Asylfidus: Voksne asylansøgere forsøger at fuppe sig til at være børn

Arkivfoto:Avpixlat

Danmark er gennem de sidste par år blevet en magnet for asylansøgere, og mange af dem skyr ingen muligheder for at få de eftertragtede opholdstilladelser med lukrative velfærdsydelser, der automatisk følger efter, så snart opholdstilladelsen er i hus.

 

 

Falske papirer eller papirer, der ifølge asylansøgerne er blevet væk under transporten, er nogle af knebene, som asylmyndighederne bruger oceaner af tid på at forsøge at gennemskue.

 

 

Et af knebene, et stigende antal asylansøgere anvender, er at lyve sig under 18 år og dermed komme ind under kategorien uledsagede mindreårig asylansøgere med de fordelagtige muligheder, det giver for at få opholdstilladelse.

 

 

Altså flygtningebørn, der dukker op alene uden forældre eller andre pårørende.

 

 

Over 200 af børnene viste sig at være voksne

I perioden fra oktober sidste år og til og med oktober i år landede i alt 744 såkaldte flygtningebørn, altså børn og unge op til 18 år, og søgte om asyl.

 

 

Af tal fra Justitsministeriet fremgår det, at 300 af dem blev alderstestet ved hjælp af blandt andet røntgenfotografering af tænder og håndknogler, og det viste sig, at 71,7 procent af dem eller i alt 215 viste sig at være 18 år og derover.

 

 

En tidligere test, der omfattede de 637 uledsagede flygtningebørn, der søgte asyl i Danmark i 2011 og 2012, viste, at 51 procent af dem eller i alt 327 var 18 år og derover.

Læs også
Tandteknikeren Bernt Herlitz afslørede ‘asylbørns’ sande alder – nu er han selv stillet for retten

 

 

”Erfaringsmæssigt har det vist sig, at en stor del af de ansøgere, der bliver testet, vurderes til at være voksne. Vi alderstester derfor, når der er formodning for, at ansøgeren ikke er mindreårig,” sagde ansvarlig kontorchef i Udlændingestyrelsen, Bjørn Hørning, dengang til Metroxpress.

 

 

Flest fra Syrien og Eritrea

Medens blot 45 uledsagede syriske flygtningebørn under 18 år sidste år søgte asyl i Danmark, er antallet alene her i årets første ti måneder blevet lidt over firedoblet til 191. I 2012 var antallet helt nede på 14.

 

 

Samme forhold gør sig gældende vedrørende Eritrea. Sidste år blev der slet ikke registreret uledsagede flygtningebørn under 18 år fra Eritrea i modsætning til i år, hvor antallet i årets første ti måneder pludselig er eksploderet til 179.

 

 

Læs også
Iraner slap for udvisning til hjemlandet, fordi det ville være farligt for ham – kort efter sendte han glade feriehilsner fra … Iran

Også statsløse børn, hvilket primært vil sige palæstinensere, har fået øjnene op for mulighederne i Danmark. Således har 53 personer søgt asyl mod 13 sidste år og blot fem i 2012.

 

 

Alt i alt har 659 uledsagede flygtningebørn officielt under 18 år her i årets første ti måneder foretaget rejser på op til flere tusinde kilometer for at komme til Danmark og søge asyl. Sidste år lå antallet på 354. medens det i 2011 var på 282.

 

 

Druk og masseslagsmål på børneasylcenter

Efter at have foretaget de lange rejser til Danmark på op til flere tusinde kilometer, bliver de asylsøgende og uledsagede børn anbragt på specielle børneasylcentre, hvor der indimellem opstår værtshuslignende situationer med druk og masseslagsmål.

 

 

Således måtte Midt- og Vestjyllands Politi natten til onsdag den 27. august i år rykke ud til at større slagsmål mellem en gruppe somaliere og syrere på børneasylcentret Vestervig i Thy. Ifølge politiet var det sandsynligvis fuldskab, der have fået gemytterne til at koge over.

 

Læs også
Uledsagede flygtningebørn udløser brandalarm for sjov – men ’straffen’ er absurd

 

Tidligere på året, lørdag den 17. maj om aftenen, blev politiet i to omgange kaldt ud børneasylcentret. Første gang som følge af vold og ballade på grund af en fodboldkamp og senere på aftenen på grund af knivstikkeri mellem to grupper asylansøgere.

 

 

Tilbage i august 2011 var Midt- og Vestjyllands Politi nødt til at sende seks patruljevogne til børneasylcentret i Vestvig for at genoprette ro og orden, efter at 30 afghanske såkaldt mindreårige asylansøgere var gået amok, havde taget magten over centret og var i fuld gang med at smadre inventaret, medens det rædselsslagne personale havde barikeret sig på første sal.

 

 

De uledsagede mindreårige begår også overfald og røveri.

Ifølge Rigspolitiet og Udlændingestyrelsen har rundt regnet hver fjerde asylansøger i 2013 været i konflikt med straffeloven.

 

 

Heller ikke de mindreårige asylansøgere holder sig tilbage. Således overfaldt tre uledsagede mindreårige asylansøgere, to 17-årige og en 15-årig i august i år en 42-årig mand uden for 7-elevenbutikken ved Hillerød Station. Efter at have sparket og slået ham, stjal de hans mobiltelefon og andre værdigenstande.

Læs også
De bliver kaldt ‘flygtningebørn’, men det krævede to politipatruljer for at få standset deres vold på et asylcenter

 

 

Det lykkedes Nordsjællands Politi at pågribe alle tre, som var installeret på et børneasylcenter i tilknytning til Gribskovlejren.

 

 

Ingen bliver smidt ud på grund af kriminalitet

En kriminel løbebane som asylansøger er ingen hindring for at få asyl i Danmark. Uanset fængselsstraf med videre fortsætter asylbehandlingen, og er personen efter myndighedernes opfattelse berettiget til asyl, får vedkommende det med bolig, familiesammenføring og varig forsørgelse af det offentlige.

 

 

For uledsagede såkaldt mindreårige asylansøgere er situationen ekstra fordelagtig uanset kriminalitet eller ej. Hvis de kan overbevise myndighederne om, at de ingen familie har i hjemlandet, og at der heller ikke her er institutioner, de kan anbringes på, bliver de ikke sendt retur, selvom de ikke er berettiget til asyl efter de gældende regler.

 

 

Læs også
“Griske flygtninge” brugte fidus til at springe danskere over i boligkøen – Inger Støjberg ændrer nu loven

Derfor lyver så mange om deres alder, og derfor kan de alle roligt opføre sig som voksne med druk, masseslagsmål, overfald og gaderøverier.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…