I dag i Vollsmose: Politiet og muslimske bøller i kamp om magten

Næsten alt, hvad der kan krybe og af politi er trukket væk fra byen og ud i Vollsmose, hvor muslimernes forhadte og kontroversielle digter, Yahya Hassan, iført skudsikker vest og med adskillige dødstrusler hængende over hovedet, skal debattere på den lokale H.C. Andersen Skole.

 

Sikkerhedsforanstaltningerne er så omfattende, at skolen vil blive totalt afspærret fra klokken 12 middag og indtil henunder aften, hvor publikum begynder at møde op til arrangementet, der starter klokken 19.

 

Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning vil alle desuden blive visiteret, inden de får adgang til skolen.

 

Lige siden det blev offentliggjort, at Yahya Hassan skulle til Vollsmose, er projektet blevet mødt med protester fra Fyns Politi.

 

Kunne godt beskytte Ahmed Akkari, men ikke Yahya Hassan

I første omgang var det meningen, at Yahya Hassan skulle optræde på Vollsmose Bibliotek, men det blev aflyst, da Fyns Politi erklærede, at de umuligt kunne garantere for digterens sikkerhed på trods af, at både Pia Kjærsgaard og ikke mindst Ahmed Akkari tidligere har optrådt på stedet.

 

Fyns Politi foreslog i stedet rådhushallen, hvilket medførte så stor forargelse og drøje verbale hug til det lokale politi, at politidirektør Poul Løhde bøjede sig og gik med til fortsat at afvikle arrangement i Vollsmose på den lokale H.C. Andersen Skole.

 

Og så var det pludselig ikke Yahya Hassan, der var problemet

For ledelsen af Fyns Politi har det uden tvivl været pinligt at få stukket i skoene, at man ikke engang er i stand til at sørge for en enkelt persons sikkerhed, og en del af ledelsen skyndte sig da også efterfølgende at rykke ud med forsikringer om, at Yahya Hassans sikkerhed ikke var noget problem.

 

”Vi kan godt passe på ham. Det er ikke så meget hans sikring. Det vil være det samme uanset, hvor det blev holdt,” understregede chefpolitiinspektør John Jacobsen forleden overfor Politiken, som herefter måtte indrømme, at problemet lå et helt andet sted.

 

Nemlig at han var bange for, at Vollsmose vil bryde ud i kaos.

 

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

”Ja, det er det, der ligger i det. Men jeg kommer ikke til at være mere konkret end det,” sagde John Jacobsen til Politiken.

 

En indrømmelse, der især var pinlig på baggrund af, at Fyns Politi gennem de sidste par måneder gang på gang har forsikret, at politiet har fuldstændig fod på situationen i bydelen, efter at man har fået passiviseret ”enkelte elementer”, som vi skrev her i avisen i går.

 

Politidirektøren: I forstår slet ikke, hvor svært det er at passe på ham

Medens chefpolitiinspektøren i Fyns Politi fastholder, at det ikke er digterens beskyttelse, der er problemet, men at det tværtimod er frygten for kaos i bydelen, der er politiets hovedpine, fastholder Fyns Politis politidirektør, Poul Løhde, det stik modsatte synspunkt.

 

I DR’s P4 Fyn jamrede han således i går morges over den kritik, der er haglet ned over Fyns Politi.

 

”Meget af kritikken bliver fremsat, uden at man egentlig ved, hvad man snakker om. De har brugt ord som en tumult, vi burde kunne håndtere,” sagde han med henvisning til kritikerne, ”og det er jo fuldstændig misforstået, det er jo andet end tumult og fodboldoptøjer,” sagde politidirektør Poul Løhde blandt andet og fortsatte:

 

”Det er jo virkelig livsfarligt for Yahya Hassan, så det er ikke bare almindelig tumult. De går ud og kritiserer, at vi ikke bare kan sikre sikkerheden uden at vide, hvor meget, der egentlig skal til.”

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Til BT forklarede Poul Løhde ligeledes i går, at ud over at beskytte Yahya Hassan, så omfatter sikkerhedsforanstaltningerne også beskyttelse af det publikum, der skal til og fra H.C. Andersen Skolen, da han frygtede ballademagere, der kunne finde på at kaste med ting og sager.

 

Er beskyttet af PET livvagter efter overfald

Som den tredje person i Danmark er nu også Yahya Hassan beskyttet af PET livvagter, efter at han mandag den 18. november blev overfaldet på Købehavns Hovedbanegård af en 24-årig mand af anden etnisk oprindelse end dansk, og som råbte ”Dø, vantro!”, medens han slog løs på digteren.

 

Den 24-årige overfaldsmand er tidligere dømt for at planlægge terror. Han fik i 2007 en dom på syv års fængsel i forbindelse med Glasvejssagen. Men allerede tre år efter i 2010 blev han ifølge Ekstra Bladet løsladt på prøve. Han er nu varetægtsfængslet i foreløbig 13 dage.

 

De to andre, der er beskyttet af PET livvagter, er Pia Kjærsgaard og Kurt Westergaard, og det gælder således for alle tre, at det er muslimske dødstrusler og overfald, der er årsag til beskyttelsen.

 

Det muslimske raseri mod Yahya Hassen skyldes en digtsamling, han udgav den 17. oktober i år, og hvor han kritiserer både islam og det muslimske miljø i ghettoer i Danmark. Han er selv vokset op i Bispehaven i Aarhus.

 

Læs også
To bøger, der giver indsigt i muslimsk værdier og dannelsesidealer

Digtsamlingen blevet en bestseller, og den 8. november modtog han på bogmessen ”Bogforum” prisen som ”Årets debuttant”.

 

Den 18-årige Yahya Hassan er af palæstinensisk oprindelse og er opvokset i ghettoen Bispehaven ved Aarhus.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…