirituskørsel i narkopåvirket tilstand og i øvrigt også udskrevet parkeringsbødet til et samlet beløb på 126.990,00 kroner.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…