Håndværkeren krævede sine penge, men så truede Salams ”fætter” ham med grimme ting

Screenshot fra Facebook

Nogle håndværkere i Aarhus er blevet en erfaring rigere.

 

De har arbejdet med indretningen af en ny vandpibebar, som ejes af en vis Salam Kawash. Men det viser sig nu, at denne ikke har tænkt sig at betale de flere hundrede tusind kroner, som håndværkerne har til gode for arbejdet.

 

Ikke nok med det: Da håndværkerne forsøgte at inddrive deres penge, blev de truet af en mand, der hævdede at være Salam Kawash’ fætter.

 

En sag som denne føjer virkelig en ny dimension til det at være håndværker i dagens Danmark.

 

Pludselig skiftede manden tone

Aarhus Stiftstidende har bragt to artikler om forløbet.

 

Avisen talte med Salam Kawash, der sagde, at han ville betale håndværkerne, men først når de havde gjort arbejdet færdig.

 

Problemet er bare, at håndværkerne ikke vil gøre arbejdet færdig, fordi de ikke har fået de à conto beløb, som Kawash havde lovet at betale undervejs.

 

Morten Kjær, medejer af Risskov El og VVS, fortæller, at de har udført el-arbejde for omkring 50.000 kr., men ikke set en krone fra manden med vandpibebaren. Da han rykkede, gav Salam Kawash ham en sludder for en sladder om, ”at han skulle snakke med sin revisor og alle mulige”.

 

Men så pludselig skiftede manden tone og begyndte at optræde som den forurettede. Han kunne slet ikke arbejde med sådan et firma, der var på den måde og krævede à conto betaling.

 

En meget aktiv fætter

Læs også
Antallet af polske arbejder i Danmark falder stærkt

Det var kun en forsmag på, hvad der ventede. Pludselig ringede en mand, der kaldte sig ”Coke” og påstod, at han var Salam Kawash’ fætter.

 

Morten Kjær: ”Han sagde, at vi havde bedraget Salam og havde taget hans ting, som kasseapparat, dankortterminal og airconditionanlæg. Men den slags kan man jo ikke tage seriøst. Han hørte slet ikke efter, men blev bare mere og mere hidsig. Og så fik vi at vide, at han havde folk på hvert gadehjørne i Trøjborg.” (stiften.dk)

 

Man ser det for sig: Almindelige danske håndværkere, der sniger sig ud af kundens lokaler med favnene fulde af kasseapparater, dankortterminaler og airconditionanlæg! Det er bare med at passe på, næste gang man bestiller en elektriker.

 

I det hele taget har ”Coke” ikke ligget på den lade side. Han truede en medarbejder i el- og vvs-firmaet, der stod i al fredsommelighed hos slagteren. Den pågældende havde ikke engang arbejdet i vandpibebaren.

 

Og så fortsatte ”fætter Coke” ellers i frisk stil, fremgår det af Morten Kjærs beretning:

 

”Derefter ringede ”Coke” igen til mig, og jeg fik at vide, at hvis vi kom i cafeen igen, ville nogen holde os tilbage, og det ville ikke gå godt, og vores dæk ville blive sprættet op. Og at de ville følge efter os for at finde ud af, hvor vi bor. Det kunne kun opfattes som trusler.”

 

Læs også
Skills DM i Herning med succes – dygtige lærlinge i hård konkurrence

En anden håndværker siger, at han også er blevet truet.

 

Forslag til nye fag på uddannelserne

Her synes at være noget, politikerne har overset, da de vedtog den nye reform af erhvervsuddannelserne.

 

De har ikke taget højde for, at der åbenbart burde være indlagt to fag i håndværkeruddannelserne: ”Håndtering af trusler fra indehavere af vandpibebarer m.m.” og ”Selvforsvar i forhold til voldeligt anlagte fætre”.

 

Visse steder kan man åbenbart ikke få penge hjem på sit arbejde uden at være klædt på til disse udfordringer. Måske skulle man ligefrem lave en separat uddannelse som bodyguard for håndværkere.

 

Han mangler ikke penge, han mangler moral

Nu kunne nogen måske få den tanke, at denne beretning er urimelig over for Salam Kawash. Ja, ja, det kan godt være, at han ikke betalte, hvad han skyldte. Men måske er han så hårdt ramt af diskrimination fra det danske samfund og af social nød, at det har været ham umuligt at skrabe pengene sammen.

 

Læs også
Ønskes: Mekanikere, Haves: Frisører

Til dem, der måtte tænke sådan, er der kun at sige: Tag lige igen et kig på billedet af manden. Se på den øse, han sidder i. Bemærk hans attitude.

 

Nej, vel? Her har man vist ikke med et socialt tilfælde at gøre. Salam Kawash ser ikke ud til at mangle penge – der skulle også være nok til, at han kan honorere ”fætter Coke” pænt for dennes tjenester.

 

Salam Kawash mangler ikke penge. Han mangler moral. Han mangler viljen til at indrette sig efter, hvad der betragtes som ordentlig opførsel i det danske samfund.

 

Han er et skidt bekendtskab for de håndværkere, der er blevet snydt. Og en katastrofal rollemodel for unge indvandrere.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…