En ny klimatrussel er opdaget i Storbritannien: For stort indtag af nationalspisen baked beans! Politikerne tager truslen meget alvorligt

Klimaforandringer er nu om dage et emne, som næsten overalt indgår i den politiske debat. Men i Storbritannien har man nu fået en debat med en særdeles original og meget britisk tilgang til sagen.

 

Ingen i verden spiser så mange baked beans som briterne. Sidste år blev der solgt for cirka 3 milliarder kr. baked beans i landet!

 

En meningsmåling har vist, at dåser med baked beans er det, som briter allerhelst vil medbringe, når de rejser på ferie i udlandet.

 

Det giver dog et lille problem: Man får megen luft i maven af baked beans. Og det får folk til ganske ofte at slippe en vind.

 

Et meget seriøst spørgsmål til klimaministeren

Her er det så, at klimaforandringerne kommer ind i billedet.

 

Det er en velkendt sag, at metangas fra pruttende køer bidrager til den globale opvarmning. Nu har et ærværdigt medlem af det britiske overhus, Viscount Simon, spurgt klimaministeren:

 

”Kan ministeren oplyse, om de ’ildelugtende udslip’ forårsaget af indtagelse af baked beans påvirker regeringens beregninger vedrørende global opvarmning?”

 

Lord Simon var tydeligvis meget engageret i sagen og afleverede spørgsmålet uden at fortrække en mine.

 

Klimaminister Lady Verma skulle lige sunde sig. For som hun sagde: ”Deres spørgsmål er ’så anderledes’”. Men så gik hun energisk ind i problemstillingen med ordene:

 

”De rejser virkelig et meget vigtigt spørgsmål, som drejer sig om, at vi er nødt til at moderere vores adfærd.”

Læs også
David Attenborough: ”Vi har ikke bare ruineret planeten, vi har ødelagt den”

 

Ministeren vil altså gøre en indsats for, at briterne spiser færre baked beans og andre vindfremkaldende fødevarer.

 

Vi andre kan måske se frem til, at temaet bringes op på FN’s næste klimakonference som et særlig britisk bidrag til at nedbringe det globale CO2-udslip.

 

Shakespeare

Men de stakkels briter står nu i et dilemma:

 

Sundhedsforskere anbefalede nemlig i denne uge, at folk tværtimod spiste baked beans hver dag. Det reducerer kolesterol og mindsker risikoen for hjerteproblemer.

 

Den er svær: Skal man spise endnu flere baked beans af hensyn til sit hjerte. Eller skal man tværtimod skære ned på det af hensyn til det globale klima … og måske også af hensyn til de mennesker, man er i stue med.

 

Læs også
Michael Moores nye film afslører en vigtig del af den grønne omstilling som fup og profitmageri

”To be or not to be?”, skrev Shakespeare i ”Hamlet”. Men den moderne brite står med et andet vanskeligt valg: ”To bean or not to bean?”

 

Verden venter i spænding på konklusionen.

 

(Kilde: Daily Mail)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…