Det politisk korrekte Sverige gjorde, hvad de kunne, for at tryne Sverigedemokraterne med alle midler – men 12,9 procent af svenskerne gjorde oprør

Sverigedemokraternes leder, Jimmie Åkesson, Foto: Avpixlat

Den store svenske tabloidavis, Expressen, udkom i går med en sort forside, hvorpå der stod: ”I går stemte 781.120 svenskere på Sverigedemokraterne”. Sverigedemokraterne var symboliseret ved partiets logo, en blå anemone.

 

Expressens forside er symptomatisk for det officielle Sveriges tilgang til det faktum, at der nu er et indvandrerkritisk parti, der er vokset til en anseelig størrelse. 12,9 procent af stemmerne blev det til, en forøgelse på hele 7,2 procentpoint.

 

 

Her hentede Sverigedemokraterne deres stemmer

Interessant er det, at ingen andre partier gik nævneværdigt frem. Socialdemokratiet og Venstrepartiet (svarer omtrent til Enhedslisten) gik frem med 0,4 og 0,1 procent af stemmerne, mens alle øvrige gik tilbage. Undtagelsen er partiet Feministisk Initiativ, men partiet kom ikke ind i den svenske rigsdag med sine 3,1 procent, idet den svenske spærregrænse er dobbelt så høj som den danske, nemlig fire i stedet for to procent.

 

Det snart tidligere regeringsparti Moderaterne med statsminister Fredrik Reinfeldt i spidsen gik voldsomt tilbage med hele 6,7 procentpoint. Det er ikke så mærkeligt, idet hele 29 procent af Sverigedemokraternes (SD) stemmer kommer fra netop Moderaterne. 16 procent af Sverigedemokraternes stemmer er i øvrigt hentet hos Socialdemokratiet, et tegn på, at SD er i stand til at gå på strandhugst hos begge blokke. 39 procent af SD´s stemmer kommer fra blå blok, mens rød blok har leveret i alt 20 procent.

 

Der er set fra min stol to glædelige forhold ved resultatet af det svenske valg.

 

Sverigedemokraterne fik et bedre valg end ventet

For det første klarede SD sig bedre, end næsten alle meningsmålinger spåede. Mellem 10 og 12 procent lå partiet på, i enkelte målinger endda lavere end det. Exit polls viste også et fortegnet billede af virkeligheden med mellem ca. 8,5 og 10,5 procent.

 

At en del svenskere ikke vil indrømme, at de agter at stemme på SD, kan ikke undre.

 

De to største svenske aviser, Aftonbladet og Expressen, har begge anvendt ulovligt fremskaffet materiale i form af hacking af computere, så anonyme skribenter på internettet er blevet ”afsløret”. Aftonbladet har endda præsteret at kontakte nogle personers arbejdsgivere og fortalt, at en af deres medarbejdere har skrevet sådan og sådan.

 

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

Sveriges Radio oplyste to dage før valget i søndags, at SD´s leder, Jimmie Åkesson, havde spillet for store beløb på nettet. Det lyder dumt af Jimmie Åkesson, men først og fremmest har nogen altså tiltvunget sig adgang til Jimmie Åkessons kontooplysninger og dermed begået en kriminel handling.

 

På den baggrund er det ikke mærkeligt, at en del svenskere ikke skilter med deres politiske sympatier. Hertil skal i øvrigt ligges den stærkt problematiske svenske valgmåde, hvor vælgerne selv skal afhente deres stemmesedler, enten på f.eks. det lokale bibliotek eller ved selve valgstedet.

 

Der er eksempler på, at SD´s valgsedler er blevet fjernet én masse, og først og fremmest betyder det, at selve valghandlingen ikke er omgærdet af fuldstændig hemmelighed, hvilket markant forøger faren for valgtryk, hvor nogle vælgere ikke tør tage en stemmeseddel fra et bestemt parti, in casu fra SD.

 

Sverigedemokraterne er tungen på vægtskålen

Den anden glædelige begivenhed ved valget i Sverige er, at SD formelt er blevet tungen på vægtskålen. Ingen af de to blokke har et flertal at støtte sig til. Ikke at det reelt kommer til at betyde indflydelse til SD. Partiet vil efter alt at dømme fortsat blive lagt på is. SD vil igen være et parti, der ikke eksisterer i øjnene på de øvrige partier.

 

At SD fryses ude også i den kommende valgperiode er på sin egen absurde måde godt, fordi det vil udstille de øvrige syv partiers totalt manglende vilje til at gøre noget ved den enorme tilstrømning til Sverige.

 

Jeg er klar over, at jeg nærmest forfægter en slags elendighedsteori her, hvor kun en yderligere forværring af tilstandene i Sverige kan tvinge politikerne til handling og standse den ikke-vestlige folkevandring til Sverige.

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

Stoppes denne folkevandring ikke, tør man ikke tænke på, hvordan Sverige vil udvikle sig i tiden fremover.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…