Bed og der skal gives dig, søg og du skal finde!

Herlev Hospital

Min kollega i Regionsrådet, DF’eren Kenneth Kristensen Berth kender ikke forskel på en bederum og en moske når han skriver om det kommende center på Herlev Hospital for fordybelse og tro.

 

En moske er en bygning med en minaret og med religiøs undervisning. Den her bygning har ikke en minaret eller nogen som helst undervisning! Det er et sted for sørgende og søgende mennesker i nød om de er kristne, jøder, muslimer, hinduer eller humanister!

 

I denne korte avis gør han sig klog på religiøse bygninger i forbindelse med en fondsdonation fra A.P. Møller og hustrus Chastine McKinnnys Fond til almene Formål til Herlev Hospital.

 

Her kan den ærkedanske og stærkt kirkeligt støttende Fond givet et stort millionbeløb til fordybelse og tro med særligt henblik på at bygningen er bredt favnende religiøst og humanistisk. Og tak for det!

 

En moské lyder værre end et bederum

Min kollega, Kenneth Kristensen Berth er rasende på den evangelisk-lutherske danske befolknings vegne. Den uvidenhed omkring, hvad en moske er, er måske fingeret. Det lyder ligesom bedre med en moske, mere farligt, noget med terrorister eller bomber!

 

Et bederum er altfor rart, næsten sympatisk. Men selvom det er nok så meget et bederum, så er Kenneth Kristensen Berth rasende, fordi der efter hans mening ikke har været en debat, i og med, at punktet på sidste regionsrådsmøde var fortroligt. Hvorfor? Fordi det er et tilsagn om en fondstildeling, der kunne være stemt ned af et flertal. Men den blev vedtaget med tak af et stort flertal efter en debat, alle rådsmedlemmer kunne deltage i!

 

Min kollega vil sikkert gerne have haft en endnu længere debat i regionsrådet end den, han fik. Det er med dette ydmyge muslimske bederum, som det er med DF’s sag med de halalslagtede bøffer på Hvidovre Hospital sidste år. Det er virkeligt et stort samfundsproblem! Meget større end arbejdsløsheden og den sociale skævvridning.

 

I sidste ende mener jeg, at min kollega igen er ude i et ideologisk togt for at afskaffe trosfriheden for danskerne og skabe et Danmark, der ikke mere kan se sig selv i øjnene af skam over sin egen usselhed!

 

Flemming Pless, sognepræst Christians kirke, Regionsmedlem Region Hovedstaden (A)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…