Danskere flygter fra høje priser

Det er for dyrt at fylde indkøbsvognene i Danmark, ligesom det er for dyrt at være bilejer og have et hus. Derfor flytter stadig flere danskere ud af Danmark og til Tyskland, der har et helt andet afgiftsniveau.

 

Sydjyder flytter til Flensborg

Ved udgangen af 2012 boede der cirka syv procent flere danskere i Flensborg, end der gjorde ved udgangen af 2011, fremgår det af Sozialatlas.

 

Igen i 2013 steg antallet af udlændinge i Flensborg. Og da danskerne udgør den største gruppe, kan det med rimelighed formodes, at sidste år igen blev et år, hvor flere danskere – primært sydjyder – valgte deres danske hjemland fra og Tyskland til.

 

De tænker på pengepungen

Det har fået mig til at tænke på, hvorfor mon 2201 danskere bor i Flensborg, og hvorfor er udviklingen sådan, at flere og flere flytter derned? Lige så interessant er det naturligvis at komme med bud på, hvordan det kan blive mere attraktivt at bo i Danmark.

 

For at finde årsagen til at flere og flere danskere flytter syd for grænsen, skal man kigge mod danskernes pengepung.

 

For de samme penge, kan man i Tyskland køre i en større bil, man kan bo i et større hus, man kan købe billigere dagligvarer, og man kan gå ud at spise oftere. Kort fortalt er det simpelthen for dyrt at være dansker – i hvert fald, hvis man bor i Danmark.

 

Afgifterne er skurken

Årsagen til dette skal selvfølgelig primært findes i de mange afgifter, der gør det mindre attraktivt at bo i Danmark. For blot at nævne et eksempel, så opkræves der hvert år over 250 mio. kr. i afgifter alene på kaffe.

 

Derfor har vi i Det Konservative Folkeparti det som en del af vores 2020-plan at afskaffe hele 28 afgifter på individuelle dagligvarer, som gør tilværelsen dyrere for danskerne og koster værdigfuld tid og arbejdskraft i virksomhederne.

 

Ligesom vi gerne vil have danskere til at bo i Danmark, er det selvfølgelig også et plus for den danske økonomi og dermed os alle, hvis danskerne fortrinsvis placerer deres penge i Danmark og danske butikker og virksomheder.

Læs også
Tyskland: En “latent følelse af utryghed”

 

2020-plan

Derfor går vi i vores 2020-plan også ind for at sænke den danske ølafgift, så den kommer på tysk niveau, da øl i høj grad er trækplasteret i grænsehandlen.

 

Så hvis vi får afgifter på dagligvarer afskaffet, nedsætter afgifterne på grænsehandelsvarer samt gør det mere rimeligt at være bil- og boligejer i Danmark – alle ting, som Det Konservative Folkeparti arbejder for – tror vi på, at det igen bliver mere attraktivt at bo i Danmark.

 

Det vil forhåbentligt få hovedparten af de 2201 udvandrere til at overveje at flytte hjem til Danmark, hvor de så vil kunne fylde deres indkøbsvogn til en rimelig pris.

 

Mike Legarth, MF og finansordfører, Det Konservative Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…