Dansk asylpolitik: Somalier fik tålt ophold – gik amok og dolkede sin et år gamle søn og hans mor

localeyes.dk

Det endte i et blodigt voldsorgie med kniv, da en 33-årig dansk kvinde af koreansk afstamning i går nægtede at tale med en udvist somalier, der er far til hendes l6 måneder gamle søn.

 

Den 41-årige somalier, Mohamed Ali Mohamed, slog først kvinden omkuld, derefter sprang han op på hende og til sidst hev han en 8,5 centimeter lang urtekniv frem og begyndte med dybe stød at dolke kvinden og sin 16 måneder gamle søn, som han ifølge vidner, Ekstra Bladet har talt med, også sparkede til.

 

En kvinde, som forsøgte at stoppe blodbadet, måtte give op, men det lykkedes hende hurtigt at hente hjælp, hvorefter somalieren blev overmandet og fastholdt, indtil politiet nåede frem.

 

En mand stopper resolut sin bil og får fat i overfaldsmanden. Flere andre kommer styrtende til. En af dem var den 18-årige Jihad Talat:

 

“Når han ikke stak, så trampede han på dem”. (Ekstra Bladet)

 

Nu har politiet indstillet de mænd, som fik stoppet overfaldet, til en dusør.

 

Både mor og barn var i livsfare

Ifølge grundlovsforhøret i går i Retten på Frederiksberg, som Ekstra Bladet overværede, blev den 33-årige kvinde ifølge politiets sigtelse stukket 10 eller 11 gange i halsen, medens hendes 16 måneder gamle søn ligeledes blev stukket flere gange i halsen, i maven og i ryggen.

 

Beboere følger undersøgelsen af gerningsstedet – localeyes.dk

 

Både mor og barn var ved ankomsten til hospitalet i går i livsfare, blandt andet var moderens ene lunge klappet sammen. Tirsdag formiddag var ofrenes tilstand stadig kritisk, men stabil.

 

Læs også
12-årig dreng blev udsat for modbydeligt overfald fra to indvandrerdrenge – TV2 bagatelliserer sagen

Den 33-årige kvinde havde hentet sin søn i vuggestue, da hun mandag klokken 16:10 blev overfaldet ved sit hjem på Tornsagervej 16 i Københavns Nordvestkvarter, hvor somalieren havde stået skjult med sin kniv i ejendommens opgang og ventet på sine ofre.

 

En velkendt personlighed i somaliske kredse

Under grundlovsforhøret i går nægtede somalieren sig skyldig i forsøg på dobbeltdrab, men protesterede ikke, da han blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger, ligesom han heller ikke protesterede imod at blive mentalundersøgt.

 

Hans forsvarer, advokat Knud Meden, havde krævet navneforbud med henvisning til, at den 41-årige Mohamed Ali Mohamed er en velkendt personlighed i somaliske kredse. Men det krav nægtede retten at efterkomme.

 

Er tidligere dømt for groft gaderøveri

Det er ikke første gang, den velkendte personlighed i somaliske kredse stifter bekendtskab med det danske retssystem.

 

Onsdag den 16. juni 2010 blev den nu dobbeltdrabssigtede Mohamed Ali Mohamed ved Københavns Byret idømt fængsel i to år og seks måneder og derefter udvisning for bestandig for et ualmindeligt groft gaderøveri, hvor han havde kastet salmiakspiritus i ansigtet på en mand, der ikke ville slippe sin mobiltelefon.

 

Læs også
Somalier ernærede sig først som brutal pirat – så forsøgte han at skaffe sig penge ved at søge asyl i stedet for

Ofret kom dengang hurtigt til behandling på Glostrup Sygehus, hvor hans øjne blev skyllet i ni timer for at undgå, at han blev blind for livstid.

 

Mohamed Ali Mohamed ankede dengang promte straffen til Østre Landsret, som nedsatte fængselsstraffen med et halvt år, men stadfæstede udvisningen.

 

Konventionerne

Udvisningen blev imidlertid aldrig til noget, da asylmyndighederne dengang skønnede, at en udvisning ville være synd for ham, da somalieren fik overbevist myndighederne om, at han kunne risikere forfølgelse, tortur eller dødsstraf, hvis man sendte ham til Somalia.

 

Danmark er i den forbindelse bundet af en konvention, der forbyder hjemsendelse af udlændinge, hvis de risikerer at komme til at lide den nævnte overlast.

 

Derfor fik han lov til at blive i Danmark på såkaldt tålt ophold, der betyder, at han skal bo på et asylcenter, hvor han skal overnatte og dagligt melde sig.

 

Og derfor svævede en 33-årig mor og hendes 16 måneder gamle søn i mandags i livsfare efter et ualmindeligt råt og bestialsk knivoverfald.

Læs også
Over 500 somaliere har fået deres opholdstilladelse inddraget, men kun få er rejst ud af landet – nu vil Martin Henriksen have en forklaring

 

Dansk Folkeparti: Personer på tålt ophold bør frihedsberøves

Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, har længe haft fokus på det problem, at udviste kriminelle på tålt ophold ofte udgør en fare for samfundet, og den nuværende sag kommer ikke bag på ham.

 

”Det kommer desværre ikke som en overraskelse, men det er ikke desto mindre stærkt kritisabelt, at vi har den slags tosser til at rende frit rundt i Danmark. Jeg kan forstå, at han er udvist, men opholder sig i Danmark på såkaldt tålt ophold. Han burde være udvist for længst,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis.

 

Martin Henriksen understreger i den forbindelse, at Dansk Folkeparti allerede har rettet henvendelse til justitsminister Karen Hækkerup (S) og bedt hende arbejde for, at flere personer på tålt ophold bliver udvist, og kan de ikke det, så bør de være frihedsberøvet.

 

Retssystemet fungerer ikke optimalt

Dansk Folkeparti har ligeledes tidligere opfordret de andre partier i Folketinget til at se kritisk på de konventioner, Danmark ville overtræde, hvis man smed personer på tålt ophold ud af landet.

 

”Og nu gør vi det igen,” understreger Martin Henriksen til Den Korte Avis, ”og vi håber, at Venstres udmeldinger om at se kritiske på en række konventioner ikke ender med det rene ingenting, som vi desværre har set så mange gange før.”

Læs også
Højesteret ophæver opholdspligten og slipper kriminelle på tålt ophold løs på den sagesløse befolkning – politikerne svigter

 

Med henvisning til den aktuelle sag fremhæver Martin Henriksen, at:

 

”Det her er et klokkeklart eksempel på, at vores retssystem bare ikke fungerer optimalt. Hvis fredelige danskere skal have tillid til systemet, hvilket vi alle har en interesse i, så er det netop sager som disse, vi skal undgå,” understreger Dansk Folkepartis udlændinge- og retsordfører, Martin Henriksen.

 

Venstre er også stærkt forundret

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, forstår heller ikke hvorfor manden ikke er blevet udvist:

 

“Justitsministen må svare på, hvorfor han ikke er blevet udvist. Hvis udvisningsdommen var blevet effektueret, var der en mor og et barn, som ikke var blevet overfaldet, og det er vi nødt til at forholde os til som politikere”. (BT)

 

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen kalder sagen tragisk. Men hun er ikke klar til at bryde konventionerne, siger hun til BT.
Siden 2011 er antallet af kriminelle på tålt ophold i Danmark steget fra 39 til 66, og siden 2007 er ingen af dem blevet udvist. (Ekstra Bladet)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…