Han skubbede bare sit flysæde tilbage – og så endte det med, at de måtte nødlande

Arkiv

En franskmand risikerer seks måneders fængsel efter en batalje i et fly på vej fra Miami til Paris.

 

Den 61-årige Edmund Alexandre fik mindre plads til sine ben, da passageren foran skubbede sit sæde tilbage. Det gjorde ham så fortørnet, at han endte i et sandt raserianfald.

 

Da en steward forsøgte at berolige ham, greb han fat i dennes arm, så to politifolk om bord måtte lægge ham i håndjern. Franskmandens adfærd var så voldsom og larmende, at piloten følte sig tvunget til at nødlande i Logan International Airport i Boston.

 

Ifølge tv-stationen CBS Boston blev Alexandre efter landing bragt på hospitalet til behandling for højt blodtryk og en psykiatrisk vurdering.

 

Anklagemyndigheden i Massachusetts har sigtet ham for at gribe ind i flypersonalets arbejde, hvilket kan give op til seks måneders fængsel, hvis han findes skyldig.

 

”Knæbeskytter”

Franskmandens raserianfald i luften kommer bare få dage efter et andet drama af samme karakter.

 

Også her ville en flypassager skubbe sit sæde tilbage. Men sædet flyttede sig ikke, fordi passageren bagved havde installeret en såkaldt ”knæbeskytter”. Det fik kvinden foran til at hælde vand på manden med ”knæbeskytteren”.

 

En sådan ”knæbeskytter”, som er forbudt af mange flyselskaber, er en tingest, som man kan hægte på bakken foran ens flysæde, så den blokerer for, at sædet foran kan skubbes tilbage.

 

Den slags bliver i stigende grad brugt på grund af det samme problem, som fik Edmund Alexandre fra Paris til at eksplodere: Flyselskaber sparer mere og mere på pladsen, så de kan stuve så mange passagerer sammen som muligt og dermed sænke prisen.

 

Fløjtende ligeglad med høflighed og hensynsfuldhed

Læs også
Flypassager bestilte vegetarmad – og blev dybt overrasket

Selvfølgelig er det irriterende. Men det kan nu aldrig være en undskyldning for, at man skælder ud på sin medpassager – eller ligefrem går amok som Edmund Alexandre.

 

Men man ser det efterhånden i alle mulige sammenhænge: Hos nogle mennesker overskygger deres personlige behov alt andet. Hvis disse behov ikke bliver opfyldt, er de fløjtende ligeglade med høflighed og hensynsfuldhed. De reagerer meget aggressivt.

 

Beretningen om Edmund Alexandre illustrerer, at vores samfund har et problem, der ikke bare handler om lige lovlig lidt plads til benene i flyet.

 

Foto: Bornholms-Lufthavn.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…