Fyns Politi: Somaliere under mistanke for falske pengesedler

euo.dk

Fyns Politi slår nu alarm, efter at politiet her i november måned har oplevet, at et stigende antal falske euro-sedler samt danske pengesedler er blevet brugt som betaling.

 

I eurovalutaen er det 100 euro-sedlen, der er den foretrukne seddel at kopiere, og er blevet anvendt som betalingsmiddel i dagligvareforretninger over det meste af Fyn, medens det i dansk valuta er falske 500 kronesedler, der florerer.

 

Ifølge Fyns Politi er der i løbet af de seneste fjorten dage blevet anmeldt ni tilfælde af betaling med falske 100 eurosedler.

 

Mistænker somaliere for at stå bag

Medens politiet endnu ikke har nogen mistænkt gerningsmand i forbindelse med de falske eurosedler, mener Fyns Politi, at det er unge somaliere, der står bag de falske 500 kronesedler.

 

Politiet har dog i øjeblikket hverken foretaget anholdelser eller sigtelser sagen, hvor de falske 500 kronesedler alle har serienummer 517010A.

 

Blev blandt andet brugt på et bordel

Ligeledes i løbet af de sidste fjorten dag har politiet også modtaget ni anmeldelser om de falske 500 kronesedler, som unge somaliere altså mistænkes for at stå bag.

 

De falske 500 kronesedler er blandt andet blevet anvendt til køb af en iPhone via Den Blå Avis, samt til betaling på et bordel og på værtshuse.

 

Kilde: Fyns Politi

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…