Skal du bestille hotel til ferien? – Her er 10 gode råd fra en ekspert

Fotos: Trivago

Internettet er en guldgrube for turister. Her finder du nemt og hurtigt et væld af turist- og hotelinformation. Alt fra anmeldelser af forskellige hoteller til hjemmelavede guider. Men i den omfattende jungle af tips og tricks er det også let at fare vild. Hotelsøgemaskinen www.trivago.dk har derfor noteret 10 insidertips, du ikke vil være foruden.

 

1.      Læs hotelanmeldelser fra andre rejsende

Hvem ønsker ikke at bo på et godt hotel, når det endelig er tid til ferie. At få fuld valuta for pengene er ikke altid let. Derfor bør du drage fordel af andre rejsendes erfaringer.

 

Både positive og negative vurderinger vil hjælpe dig til at danne et bedre billede af hotellet. Det kan være alt fra information om morgenmaden, den generelle service eller badeværelsets tilstand. Hvis hotellet har et stort antal anmeldelser, vil den samlede vurdering give et ganske sandfærdigt billede.

 

En persons klager vil ikke få stor indflydelse på 100 begejstrede gæster. Læs folkets anmeldelser og bliv ikke narret af hotellets polerede billeder.

 

2.      Tænk over, hvad der er vigtigt for dig

Det er ganske vist nyttigt at lytte til erfaringer fra andre rejsende, men det er vigtigt at sortere i informationen, så du får viden om hvad der er vigtigt dig. Er hotellets bar kritiseret, betyder det ikke så meget, hvis du sjældent sætter dine ben i hotelbaren.

 

Derfor er det en god ide at tjekke hotellets faciliteter, før du bestiller. Hvis hotellet mangler faciliteter som du værdsætter, har du stadig mulighed for at ændre dit valg af hotel.

 

Det er nemt at blive skuffet, hvis f.eks. hotellets spa-område viser sig blot at være en sauna. For mange er internetadgang essentielt, og så bør man tjekke for ekstra tilslutningsomkostninger, og om internettet også er tilgængeligt på værelset.

 

3.      Dobbelt-tjek hotellets beliggenhed og tilgængelighed

Leder du efter en ferie fyldt med sightseeing eller total afslapning på stranden, er det en fordel, hvis hotellet er beliggende tæt på gode transportforbindelser eller i gåafstand til havet. Skientusiast? Bo tæt på liften. Festabe?

 

Bo tæt på barer og diskoteker. Ganske enkelt – overvej hotellets placering grundigt, og benyt en bookingside med et kort, så du kan se præcist hvor hotellet ligger. Dernæst dobbelttjek med hotellets egen beskrivelse. Centrum i en by som Istanbul med mere end 13 millioner indbyggere, er ofte defineret anderledes end andre mindre byer. Hvad der umiddelbart kan ligne en 3 minutters gåtur til centrum, kan vise sig at være 3 timer med trætte ben.

Læs også
Tjek udløbsdatoen på dit EU-sygesikringskort inden sommerferien

 

4.      Filtrer dine resultater

Når du leder efter det perfekte hotel i en søgemaskine, kan du ofte filtrere dine søgeresultater. For eksempel kan du begrænse din søgning i forhold til hotellets omdømme, faciliteter, stjerner, pris eller antallet af mulige sengepladser. Planlægger du en tur til New York eller London, bliver du hurtigt oversvømmet med hotelforslag. Tilpas din søgning efter dine behov og minimer antallet af passende hoteller.

 

5.      Bemærk værelsestypen

Vær opmærksom på hvilken værelsestype du bestiller. Rejser du alene eller i par, vil du have dobbeltseng, to enkeltsenge, eller måske to enkeltværelser. Ønsker du at forkæle dig selv med en suite, eller rejser du på et stramt budget. Rejser du i lavsæsonen, når hotellerne ikke er overfyldte, kan du bede hotellet om en gratis opgradering. Hotellerne er ivrige eller tilbagevendende kunder, og det er derfor sjældent et problem at få lidt ekstra for pengene, når der er færre besøgende. Du skal bare være modig nok til at spørge.

 

 

6.      Vær opmærksom på, hvad der er inkluderet i prisen

Alle hoteller har deres egen praksis for, hvilke ydelser der er inkluderet i værelsesprisen. Det er altid klogt at tjekke, hvad hotellet præcis tilbyder som en del af opholdet. Er internet og diverse måltider inkluderet? Findes der hårtørrer og adapter? I særlige tilfælde, kan shampoo, badeolier og sæbe medføre ekstra gebyrer. Og glem ikke minibaren, som på mange hoteller kan have ekstremt høje priser. En sodavand smager sjældent bedre, bare fordi den koster 50 kroner.

 

Læs også
Gribskov Kommune kaldes Nordsjællands perle – få en guide her

7.      Fokuser ikke for meget på stjernerne

Antallet af stjerner er sjældent den bedste måde at vurdere et hotel. Stjernerne kan indikere en vis klasse, men bør ikke være en afgørende faktor. I nogle lande opkræves hotellerne ekstra skat for antallet af stjerner, hvilket kan have en indflydelse på kategoriseringen. Turisterne får ofte en bedre oplevelse på et anerkendt tre-stjernet hotel, end på et miskrediteret fire-stjernet hotel. En kombination af et godt omdømme og antallet af stjerner giver dig den bedste basis for, at finde det ideelle hotel.

 

8.      Sammenlign, sammenlign og sammenlign

Hotelpriser kan variere kraftigt afhængigt af hvilken bookingside, du bruger. Derfor er det en fordel at bruge et websted, der sammenligner så mange bookingsider og hotelpriser som muligt. En hotelsøgemaskine som for eksempel trivago, sammenligner en lang række priser fra både hotelbookingsider, rejsebureauer og hotelkæder. At sammenligne tilbud fra flere parter på en gang, gør det lettere, at sortere hotellerne og finde den bedste pris.

 

9.      Fleksible datoer sænker prisen

Har du muligheden for at være lidt fleksibel med rejsedatoerne, kan der være mange penge at spare. En ændring på blot et par dage kan sænke prisen drastisk. Hotelpriser varierer afhængigt af ledighed, og ledigheden er som regel lavest sidst på ugen og i weekenderne. Nogle gange kan du endda få flere nætter for samme pris, hvis du er villig til at rykke opholdet en smule.

 

10. Vælg den rette destination på det rette tidspunkt

Hotellerne har ikke faste priser, men priserne svinger derimod meget afhængigt af sæsonen. Temperaturen er muligvis mere behagelig end måneden tidligere, men kan du tage på storbyferie i august i stedet for september kan der være penge at spare.

 

Læs også
Gode råd til de mange, der skal med fly til udlandet – her er de populærer rejsemål

Højsæsonen varierer fra by til by, men en god tommelfingerregel er, at storbyerne ofte er dyrest i maj-juni og september-oktober, mens strandferier er dyrere i juni-september. Alt er relativt billigt i årets tre første måneder, altså lige bortset fra skidestinationerne.

 

 

Om trivago:

www.trivago.dk giver rejsende en unik mulighed for at finde det perfekte hotel til den bedste pris. trivago hjælper hver måned 45 millioner brugere med at sammenligne priser fra mere end 200 hotelbookingsider. Mere end 700.000 hoteller og mere end 82 millioner hotelanmeldelser fra hele verden er inkluderet i trivago’s søgninger, som dermed giver brugerne de bedste vilkår i deres rejseforberedelse. I gennemsnit sparer rejsende 35 % per booking ved at benytte trivago. For at gøre det så nemt som muligt lader trivago tilmed den rejsende søge efter en bestemt region, by eller hotelnavn. trivago GmbH blev grundlagt i 2005 og har hovedkvarter i Düsseldorf, Tyskland, hvorfra de mere end 39 forskellige landeplatforme drives af virksomhedens medarbejdere.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…