Ekspert: Hjemvendte Syriens-krigere og kriminelle islamister betyder, at faren for terror i Danmark er overhængende

collage

Terrortruslen fra islamistiske miljøer i Danmark vokset dramatisk.

 

Regeringen uddeler med rund hånd opholdstilladelser og statsborgerskaber, der ændre befolkningens sammensætningen, uden at have styr på, hvad det har af konsekvenser. PET forholder sig i modsætning til Norge helt passivt i forhold til de hellige krigere, der har været i Syrien. Og nu ser man resultatet i form af en terrortrussel og radikale islamister.

 

Ny rapport fra PET

I går udgav PET’s Center for Terroranalyse, CTA, en rapport om militante islamister og deres mere passive tilhængere. Den giver et langt mere alvorligt billede, end det PET tidligere har tegnet.

 

Det fremgår, at der nu findes nogle hundrede muslimer, ”der aktivt støtter en militant islamistisk ideologi i Danmark, og at der findes et langt større antal sympatisører.”

 

Ifølge rapporten, der har titlen ”Danske islamistiske miljøer med betydning for terrortruslen mod Danmark”, findes miljøerne i og omkring de større bysamfund og særligt i København, Aarhus og Odense.

 

PET: De har planer om at begå terror, og moskeerne er med

I de islamiske miljøer nøjes man ikke med verbale udfald og tilsvining af dét danske samfund, der har givet dem tag over hovedet og kontanthjælp eller førtidspension, så de har noget at leve af, medens de kører hetz mod Danmark og danskerne.

 

Tværtimod konstaterer rapporten, at:

 

”Der er personet i de islamiske miljøer, der deler en militant islamistisk ideologi, og som har intentioner om at begå terrorhandlinger i Danmark. CTA vurderer desuden, at personer fra islamistiske miljøer under deres ophold i Syrien har opnået konkrete, militære færdigheder, der vil kunne anvendes til at gennemføre terrorangreb i Danmark eller mod danske interesser i udlandet.”

 

Det er især de unge, islamisterne er ude på at rekruttere og radikalisere i en militant islamistisk retning, fremgår det af rapporten. Det sker blandt via undervisning i visse moskeer, privat og via sociale medier såsom facebook.

 

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

PET kender nogle af dem, men griber ikke ind

Og PET ved også, hvem nogle af dem er, uden at man af den grund har grebet ind:

 

”Nogle af de involverede radikalisatorer i rekrutteringen af unge til miljøerne er kendt af PET fra tidligere danske terrorsager,” hedder det blandt an det i rapporten.

 

Syrien spiller en central rolle

PET’s Center for Terroranalyse vurderer nu, at mindst hundrede personer fra Danmark er rejst til Syrien for at deltage aktivt i kamphandlingerne hos de militant islamistiske grupper, og mindst ti af de udrejste fra Danmark til Syrien er ifølge rapporten blevet dræbt.

 

Dem, der vender tilbage fra Syrien, udnytter ifølge rapporten ”deres særlige status til at rekruttere nye medlemmer til de islamiske miljøer samt til rekruttering af nye rejsende til Syrien.”, og de bidrager ”til yderligere at radikalisere de danske militant islamistiske grupper og miljøer.”

 

Ligeledes faststår PET’s Center for Terroranalyse, at de tilbagevendte fra Syrien er blevet mere voldsparate på grund af deltagelse i kamphandlinger, hvor de har ”opnået konkrete, militære færdigheder som følge af deres træning og deltagelse i kamphandlinger. Disse færdigheder vil kunne anvendes til at gennemføre et terrorangreb i Danmark eller mod danske interesser i udlandet.”

 

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

Kriminelle og islamister hånd i hånd

Centret for terroranalyse påpeger i rapporten et særligt problem, der i sig selv udgør en stigende og farlig trussel:

 

”Der er en stigende tendens til, at kriminelle færdes i eller tilslutter sig islamistiske miljøer, som sympatiserer med militant islamisme,” hedder det i rapporten, som videre vurderer, at :

 

”Hjemvendte fra Syrien, der har været i forbindelse med militant islamistiske miljøer i Danmark, og som samtidig har en tilknytning til kriminelle miljøer, potentielt har nemmere adgang til finansiering, våben og sprængstoffer og derfor kan udgøre en særlig trussel,” fastslås det i rapporten.

 

Den Korte Avis kan her tilføje, at det blandt andet gælder indvandrerbanden Black Army i Vollsmose ved Odense.

 

Udover at være dybt kriminel med blandt andet trusler og pengeafpresning mod erhvervsdrivende i Odense og tillige også ekstremt voldelig, har Black Army også et islamistisk islæt og har haft medlemmer i aktiv kamp i Syrien.

International ekspert: Danmark lever på lånt tid

Læs også
Vores naboland i opløsning: Nu har Sverige fået en regering med en minister, der hylder ekstrem islamist

Medens lande som Frankrig og Holland og nu også Norge, som vi skrev om i går her i avisen, slår hårdt ned på hjemvendte Syrien-krigere og anholder og retsforfølger dem, har den danske regerings og PET’s tøvende holdning vakt opmærksomhed i udlandet.

 

Blandt andet hos den internationalt ankerkendte terrorforsker, Magnus Ramstorp, der er forskningsleder ved Forsvarshögskolan i Stockholm.

 

”Den øgede tilknytning til det kriminelle miljø i Danmark er usædvanligt i forhold til andre lande i Europa. Hjemvendte krigere skaber en stor national sikkerhedsrisiko for Danmark. Mange er traumatiserede, når de vender hjem, men nogle er også mere radikale og har fået kontakter til at finansiere et angreb,” siger Magnus Ramstorp til Jyllands-Posten og understreger:

 

”Når man har dræbt i Syrien, bliver det også nemmer at dræbe i Danmark. Danmark lever på lånt tid i forhold til at forhindre et terrorangreb.”

 

DF: Der er behov for hårdere midler

Hos Dansk Folkeparti er retsordfører og gruppeformand Peter Skaarup helt enig med Magnus Ramstorp.

 

”De netop offentliggjorte tal fra PET’s Center for Terroranalyse, hvor det vurderes, at antallet af såkaldte Syrien-krigere fra Danmark har rundet de 100, viser sammenholdt med den alvorlige kritik, som internationale terroreksperter rejser i forhold til regeringens tilgang til problemet, med al ønskelig tydelighed, at regeringens indsats har slået fejl,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

Læs også
USA forlader Syrien og giver plads til farlige alliancer – men der er en forklaring på Trupms beslutning

 

”Og det viser også, at der er behov for at gribe til hårdere midler. Myndighederne skal ganske enkelt have større beføjelser til at gribe ind. De såkaldt hellige krigere skal retsforfølges, og hvis de ikke er danske statsborgere, skal de naturligvis udvises, og man skal gøre det nemmere at tage statsborgerskabet fra personer, der har deltaget i kamphandlinger og terror,” understreger Peter Skaarup og påpeger:

 

”Det siger sig selv, at sådanne personer udgør en alvorlig sikkerhedsrisiko, når de vender tilbage til Danmark eller andre vestlige lande efter potentielt at være blevet trænet i våbenbrug og terror og desuden gennemgået yderligere radikalisering,” fastslår Dansk Folkepartis retsordfører og gruppeformand, Peter Skaarup.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…