Skiftedag: Nu er tvangsdigitaliseringen en realitet

Collage: Asger Bonnevie

I lørdags var det d. 1. november. Det kaldte man i gamle dage ude på landet for ”skiftedag”, fordi det typisk var tidspunktet, hvor man ansatte og afskedigede tyende. Vore dages tyende er et bredt udsnit af den danske befolkning – især de borgere, der har været med til at bygge velfærdssamfundet op, har betalt skat gennem et langt liv og nu for de flestes vedkommende har passeret de 60 år.

 

Tvangsdigitalisering udtryk for politisk magtarrogance

Magthaverne i dette land regner dem i hvert fald ikke for ligeværdige borgere, som man skylder respekt og hensyn. – 1. november var således dagen, hvor den skandaløse tvangsdigitalisering trådte i kraft. Al kommunikation mellem det offentlige og borgerne skal herefter foregå digitalt.

 

Kaos venter lige om hjørnet, idet kun 62% notorisk er klar til den nye papirløse tid med passwords, koder og jævnlige opdateringer på netværket, hvis man da ellers er i besiddelse af en computer.

 

Hvis den lovgivende forsamling havde bestået af voksne modne mennesker med en vis portion af den livserfaring, som giver grobund for at forstå og respektere andre end sig selv, og ikke af en flok velfærdsforkælede og karrièrefikserede store historieløse børn, så var det aldrig kommet så vidt.

 

En sådan grad af digitalisering er et overgreb mod en stor del af befolkningen og burde anstændigvis have være indfaset gradvist over en længere årrække.Mange borgere er som sagt ikke klar til en så gennemgribende ændring i kommunikationen med myndighederne, og det er i høj grad  et stort spørgsmål, om diverse myndigheder og de it-systemer, de råder over, selv er klar til den totale digitale kommunikation? Hvordan ligger det med sikkerheden og garantien for, at fortrolige oplysninger forbliver fortrolige?

 

For god ordens skyld vil jeg ikke undlade at nævne, at jeg personligt længe har været klar til at modtage digital post. Men det bortforklarer ikke det overgreb mod befolkningen, der er tale om ved over en nat at gøre det obligatorisk og på den måde gøre mange både yngre og ældre danskere, for hvem it-verdenen ikke er dagligdag, og som indtil 1. november i år var selvhjulpne, afhængige af andres hjælp for at kommunikere med et offentligt system, som de selv er med til at finansiere over skatten.

 

Totalitær tvangsdigitalisering et resultat af traditions- og historieløs politikergeneration

Big Brother er kommet. Ganske vist lidt forsinket i forhold til Orwells ”1984”, men en traditions- og historieløs politikergeneration har åbnet døren for en totalitær tvangsdigitalisering.

Ja, der har sandelig været skiftedag 1. november. Folkevalgte, der træffer beslutninger på folkets vegne, er et system, der nu er skiftet ud med ”herskab og tjenestefolk”. Herskabet er politikerne, og tyende er befolkningen. I øvrigt er vores store public service medie, Danmarks Radio, et spejlbillede af den situation. 

Del på Facebook