Her kravler en baby rundt tæt på kanten – klik ind og se det billede af barnet, som har chokeret verden over

Foto: Colourbox

Et lille barn, der ligger i kravleposition faretruende tæt på kanten af et fjeld. Det billede har chokeret mange.

 

Hændelsen udspillede sig på Prædikestolen, en meget populær turistattraktion i det sydvestlige Norge for mindre end to uger siden.

 

Prædikestolen er et fladt, firkantet klippefjeld, et bjergplateau, som tårner sig 604 meter over den smukke Lysefjord.

 

Der er ikke noget hegn eller rækværk, der beskytter de besøgende på klippen. Det må de selv sørge for. Argumentet lyder nemlig, at et hegn vil ødelægge stedets naturlige skønhed.

 

Jagten på det perfekte billede

For nogle uger siden var Fred Sirevåg på vandretur med sin datter netop ved Prædikestolen. Her var han vidne til et noget særpræget foto-shoot.

 

Han observerede, hvordan en baby blev båret hen til kanten af fjeldet, hvorefter den voksne gik væk for at en anden kunne tage kameraet frem og begynde at knipse billeder. Fred Sirevåg følte sig provokeret af det, han så.

 

”Jeg reagerede. Jeg har jo haft små børn selv, og når de netop har lært at kravle, så skal der ikke så meget til, før de ruller rundt,” siger Fred Sirevåg til vg.no.

 

”Jeg bliver jo lidt provokeret. Det at voksne folk går hen til kanten for at kikke, det må de gøre som de vil, men når man lægger en lille baby på kanten, det må jeg sige er meget uansvarligt,” fortæller han til vg.no.

 

Det hele var overstået på et til to minutter, og heldigvis skete der ikke noget med barnet. Hændelsen fandt sted nogle få meter nedenfor selve plateauet ved Prædikestolen. (vg.no)

 

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

Biledet af babyen faretruende tæt på kanten er gået verden rundt. Chris Kitching har tweetet dette billede taget af Fred Sirevåg. Twitter/Chris Kitching

 

Der har heldigvis kun været få ulykker ved Prædikestolen. Sidste efterår faldt en spansk turist ned og mistede livet. Det vides dog ikke om det var selvmord.

 

Det tager to timer at vandre op til det spektakulære naturpanorama. (b.dk)

 

Sidste år besøgte 205.000 mennesker det smukke fjeld. (vg.no)

 

Foto: Colourbox

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…