Jeg hjalp med midlertidig bolig og risikerer nu at miste pension

Jeg er en dame på 70, folkepensionist. En af mine venner havde kontakt til to unge mænd fra Østeuropa, som skulle til Danmark og studere på Musikkonservatoriet. De havde ikke umiddelbart noget sted at være. Jeg tilbød, de kunne bo i mit ekstraværelse i max. 3 måneder, medens de søgte bolig.

 

Efterfølgende fik jeg mail fra kommunen, hvor jeg skulle give diverse oplysninger om mine logerende. Det gjorde jeg naturligvis og gjorde også opmærksom på, at perioden ville strække sig over max. 3 måneder.

 

I dag har jeg fået mail fra Udbetaling Danmark. Overskriften er “Partshøring – Der er flyttet 2 personer ind på adressen”.

 

Enlig?

Nu er jeg blevet part i en sag, som “kan have betydning for din pension”, og desuden vil Udbetaling Danmark gerne vide “om jeg fortsat er enlig”.

 

Hvis de ikke hører fra mig inden 14 dage, behandler de min “sag” ud fra de oplysninger, de har! Gad vide, hvad de mener med det?

 

De har fået oplysningerne fra Folkeregistret. Mon ikke det havde været nemmere både for dem og mig lige at checke fødselsåret for parterne? Det må da umiddelbart fremgå et eller andet sted? Men måske kunne de forestille sig, at jeg havde fået fat i to unge mænd at muntre mig med i min alderdom?

 

Bureaukratiet vokser og vokser, ikke kun i EU men åbenbart også i Danmark. Og der er vel ikke nogen, der stopper det? Der bliver jo flere og flere, der lever af det.

 

Ovenstående er til skræk og advarsel, hvis nogen kunne tænke sig at hjælpe et par unge studerende med midlertidig bolig.

 

E. C. Andersen

 

Efterskrift:

Læs også
Bureaukrati stjæler tid og arbejdsglæde

 

Efter at have talt med Udbetaling Danmark kan jeg forstå, at “de vil holde øje med mig for at se, om mine logerende flytter”. Måske skulle jeg få fat i tidligere Direktør for Skat København, Erling Andersen, han er jo så god til det dér med hvem, der bor hvor og hvor længe. 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…