Kørte over for rødt flere gange, var oppe på 230 km/t – og endte med at slå Cilla ihjel

Facebookgruppe, 2013

I går var den 23-årige RJ med palæstinensisk baggrund i Københavns Byret – tiltalt for at have kørt den 46-årige Cilla Olander ihjel på H.C. Andersens Boulevard.

 

Cilla Olander kom gående hånd i hånd med sin kæreste på vej hjem fra en hyggelig aften i byen. De begyndte at gå over for grønt lys i en fodgængerovergang, da kæresten så en bil med rasende fart på vej mod dem. Han forsøgte at trække Cilla væk – men for sent. Hun blev ramt af bilen og døde på stedet.

 

Bilen fortsatte og chaufføren forsøgte at stikke af.

 

Men han blev fanget og i går sad han så i rette for at fortælle, hvad der skete. Her var  også flere vidner, som gav deres beretning. BT og Ekstra Bladet var med i retten og beretter i dag udførligt om vidneudsagnene.

 

De bekræfter det forløb, der allerede var kendt i store træk.

 

RJ var til en fest i Farum, da han og andre ville til København. Ingen af de andre ville køre, men det ville RJ gerne – selv om han var frakendt kørekortet og havde drukket tæt. Vidner har tidligere fortalt at bilen kom fræsende ind mod København og en af bilens passagerer fortalte i retten, at hun på et tidspunkt så, at nålen stod på 230 km/t. (Ekstra Bladet)

 

”Jeg kørte lidt stærkt, og jeg kørte også over for rødt flere gange. Jeg tænkte ikke så meget over, hvor stærkt jeg kørte, for det føltes ikke så hurtigt, for jeg var beruset”, sagde den tiltalt. (Ekstra Bladet)

 

Bilen fortsatte ind gennem København forbi Tivoli, hvor man højst må køre 50 kilometer. Her kørte RJ igen over for rødt med 100 km/t. Det var her Cilla og hendes kæreste var på vej over for grønt lys. Det blev hendes død.

 

Tre gange dømt – nu fjerde gang

RJ er allerede tre gange dømt for alvorlige trafikforseelser, hvor menneskers liv har været bragt i fare. (Ekstra Bladet)

 

Han står nu til at få en meget høj straf. Anklageren har krævet fem års fængsel.

Læs også
Iraker er anklaget for grov svindel med asyl og førtidspension – den har kostet danske skatteydere knap 1 million kroner

 

Cilla Olanders mor, hendes 15-årige søn og flere af hendes veninder var med i retten.

 

”Vi får hende ikke tilbage, men vi håber, at dommen danner præcedens. Jeg hader ham ikke, men jeg sendte ham et blik i retten og tænkte, han var en stakkel. Det giver mig fred at sidde her og få sat ansigt på,” sagde en veninde (BT).

 

Det rammer mange mennesker

 

Sådan en trafikulykke går ikke kun ud over den, der bliver dræbt. Den mærker mange mennesker for hele livet. Cillas søn, forældre, venner og mange flere. Det kan Svend og Lillian Drews fortælle alt om.

 

I 2009 mistede de en datter og svigersøn, der blev dræbt af en spritbilist. To teenagepiger blev forældreløse.

 

”Vi kommer aldrig over det. De betød utrolig meget for os. Vi var nært knyttede til hinanden og boede ikke langt fra hinanden. Det har også været meget svært for deres to forældreløse børn, der netop var i en alder, hvor de havde brug for forældrene. Heldigvis er det gået dem godt”, siger Lillian Drews til Den Korte Avis.

Læs også
En stor skare pårørende til en tyrkisk mand optrådte så truende på hospitalet, at fortvivlede sygeplejersker græd

 

”Vi kan ikke forstå, at politikerne ikke tager det mere alvorligt. Straffen for spirituskørsel bør være langt hårdere. Og så skal der indføres alkolåse i alle biler. Det ville forhindre mange af de tragiske ulykker. Men Justitsministeriet har nu i fire år undladt at føre et beslutningsforslag om alkolåse fra Folketinget ud i livet. Det er helt utroligt, at det kan lade sig gøre i et demokrati”, siger Svend Drews.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…