Han kørte 191 km i timen på dæmningen ved Rømø – læs hvad politiet nu gør for at stoppe de farlige bilister på stranden

Politiet
En tur på stranden skulle gerne være en fredfyldt oplevelse. Man kan lade ungerne leget og slentre en tur og nyde naturen, spille bold og give sig hen til nuet.

 

Men ikke på Rømø. Her er stranden usædvanlig bred og fast. Det betyder, at mange bilister bruger stranden som racerbane. Det er ødelæggende for andre strandgæsters oplevelse. Og det er direkte farligt.

 

Sidste sommer førte den vilde kørsel på stranden til en dødsulykke. På Lakolk Strand blev en ung mand dræbt, da den bil, han var passager i væltede efter al for voldsom kørsel på stranden.

 

Det vil politiet forsøge at sætte en stopper for.

 

Politiets indsats begyndte i weekenden.

 

Og den viste, at der også i år er et meget stort problem med bilister, der kører alt for stærkt på stranden.

 

I alt blev 14 personer taget for hensynsløs kørsel på stranden, mens 11 blev taget med for høj fart på selv Rømø-dæmningen. Topscoren blev en bilist, der blev målt til 191 km/t, et sted hastighedsgrænsen er 80 km/t. (TV2/Syd)

 

Politiet fik støtte af en helikopter fra flyvevåbenet, der bistod med observationer fra luften. På den måde kunne patruljerne hurtigt og effektiv skride ind over for bilisterne, der kørte hensynsløst på stranden.

Indsatsen fortsætter sommeren igennem.

 

“Politiet har et ønske om klart at markere, at hensynsløs kørsel på stranden er uacceptabelt og farligt og håber, at den netop afviklede aktion kan have en forebyggende effekt på den kommende sommerferie. Politiet vil fremadrettet foretage målrettede indsatser på øen,” skriver politiet i en pressemeddelelse.

 

Derudover kommer den lokale landbetjent i området stort set dagligt.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

I samarbejde med Tønder Kommune og Naturstyrelsen har Syd- og Sønderjyllands Politi lavet forslag til skiltning på stranden ved Lakolk med max 30 km/t skilte samt en chikane ved nedkørslen til stranden. Begge dele for at formå bilisterne til at sætte farten ned på stranden, som er 2-3 km bred og en halv snes km lang. Forslaget er i øjeblikket til høring ved de involverede myndigheder.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…