De ansatte er ved at få nok: Samme supermarked igen udsat for knivbevæbnet røver

Overvågningskamera fra butik

Søndag aften klokken 18 kom en udenlandsk mand ind i Dagli’ Brugsen i Tilst. Han var mørk i huden og iført en sort hættetrøje samt hvide bukser. Et tørklæde var trukket op for mund og næse. I hånden havde han en køkkenkniv og en hvid bærepose med rødt logo.

 

Han truede personalet med kniven og fik udlevet penge og cigaretter. (TV2 oj)

 

Det er altid hårdt at blive udsat for et røveri. Men det er særligt hårdt for de ansatte i denne brugs. Det er nemlig tredje gang på bare tre måneder, at de har været udsat for røveri.

 

Den 25. juli kom der også en røver ind i butikken og truede de ansatte med en kniv. I september måned skete det igen.

 

Politiet ved ikke om der er en sammenhæng mellem de tre røverier af samme butik:

 

”Det er ikke sådan, at vi tænker, de er specielt ramt, men det er selvfølgelig noget, vi er opmærksomme på i forhold til sammenhæng, når det sker det samme sted”, siger politiassistent Marianne Morgen til TV 2oj.

 

En bølge af røverier i Aarhus

Dagli’ Brugsen i Tilst er langt fra den eneste butik i Aarhus, der har været udsat for røveri. Det er især supermarkeder og andre dagligvarebutikker, som er ramt.

 

Omkring 15 røverier mod dagligvarerbutikker har århusianerne oplevet siden midten af august. Det er utrygt for såvel de ansatte som for kunderne.

 

En butik i Lystrup har været udsat for røveri to gange.

 

“Røveren har brugt kniv til at true med. Han bliver indtil lukketid og følges derefter med de ansatte ud”, siger brugsuddeler i SuberBrugsen Peter Gabriel til TV2oj.

Læs også
Han ligner en almindelig kunde på vej ind i Rema 1000 – men lige om lidt trækker han en kniv

 

Problem i hele landet

Tidligere var det primært banker, der blev udsat for voldsomme røverier begået af hætteklædte og pistolbevæbnede røvere, men efter at bankerne har fået indført omfattende sikkerhedsforanstaltninger, har røverne i stigende grad rettet deres opmærksomhed mod især små og mellemstore supermarkeder.

 

Sidste år var det især Netto og Fakta, det gik ud over.

 

Således oplevede Netto en stigning i antallet af røverier på intet mindre end 55 procent fra 40 røverier i 2012 til 62 røverier sidste år.

 

For Faktas vedkommende lå stigningen på 35 procent fra 29 røverier i 2012 til 39 røverier sidste år. (Søndagsavisen).

 

Et par eksempler inden for den sidste uges tid er meget betegnende for udviklingen, som ser ud til at fortsætte i år.

 

Læs også
Video: Talte dansk med accent, da han truede ekspedient med kniv – slap afsted med et noget usædvanligt udbytte

Vagtværn

Frygten får nu flere supermarkeder til at hyre private vagtværn. De skal stå ved døren de sidste timer, der er åbent. (TV2oj)

 

Politiet er fortsat på bar bund. Det er de på trods af, at røveren stort set hver gang er blevet filmet på overvågningskamera i butikkerne. Men man kan ikke se røverens ansigt, fordi kameraet hænger for højt. 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…