En ægte socialist: Han lod det offentlige finansiere pudsningen af sine 30 par håndsyede sko

Flickr

Det er ikke let at være Frankrigs socialistiske præsident, Francois Hollande. Han har de dårligste meningsmålinger, som nogen præsident har oplevet i det moderne Frankrigs historie.

 

En væsentlig årsag er den franske økonomis store problemer efter to år med mislykket rød krisepolitik.

 

Men Hollande rammes også af, at vælgerne opfatter ham og hans folk som hyklere. De lever ikke op til de moralske standarder og socialistiske principper, som de svingede med, da de skulle vælges.

 

Dengang tordnede Hollande mod de rige og deres luksuriøse levevis. Og han erklærede, at hans regering ville leve op til de højeste etiske standarder.

 

Siden har flere skandaler fået den højtravende retorik til at klaske sammen om ørerne på præsidenten.

 

Senest måtte hans chefspindoktor, Aquilino Morelle, tage sin afsked i sidste uge.

 

Velpudsede sko

Det kom nemlig frem, at den socialistiske spindoktor havde ret ekstravagante vaner. Den slags vaner, som Hollande havde angrebet de rige for.

 

Helt konkret blev Morelles fald udløst af nyheden om, at han ikke bare ejede 30 par håndsyede sko – han fik dem også professionelt pudset på skatteydernes regning!

 

Hvor er vælgerne dog smålige. Skulle det nu virkelig være et problem? I hvert fald de røde vælgere burde snarere glæde sig over, at præsidentens spindoktor var stålsat i sine socialistiske principper.

 

Han demonstrerede jo sin tro på offentlig finansiering af samfundsnyttige aktiviteter – såsom pudsningen af de håndsyede sko, som bar hans socialistiske fødder rundt til gavn og glæde for præsidenten og det franske folk. Ikke noget med privatisering dér.

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

To chauffører til familien

Men utak er verdens løn. Det blev ikke bedre af, at der også kom andre historier om Monsieur Morelles luksusliv. Han blev ligefrem kaldt en ”lille markis”.

 

Han havde således gaflet sig hele to chauffører til private formål, nemlig at køre hans familie rundt i Paris. Det var nødvendigt, sagde han, fordi han var sådan en travl mand.

 

Morelle havde også en forkærlighed for årgangsvine, som han hentede fra Elysée-palæets store vinkælder.

 

”Når jeg ser et rødt flag smælde …” synger danske socialdemokrater stadig ved festlige lejligheder. I den sofistikerede franskmands version lyder det: ”Når jeg kan en rødvin hælde …”

 

Et par uheldige skeletter fra fortiden er også røget ud af Aquilino Morelles skabe. Men lad det nu være.

 

Læs også
”De kalder os hvide svin”

Budgetminister på gale veje

Hvis Morelle havde været et isoleret tilfælde, kunne præsident Hollande vel have levet med det. Men sidste år blev han ramt af en meget uheldig sag for en socialistisk præsident. Den var lige alt det, han ikke havde brug for.

 

I Hollandes tordentaler mod de rige havde han også i stærke vendinger fordømt de velhavere, som sendte store summer i skattely. Han ville slå hårdt ned på den slags, bebudede han.

 

Manden, der skulle gøre op med skattespekulanterne, var budgetminister Jerome Cahuzac. Men så skete der det uheldige, at samme Cahuzac blev afsløret i … at have et anseligt beløb stående på en hemmelig bankkonto i Schweiz!

 

Den havde den socialistiske budgetminister lige glemt at oplyse de franske skattemyndigheder om. Nu kan han se frem til en straffesag.

 

Og så var der jo for resten den meget omtalte sag med præsidentens hemmelige affære med en skuespillerinde, som også kostede nogle skattekroner.

 

Spinatbedet

Læs også
Den tyrkiske fartbølle, der kørte 9-årig ihjel, havde ikke kørekort

For nyligt led socialisterne et katastrofalt nederlag ved de franske kommunalvalg. Derefter indsatte Hollande den populære Manuel Valls som premierminister i et forsøg på at rette op på situationen.

 

Men det er svært, når socialister tramper rundt i spinatbedet. Iført velpudsede, håndsyede sko med offentligt tilskud.

 

(Kilder: Mediapart og Daily Mail)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…