Regeringen anklages for slingrekurs i udvisning af kriminelle

I oktober sidste år blev to kvinder med to ugers mellemrum voldaget i en i en baggård ved Boulevarden i Aalborg.

 

Voldtægtsmanden første offer var en 27-årig kvinde, der blev overfaldet og slæbt ind i baggården, medens det andet offer var 21-årig kvinde, der led samme skæbne.

 

Takket være et godt signalement fra de to voldtagne kvinder, lykkedes det ret hurtigt for Nordjyllands  Politi at få voldtægtsforbryderen indkredset og anholdt.

 

Der var tale om en 18-årig pakistansk mand, og ved retten i Aalborg blev han i tirsdags den 17. september idømt fem års fængsel og udvisning for bestandig efter endt afsoning.

 

Ifølge anklageren ved Nordjyllands Politi, Ingrid Munch Hansen, modtog den 18-årige pakistaner dommen, skriver Ritzau.

 

Til gengæld giver det ikke udvisning at voldtage en 10-årig pige

Dagen efter udvisningsdommen ved retten i Aalborg blev det onsdag fastslået, at en 18-årig somalier fra Gullestrup ved Herning ikke kunne udvises, selvom han havde voldtaget en ti-årig pige, forsøgt voldtægt mod en 9-årig  og med hjælp af en kniv havde tvunget en 17-årig pige til oralsex i en kælderskakt i Herning.

 

Det havde Vestre Landsret besluttet, og Procesbevillingsnævnet gav onsdag  anklagemyndigheden  afslag på at lade landrettens afgørelse prøve ved Højesteret.

 

En uholdbar slingrekurs

I en kommentar til de to vidt forskellige domsafsigelser siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til Den Korte Avis:

 

”Efter at regeringen med en lovændring har skabt forvirring hos domstolene om de danske udvisningsregler, er vi nu kommet ind på en helt uholdbar slingrekurs og er nu så langt ude, at alt afhænger af, hvor i landet og ved hvilken retsinstans, man bliver dømt.”

 

Læs også
Minister har fået nok: Mandlige migranter skal kunne smides ud af landet, hvis de gentagne gange krænker kvinder

”Det her er ikke et retssamfund værdigt,” understreger Peter Skaarup, som i går erklærede, at han nu vil have justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd i Folketingets Retsudvalg i det håb at få justitsministeren til klart at redegøre for, hvad der i øjeblikket er op og ned i de danske udvisningsregler.

 

Peter Skaarup beklager samtidig, at anklagemyndigheden har fået afslag på at prøve Vestre Landsret afgørelse i Gullerupsagen med somalieren ved Højesteret.

 

”En afgørelse her kunne have givet os en klar juridisk fornemmelse af, hvor vi står efter regeringens lempelser i udvisningspolitikken, ” siger Peter Skaarup.

 

Peter Skaarup henviser i denne forbindelse til, at justitsminister Morten Bødskov  over for EU-Kommissionen har forsikret,  at regeringens ændring af udvisningsreglerne, vil gøre det sværere at udvise kriminelle udlændinge samtidig med, at han over for Folketinget og til offentligheden har erklæret, at de nye regler intet ændrer ved den stramme udlændingepolitik.

 

To narkohandlere: den ene udvises, den anden får lov at blive

Ved retten i Svendborg faldt der ligeledes i tirsdags en udvisningsdom. Men kun én på trods af, at to udlændinge stod tiltalt i præcis den samme sag.

 

Sagen drejede sig om besiddelse af 320 gram kokain til en værdi af cirka 90.000 kroner.

Læs også
Lars Løkke holdt møde med Marokkos udenrigsminister om Mansour, der er dømt til udvisning – her er det svar, han fik

 

De to udlændinge, en nigerianer og en mand fra Trinidad Tobacco, blev den 23. maj i år grebet på fersk gerning, medens de på Nyborg station udvekslede narkoen med henblik på videresalg, og i tirsdags den 17. september faldt dommen ved retten i Svendborg.

 

Han har familie i Danmark og skal derfor blive

Både nigerianeren og manden fra Trinidad Tobacco blev begge idømt tre års fængsel.

 

”For nigerianerens vedkommende desuden udvisning, medens manden fra Trinidad Tobacco slap med en betinget udvisningsdom på trods af, at vi under en ransagning af hans hjem fandt 87.000 kroner i kontanter,” siger advokaturchef ved anklagemyndigheden hos Fyns Politi, Jakob Beyer, til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”De er begge tidligere dømt for narkokriminalitet, og vi ville have haft dem begge udvist, men retten valgte altså at give manden fra Trinidad Tobacco en betinget udvisning med den begrundelse, har han boet længe her i landet og har stiftet familie.”

 

Denne sag viser blot, at det hele flyder

Justitsminister Morten Bødskov har gang på gang under samråd i Folketingets Retsudvalg  fastslået, at det er regeringens helt faste politik, at alle kriminelle skal udvises, medmindre det er i strid med internationale konventioner.

Læs også
Asylansøger slog sig 8-årige datter med kæp – retten lægger fløjlshandsken og dømmer ham til udvisning

 

”Denne sag viser endnu engang, at det hele flyder. Der er ingen internationale konventioner, der forhindrer udvisning af manden fra Trinidad Tobacco. Justitsministerens troværdighed er efterhånden nede på nulpunktet,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…