Retssystemet blokerer for udvisning af somalisk voldtægtsmand – offeret føler sig totalt svigtet

Selv om man ikke er dansk statsborger, er man fortsat velkommen til at blive Danmark på trods af, at man ikke blot har voldtaget en 10-årig pige, men også forsøgt voldtægt mod hendes 9-årige veninde samt begået groft sexovergreb mod en 17-årig pige.

 

Det kan den 18-årige somalier, Ahmed Omar Mohammed, nu glæde sig over. Han var ellers i byretten blevet dømt til udvisning for de nævnte sexovergreb. En dom, som Vestre landsret ændrede til betinget udvisning, så han kunne blive i landet.

 

Det var anklagemyndigheden ikke tilfreds med. Man ville have ham smidt ud af landet, og ansøgte derfor om at få sagen prøvet ved Højesteret.

 

I går kom svaret. Procesbevillingsnævnet afslog Rigsadvokatens ansøgning om at få den betingede udvisningsdom prøvet ved Højesteret med den begrundelse, at sagen ikke var principiel nok.

 

Det betyder, at somalieren på trods af ualmindeligt grove sexforbrydelser fortsat kan blive i Danmark, efter at han har afsonet sin dom på seks års fængsel.

 

Voldtægt af mindreårig og to voldtægtsforsøg, det ene med knivtrussel

Den 19. november sidste år lokkede Ahmed Omar Muhammed en 10-årig pige og hendes 9-årige veninde væk fra en legeplads i Gullestrup ved Herning og ind i en nærliggende skov.

 

Her voldtog han først den 10-årige pige og forsøgte derefter ligeledes at voldtage hendes 9-årige veninde.

 

Det lykkedes imidlertid veninden at undslippe. Hun løb hjem til sine forældre, som alarmerede politiet.

 

Ligeledes i 2011 forsøgte somalieren voldtægt mod en 17-årig pige, som han hev ned i en kælderskat i Herning, hvor han truede hende med en kniv og tvang hende til oralsex.

 

Offer er målløs og chokeret 

Læs også
Minister har fået nok: Mandlige migranter skal kunne smides ud af landet, hvis de gentagne gange krænker kvinder

Den dengang 17-årige pige, Desiree Klein, som med en kniv blev tvunget til at dyrke oralsex med somalieren, var rystet, da hun fik nyheden om, at sagen alligevel ikke kommer for i Højesteret.

 

”Den kommer ikke for Højesteret? Det er bare løgn. Jeg er fuldstændig målløs. Han skal jo bare ud af landet, han skal da ikke have lov til at blive. Jeg må indrømme, at jeg havde regnet med, at den kom i Højesteret,” sagde en tydeligt chokeret Desiree Klein i går til BT og fortsatte:

 

”Det er virkelig nedtur, at han bare kan gå rundt herude på gaden, når han bliver løsladt. For så risikerer jeg jo at møde ham igen.”

 

Og der går ikke så lang tid inden det sker.

Den voldtægtsdømte somalier Ahmed Omar Mohammed blev varetægtsfængslet den 26. november 2011, og som nævnt senere idømt seks års fængsel.

 

Hvis han bliver løsladt på halv tid, hvilket ikke er usandsynligt, kan Desiree Klein således risikere at løbe på ham allerede i slutningen af november i år, da perioden under varetægtsfængslingen medregnes i afsoningstiden.

 

Under alle omstændigheder må hun påregne, at han fra november næste år atter spankulerer frit omkring i gaderne efter at være blevet prøveløsladt på to tredjedele tid. Det bliver alle indsatte i danske fængsler, medmindre ganske særlige forhold såsom manglende bolig taler i mod det.

Læs også
Lars Løkke holdt møde med Marokkos udenrigsminister om Mansour, der er dømt til udvisning – her er det svar, han fik

 

Venstres Kristian Jensen: ”Jeg er rasende!”

På sin facebook skriver tidligere skatteminister Kristian Jensen (V) i en kommentar, at han nu vil have justitsministrens holdning til sagen, og han lægger i det hele tager ikke fingre imellem:

 

”Jeg er rasende! Her har vi en vigtig sag om grænserne for, hvilken forbrydelse, der skal give udvisning af Danmark. Og jeg mener, at hvis man prøver at voldtage 10-årige piger, så har man INGEN plads i Danmark.”

 

Dansk Folkepartis Peter Skaarup: ”Nu bliver det umuligt at udvise i lignende sager”

Hos Dansk Folkeparti er partiets retsordfører, Peter Skaarup, forbløffet og dybt bekymret over procesbevillingsnævnets afvisning af at prøve udvisningen ved Højesteret.

 

”Det her betyder reelt, at det i fremtiden bliver umuligt at udvise sexforbrydere i lignende sager. Nu bliver det Venstre Landsrets afgørelse, der kommer til at danne grundlag for fremtidige domme ved byretterne,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis.

 

Han vil nu indkalde justitsminister Morten Bødskov i samråd om sagen.

Læs også
Nye tal viser, at antallet af voldtægter stiger, og asylansøgere bliver dømt for vold i stor stil – men indbrud falder

 

Vil stramme udvisningsreglerne

Som følge af Vestre Landsrets afgørelse vil Dansk Folkeparti nu have Folketinget til at stramme reglerne for udvisning af kriminelle udlændinge, oplyser partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen.

 

”Så snart Folketinget åbner vil vi fremsætte forslag om at stramme udvisningsreglerne således, at der altid skal ske udvisning af kriminelle udlændinge, medmindre det med sikkerhed strider mod Danmarks internationale forpligtelser,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og understreger:

 

”Tilliden til retssystemer har i dag fået et alvorligt knæk. Den lempelse, som regeringen har gennemført i forhold til udvisningsreglerne, kan meget vel være årsagen til, at voldtægtsforbryderen ikke udvises.”

 

Socialdemokratiet og SF stemte i 2010 for Martin Henriksen stramning

Ordlyden i den stramning af udvisningsreglerne, som Martin Henriksen nu vil have Folketinget til at vedtage, er helt identisk med den stramning af udvisningsreglerne, som VKO gennemførte i sommeren 2011 med støtte fra Socialdemokratiet og SF.

 

Efter pres fra EU ændrede justitsminister Morten Bødskov (S) straks efter den nuværende regerings tiltrædelse imidlertid reglerne, således at udtrykket ”med sikkerhed” blev fjernet.

Læs også
Undgå sexoverfald på kirkegården – tysk avis formidler råd til kvinder

 

”En forbedret beskyttelse mod udvisning”

Således skrev justitsminister Morten Bødskov i foråret 2012 til EU’s kommissær for indre anliggende, Viviane Reding, om lovændringen blandt andet, at:

 

”Dette vil blandt andet indebære, at den eksisterende ordlyd ”med sikkerhed” vil blive slettet for at give end forbedret beskyttelse mod udvisning.”

 

Over for Folketinget erklærede Morten Bødskov imidlertid det stik modsatte, nemlig at lovændringen intet ændrede i forhold til den hidtidige stramme udlændingepolitik, som ville blive videreført, hvilket dengang fik Venstres Søren Pind til at beskylde ham for ”dobbeltspil af værste skuffe”.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…