Politikere raser: Brøndbys superligaklub gør det nemmere for Hizb ut-Tahrir at få kløerne i de unge boldtalenter

Collage: Asger bonnevie

Da det i maj måned i år blev afsløret, at Hizb ut-Tahrirs ledelse havde taget magten i bestyrelsen i vestegnsklubben Brøndby Strand IK og ved den lejlighed blandt andet forbød røde pølser og øl i klubbens cafeteria, vakte det panderynken hos både politikere og frivillige ledere.

 

Således udtalte klubbens tidligere formand, Henrik Pedersen, dengang:

 

”Kan du forestille dig en bedre platform for Hizb ut-Tahrir end en fodboldklub til at komme i kontakt med unge muslimske drenge,” sagde han dengang og fortsatte:

 

”Når du samtidig har at gøre med nogle dygtige agitatorer, der er virkelige gode til at få tingene til at se godt ud, kan man godt blive bekymret for, hvad den base kan føre til,” sagde Henrik Petersen dengang til Politiken.

 

Nu giver superligaklubben Brøndby islamisterne det blå stempel

I går kunne Ekstra Bladet afsløre, at superligaklubben Brøndby IF har indledt et samarbejde med islamistklubben Brøndby Strand IK om talentsamarbejde.

 

Samarbejdsaftalen blev i går aftes bekræftet ved arrangement, hvor det fremtrædende medlem af Hizb ut-Tahrir, Zahid Mansoor, der nu er formand for Brøndby Strand IK, ifølge Ekstra Bladet bød velkommen.

 

Herefter blev ordet givet til først koordinator i Brøndby IF, Steen Jølnæs, og derefter til superligaklubbens sportsdirektør, Per Rud.

 

Klubbens kasserer: Ikke-muslimer skal heller ikke spilde tid på demokrati

I Brøndby IF er hverken koordinator eller sportsdirektør Per Rud åbenbart klar over hvad det er for en klub, de sender deres unge talenter til i samarbejdets ånd.

 

Da det i maj måned i år lykkedes Hizb ut-Tahrir at overtage magten i Brøndby Strand IK, blev et andet fremtrædende medlem, Ibrahim Atrach, kasserer i klubben, og han lagde ikke skjul på klubbens linje i forhold til opdragelsen af de unge, der bliver overladt i klubbens varetægt:

 

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

”Uanset om man er muslim eller ikke-muslim, vil jeg sige: Prøv lige at overveje, om dette demokrati er værd at spilde tid på,” sagde han dengang til Ekstra Bladet om den demokrativejledning, som unge muslimer og ikke-muslimer vil få i den fodboldklub, som Brøndby IF nu vil samarbejde med om unge talenter.

 

På Christiansborg korser politikerne sig

Da Ekstra Bladet i går kunne afsløre, at superligaklubben Brøndby IF havde indgået et talentsamarbejde med islamistklubben Brøndby Strand IK, vakte det opsigt på Christiansborg.

 

Selv hos socialdemokraterne, hvor udlændingeordfører Mette Reissmann ifølge Ekstra Bladet afleverede denne besked til superligaklubben Brøndby IF:

 

”Brøndby IF skal overhovedet ikke samarbejde med den klub. Det legitimerer, at man har en klub med en talsmand fra Hizb ut-Tahrir i front. Det er helt unødvendigt. Hizb ut-Tahrir er den mest udemokratiske organisation, vi overhovedet har herhjemme.”

 

Samme toner lyder fra Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen.

 

”Det er rigtigt uheldigt og sender et signal om, at man godt kan samarbejde med islamister. Danske fodfoldklubber skal overhovedet ikke samarbejde med ekstreme muslimer. Det er langt ude, og det skal vi alle tage afstand fra,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

 

”Jeg kender flere Brøndby-fans, og jeg tror ikke, at de er tilfredse med det samarbejde, vi ser her, og som BIF både skal og bør stoppe omgående,” understreger Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen.

 

Selv De radikale vil forbyde Brøndby IF’s nye samarbejdspartner

Meget tyder på, at Brøndby-direktør Per Rud er totalt uvidende om, hvem det egentlig er, han har med at gøre, når han indleder et samarbejde med Hizb ut-Tahrir.

 

For det første er hans samarbejdsorganisation forbudt i adskillige lande. Blandt dem Tyskland. For det andet har selv De Radikale forsøgt at få organisationen forbudt i Danmark.

 

Således opfordrede Det Radikale Venstres daværende kulturordfører, Simon Emil Ammitzbøll, i august 2007 Justitsministeriet til at indsamle beviser mod Hizb ut-Tahrir med det formål at forbyde organisationen.

 

Som de første fremsatte Dansk Folkeparti i april 2002 et forslag i Folketinget om at tvangsopløse Hizb ut-Tahrir, men forslaget blev ikke vedtaget, da daværende rigsadvokat Henning Fode ikke fandt juridisk grundlag for at forbyde organisationen.

 

Læs også
Skandale: Politimand truede dansk far, der protesterede mod rabiate islamister, men holdt hånden over islamisterne

Ikke desto mindre forsøgte daværende justitsminister Lene Espersen i foråret 2007 at opløse organisationen og bad endnu engang rigsadvokaten finde grundlag for en tvangsopløsning, efter at Hizb ut-Tahrirs nuværende formand, Fadi Abdullatif var blevet dømt for trusler mod jøder. Men heller ikke denne gang fandt Henning Fode, at der i henhold til Grundloven var juridiske belæg for at opløse organisationen.

 

Fængsel for religiøse trusler mod Anders Fogh Rasmussen

Forsøgene på at forbyde superligaklubben Brøndby IF’s nye samarbejdspartner bunder i Grundlovens paragraf 78 styk 2-5, hvor det hedder, at ”Foreninger, der virker ved eller søger at nå deres mål ved vold, anstiftelse af eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende, bliver at opløse ved vold.”

 

Således blev formanden for Hizb ut-Tahrirs danske afdeling, Fadi Abdullatif i august 2006 idømt tre måneders fængsel for trusler mod Anders Fogh Rasmussen på grund af en løbeseddel med følgende tekst, efter at regeringen havde besluttet at sende soldater til Irak:

 

”Drag af sted for at hjælpe jeres brødre i Fallujah i Irak og udslet jeres regenter, hvis de står i vejen for jer.”

 

Tidligere var han i 2003 blevet idømt 60 dages betinget fængsel for trusler og opfordring til drab på jøder som følge af en løbeseddel med følgende Koran-citat: ”Og dræb dem, hvor end I finder dem, og fordriv dem, hvorfra de fordrev jer.”

 

Men den slags bagateller med opfordring til drab på statsledere og jøder generer åbenbart ikke ledelsen i superligaklubben Brøndby IF. Her sender de gerne deres unge talenter i kløerne på islamister af værste skuffe.

Læs også
Vores naboland i opløsning: Nu har Sverige fået en regering med en minister, der hylder ekstrem islamist
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…